اين شاعر در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : بگذاريد بدون مقدمه بگويم ؛ مثلا " انجمن شاعران ايران " را چه كساني تشكيل داده اند؟ اين انجمن ، تحت نظارت كدام وزارتخانه فعاليت مي كند ؟ چه كساني مديران و مسئولان آن را انتخاب كرده اند ؟ آيا اين فراخوان عمومي بوده است يا خصوصي ؟ اگر فراخوان خصوصي بوده ، كه قاعدتا نبايد عنوان " ايران " را به دنبال خود يدك بكشد و بودجه هاي عريض و طويل بگيرد ، بودجه هايي كه براي سفرهاي خارجي عده اي محدود و انگشت شمار، هزينه مي شود ...
اكبر بهداروند تصريح كرد : نام اين انجمن ، براي خود من به عنوان شاعري شهرستاني كه مدت بيست سال درتهران هستم و از سال 1364 تا به حال با مطبوعات ، از جمله شوراي سردبيري كيهان فرهنگي سابقه همكاري دارم ، غريب است فقط گاه از اين و آن مي شنوم كه با بودجه عمومي و بيت المال به سفرهاي خارجي رفته اند و كتابهاي خودشان را چاپ كرده اند و براي فلان نوار و CD فلان مبلغ هنگفت را هزينه كرده اند كه به نظر من وقت آن رسيده است كه حسابهاي اين عده بررسي شود و از ادامه اين وضع جلوگيري قانوني به عمل آيد .
اكبر بهداروند : نمي دانم تا كي اين جمع خصوصي مي خواهد به فعاليت هاي خصوصي خود با بودجه و هزينه بيت المال ادامه بدهد و معترضان و منتقدان را هم به بهانه هاي مختلف كنارزده شوند ؟ |
دبيرصفحات شعر كيهان فرهنگي ، يادآور شد : شاعران ديگركشورمان هم كه آثارشان ازتوفيق و برجستگي ادبي برخوردار است ، هيچ جايي در اين انجمن كه به اصطلاح و آن طور كه از نامش بر مي آيد ، بايد متعلق به همه شاعران ايران يا حداقل نخبگان آن باشد ، ندارند ، نمي دانم تا كي اين جمع خصوصي مي خواهد به فعاليت هاي خصوصي خود با بودجه و هزينه بيت المال ادامه بدهد و معترضان و منتقدان را هم به بهانه هاي مختلف كنارزده شوند ؟ آيا وقت آن نرسيده است كه مسئولان دولتي براي حمايت از همه شاعران و ارتقاي ادبيات متعهد انقلاب اسلامي كاري جدي كنند و جلوي اين سوء استفاده ها را بگيرند ؟
اين شاعر تصريح كرد : در بين شاعران شهرستاني كساني هستند كه محتاج صد هزارتومان وام هستند ، درصورتي كه اين سفرهاي عريض و طويل و پرهزينه ، مانند سفر به تركيه ، تاجيكستان ، آذربايجان و ... كه مخارج عمده اي را به دولت تحميل مي كند و بر اساس منبعي موثق ، تنها بيست و اندي نفر به عنوان شاعربه صورت انتخابي به اين سفرها رفته اند ! مي خواهم بپرسم كه آيا اين سفرها عايدات ذهني و پيشرفت ادبي براي ملت و دولت داشته است؟ آيا جهت ارتقاي ادبي ايران گامي برداشته شده است ؟
انجمن شاعران ايران از وجاهت قانوني برخوردار نيست ، با بودجه 450 ميليوني مي توان يك مركز درماني ، رفاهي يا فرهنگي براي اهل قلم اين كشوريا عموم مردم ساخت ... |
وي در ادامه گفت : انجمن هاي ديگري در كشور هستند كه جنبه قانوني دارند و براي نظر همه احترام قائل هستند ، مديران و مسئولان آن هم با راي قاطع اهالي آن حوزه فرهنگي انتخاب شده اند و اتلاف يا تصرف بودجه نمي كنند ، مانند " انجمن قلم ايران " كه داراي ساختار قانونمند حقوقي و برخاسته ازيك نهاد انقلابي و شاعران و نويسندگان انديشمند است ، اما انجمن شاعران از وجاهت قانوني برخوردار نيست ، به نظر من با بودجه اي به رقم 450 ميليون تومان مي توان يك مركز درماني ، رفاهي يا آموزشي و فرهنگي براي اهل قلم اين كشوريا عموم مردم ساخت ، نه اين كه صرف سفرهاي ييلاقي و قشلاقي عده اي خاص شود .
وي افزود: اگر سفري براي ارتقاي درجه انديشمندي ايران و ادبيات نباشد ، آن سفر ضايع و باطل است ، آيا ايران با اين عظمت فقط بيست يا سي شاعر دارد ؟ اگر اين انجمن ، متعلق به همه شاعران ايران است ، بايد از دورترين نقاط ايران عضو گرفته شود و اين سفرها و چاپ كتاب براي تمام شاعران باشد ، كه متاسفانه اين گونه نيست .
نظر شما