دكتر نراقي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: رشته هايي همچون بهداشت يا علوم آزمايشگاهي، اساس بخش پيشگيري از بيماري ها را در نظام سلامت كشور تشكيل مي دهند، اين در حالي است كه در شرايط اجتماعي كنوني كشور به علت توجه بيشتر به پزشكي اقبال عمومي نيز به اين سو بوده است و اين رشته ها كمتر مورد توجه بوده اند.
دكتر محسن نراقي تأكيد كرد: تمامي رشته هاي پزشكي جايگاه خاص خود را در كل سيستم سلامت جامعه دارند و بايد به همه رشته ها توجه شود.
وي معتقد است : فعاليت هاي پژوهشي بيشتري بايد بر روي رشته هاي علوم پايه پزشكي صورت گيرد زيرا اين رشته ها زيربناي فعاليت هاي پژوهشي هستند و از اهميت بيشتري برخوردارند و ممكن است به تحولات عظيمي در آينده منجر شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه با اشاره به ضرورت سرمايه گذاري بيشتر در رشته هاي بنيادي و پايه اي در علوم پزشكي خاطرنشان كرد: اين امر مستلزم جهت گيري مناسب مسئولان به اين سمت است و از اين جهت بايد جهشي در اين علوم ايجاد شود.
وي اضافه كرد : دنيا به سمت تقويت علوم پايه پزشكي حركت مي كند زيرا اين مساله تأثير زيادي بر علوم باليني مي گذارد. مسئولان كشور ما نيز بايد اين اهميت را درك كنند و در اين راه از افرادي كه در زمينه پژوهش و توليد علم در هر زمينه اي از علم پزشكي فعاليت مي كنند، حمايت كنند و آن را به چند رشته خاص محدود نكنند.
نراقي يادآور شد: به دليل اهميت علوم پزشكي و ارتباط آن با سلامت انسان ها، تاكنون به جنبه هاي بنيادين اين علوم كمتر پرداخته شده زيرا افراد مي خواهند خيلي سريع نتيجه يك فعاليت را مشاهده كنند در حاليكه امر پژوهش به زمان بسياري براي دستيابي به نتيجه نياز دارد.
نراقي تصريح كرد: نكته مهم در چرخه توليد علم و پژوهش در كشور ايجاد يك جريان تازه و خروج از روزمرگي است و بايد سعي شود چرخه توليد علم دركشور برقرار شده و همه افراد جامعه از آن استفاده كنند، اما متاسفانه اين چرخه در كشور ما چندان مناسب عمل نمي كند.
گفتني است؛ دكتر "محسن نراقي" رتبه اول محققين برتر پزشكي كشور در علوم باليني جراحي را در دهمين جشنواره علوم پزشكي رازي را كسب كرده است.
نظر شما