به گزارش خبرنگار مهر، محمدناصر نیکبخت صبح چهارشنبه در دیدار هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان، گفت: نظام مهندسی ساختمان تشکل و صنفی است که صاحب نظر بوده و در توسعه استان نقش اساسی دارد.
وی عنوان کرد: نظام مهندسی بازوی فعال و راهگشا و آسیب شناس است و نقش ویژهای در توسعه استان همدان دارد و این سازمان در توسعه فنی، زیربنایی، سالم سازی محیط فنی و اشتغال نقش اساسی دارد.
استاندار همدان گفت: همدان در حال تبدیل شدن به کارگاه اقتصادی و تولیدی است و هفته آینده پروژه چند میلیاردی با سرمایهگذاری بخش خصوصی کلنگ زنی میشود که در صورت احداث و تکمیل این پروژه، برای سه هزار نفر جویای کار اشتغال ایجاد میشود.
نیکبخت وجود نیروی انسانی و زمینههای فعالیت اقتصادی را دو رکن اصلی توسعه استان برشمرد و عنوان کرد: استان همدان از نظر وجود نیروی انسانی متخصص و تحصیل کرده هیچ مشکلی ندارد، بنابراین باید با انجام رایزنیهای مختلف زمینه حضور سرمایه گذار فراهم شود تا همدان در مسیر توسعه گام بردارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان نیز با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان بر مبنای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است و براساس 21 جلد کتاب قانون مقررات ملی ساختمان فعالیت میکند، با اشاره به وضعیت اشتغال در سطح کشور و استان همدان گفت: هماکنون خروجی رشتههای فنی از دانشگاهها به ورودی نظام مهندسی ساختمان تبدیل شده است.
امین متینی عنوان کرد: نظام مهندسی همدان هماکنون دارای حدود شش هزار عضو است که حدود سه هزار نفر از آنها پروانه اشتغال دارند.
متینی درباره میزان فعالیت مهندسین در سال جاری و سالهای 91 و 90 اظهار کرد: سال 90 حدود یک میلیون و 200 هزار متر مربع ساختمان سازی انجام شد و در سال 91 حدود یک میلیون و 700 هزار متر مربع و امسال تا دی ماه حدود یک میلیون و 400 هزار متر مربع ساخت و ساز در همدان انجام شده است.
وی تایید نقشه نصب 40 هزار کنتور گاز از ابتدای سال تاکنون را بخش دیگری از فعالیت سازمان برشمرد و یادآور شد: در بخش آزمایشگاهها، همدان از استانهای پیشگام در سطح کشور محسوب میشود.
متینی فرد به صدور شناسنامه فنی ساختمان نیز اشاره کرد و افزود: با صدور شناسنامه فنی میتوان تمام عملیات ساختمانی را از زمان آغاز تا پایان ثبت کرد و مالک یا خریدار میتواند مصالح استفاده شده را به صورت دقیق بررسی کند.
نایب رئیس اول و عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: همدان یکی از 25 استانی است که در شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان عضویت دارد و یکی از استانهایی است که ساکت حرکت کرده اما در همه رشتههای مرتبط با ساختمان پیشگام است.
محمد یونسیان افزود: شناسنامه فنی ساختمان از هفت سال قبل در همدان صادر شده و کنترل مضاعف با جدیت اجرا میشود.
این عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی در ادامه به ماده 27 قانون نظام مهندسی ساختمان اشاره کرد و گفت: در این قانون پیش بینی شده دستگاههای اجرایی برای انجام پروژههای عمرانی به جای کارشناسان دادگستری از مهندسین این سازمان استفاده کنند که در صورت تحقق این امر، اشتغالزایی برای جوانان را در پی دارد.
یونسیان افزود: اجرای ماده 27 برای دستگاههای اجرایی هیچ بار مالی ندارد و آنها میتوانند در قالب قراردادهای مقطعی و موضعی از مهندسین سازمان نظام مهندسی ساختمان برای اجرای پروژههای عمرانی استفاده کنند.
نایب رئیس دوم و عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی همدان نیز در این جلسه بر آسیب شناسی ساخت و ساز مسکن مهر تاکید کرد و گفت: وضعیت ساخت و ساز تحت تاثیر اجرای پروژه مسکن مهر قرار گرفت و ضربه مهلکی بر بدن ساختمان سازی بود.
بهزاد محمدی افزود: بسیاری از پروژههای مسکن مهر در مناطقی در حال اجرا است که کمربند و خط گسل زلزله است و چنانچه آسیب شناسی جدی در این خصوص صورت نگیرد آسیبهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
وی از بالا بودن هزینه صدور پروانه ساختمانی نیز انتقاد و اظهار کرد: به دلیل اینکه شهرداری همدان درآمد پایدار ندارد بنابراین برای کسب درآمد به صدور پروانه ساختمانی با هزینههای بالا روی آورده است، همچنین شهرداری برخلاف سایر استانها برای تجمیع اراضی عوارض دریافت میکند که این امور قیمت مسکن را تحت تاثیر قرار داده است.
وی به وضعیت ساختمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از استانها برای ساخت ساختمان نظام مهندسی زمین رایگان در اختیار گذاشته شد، اما در همدان تاکنون مبلغ 350 میلیون تومان پول دریافت کردهاند و هنوز قرارداد واگذاری انجام نشده است.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی همدان نیز در این جلسه به ارائه گزارش پرداخت و گفت: نخستین بار سال 68 مشعل گاز در استان همدان روشن شد و از سال 81 براساس توافق صورت گرفته، نظارت بر گاز ساختمانها توسط واحد گاز نظام مهندسی انجام میشود.
سید امیر احقر افزود: براساس این توافق هر سال حدود 20 هزار واحد ساختمانی نظارت میشود که در سال جاری نقشه نصب 40 هزار کنترل گاز نظارت و تایید شده است.
احقر به میزان سرانه گاز در سطح استان اشاره و اظهار کرد: هماکنون 100 درصد جمعیت شهری و 95 درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردار است.
دیگر عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی همدان نیز در این جلسه گفت: در مجموعه مدیریت شهری از خدمات مهندسین شهرساز کم استفاده میشود.
سید مهدی وفایی عنوان کرد: کمیتههای مختلف کمیسیون ماده 5 و سایر کمیسیونها میتوانند برای پیشبرد امور و انجام دقیق و کارشناسی طرحهای مطالعاتی از وجود مهندسین شهرساز استفاده کنند.
نظر شما