۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۵:۳۴

سرلشکر صفوي: 

مسئله انتقال پايتخت احتمالاً مسکوت باقي مي ماند

مسئله انتقال پايتخت احتمالاً مسکوت باقي مي ماند

دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم کل قوا در خصوص مسئله انتقال پايتخت گفت:از نظر من با توجه به مسائل موجود، مسئله انتقال پايتخت احتمالاً مسکوت باقي ميماند البته طرحهاي لازم براي مشکلات تهران و ساير کلانشهرهاي ايران از جمله ضروريات دولت است .

به گزارش خبرگزاری مهر ، سردار سرلشکر پاسدار صفوي ، دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم کل قوا صبح امروز در نشست مقدماتي بررسي مسئله انتقال پايتخت با موضوع "ابعاد امنيتي طرح انتقال پايتخت" سخنراني کرد.

وي با بيان اينکه علم جغرافيا توانايي حل بخشي از مشکلات را دارد، گفت: جغرافياي سياسي مديريت بهينه مردم و سرزمين است و مهمترين وظيفه هر دولت مردم پايه، ايجاد امنيت و حفظ امنيت در برابر تهديد است.

وي با ارائه  تعريفي از مفهوم امنيت ، گفت: يک قسمت امنيت برد ذهني و دروني دارد که منجر به ايجاد امنيت ذهني و آرامش در افراد جامعه و نظام سياسي مي‌شود. امنيت شرايط و بستري را براي رسيدن به منافع ملي فراهم مي‌کند.

صفوي  با تقسيم‌بندي تهديدات به دو دسته طبيعي و انساني، يادآور شد: تهديداتي مانند سيل، حوادث طبيعي ، بيماري‌هاي واگيردار، تهديدات انساني  مانند ناآرامي‌هاي اجتماعي، انقلاب و غيره از جمله تهديدات انساني محسوب مي‌شوند و مرکز سياسي بايد به گونه‌اي برنامه ريزي و ايجاد شود که از اين تهديدات به دور باشد و يا حداقل آنها را داشته باشد.

رئيس انجمن ژئوپليتيک ايران  در ادامه با اشاره به مسئله شاخص‌هاي امنيت مرکزيت سياسي ايران گفت: وجود امنيت در مرکزيت سياسي برابر است با امنيت ملي ايران و از اين نظر امنيت تهران امنيت ايران محسوب مي‌شود چنانچه وقتيکه در 22 بهمن  57 مردم انقلابي تهران به رهبري حضرت امام (ره) توانستند به پيروزي برسند ، در ساير استانها هم انقلاب پيروز شد.

وي  افزود: در حکومت اسلامي امنيت "مردم پايه" است و اساس قدرت محسوب مي‌شود. مردمي که به يک نظام سياسي وفادار و پايبند هستند، مهمترين سرمايه در برابر تهديدات محسوب مي‌شود.

وي با اشاره به دلايل آغامحمدخان براي انتخاب تهران به عنوان پايتخت گفت: يکي از دلايل اين بود که تهران نسبتا از مرزهاي روسيه به دور بود و آنرا به عنوان پايتخت انتخاب کرد.

اين استاد دانشگاه با تاکيد بر اينکه اين مسئله بايد در بحث انتقال پايتخت مورد توجه گيرد، گفت: اينکه پايتخت در منطقه‌اي باشد که از تهديدات  خارجي به دور باشد، يعني عمق استراتژيک ، نسبت به مرزهاي جغرافيايي داشته باشد ، مسئله مهمي است.

سرلشکر صفوي  وجود ظرف و ظرفيت را از ديگر ويژگي‌هاي جغرافياي مناسب براي انتخاب پايتخت اعلام کرد و گفت: ظرفيت جغرافيايي مناسب براي جمعيت ساکن و متحرک کشور از جمله مسائلي است که پايتخت بايد از آن برخوردار باشد. ظرفيت جغرافيايي تهران از اين نظر لبريز شده است و اين ظرف در مسائل مختلفي چون مسئله محيط زيست  زمين ، هوا و غيره کامل شده است.

وي تاکيد کرد: در تهران 4 ميليون خودرو و 3 ميليون موتورسيکلت تردد مي کنند که  علاوه بر ضررهاي اقتصادي و صرف ميليونها ليتر بنزين و گازوئيل ،محيط زيست و هواي تهران را آلوده مي سازند .

وي در ادامه با اشاره به شاخص‌هاي امنيتي مرکزيت سياسي ايران، گفت: وحدت مديريت شهري،‌ وجود ساختارها و نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي، وجود سازمان‌هاي عمليات رواني، وجود نهادهاي قانونمند عملياتي و توانمند در مديريت بحران از شاخص‌هاي امنيتي است که مرکزيت سياسي ايران بايد آنرا داشته باشد.

مشاور عالي مقام معظم رهبري در ادامه  با بيان  الزامات طرح انتقال مرکزيت سياسي ايران گفت:‌وجود عزم و اراده ملي  و و حدت نظر در مقامات تصميم گير ،وجود دولتي مقتدر که بتوانند در مدت زمان مناسبي به اين امر اهتمام ورزد به طوري که در مالزي، ماهاتير محمد پس از گذشت 12 الي 13 سال توانست پايتخت اين کشور را تغيير دهد،‌ داشتن منابع و هزينه‌هاي لازم  چند ده هزار ميليارد توماني ، انجام مطالعات جامع مکان يابي‌هاي مناسب توسط محققان مربوطه ، تشکيل يک گروه مشاور از اساتيد و متخصصان که بتوانند مشورت خوبي در اين زمينه به مسئولان دهند در کنار درنظر گرفتن زمان لازم براي اين امر از جمله مسائلي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي در جمع بندي سخنان خود با اشاره به اينکه بنده رساله دکتراي خود را در بعد تحليل جغرافيايي امنيت تهران در سال 80 از دانشگاه تربيت مدرس دفاع کردم، گفت: از نظر من با توجه به مسائل موجود، مسئله انتقال پايتخت احتمالاً مسکوت باقي ميماند.  البته طرحهاي لازم براي مشکلات تهران و ساير کلانشهرهاي ايران از جمله ضروريات دولت است .

وي درادامه براي حل بخشي از مشکلات کنوني شهر تهران ، پيشنهادات خود را مطرح کرد و گفت:به نظر مي رسد تعادل بخشي تهران و ساماندهي فضاي تهران ، در کنار تجديد نظر در ساختار سياسي فضا در استان تهران  و جدا شدن تعدادي از شهرستانها از استانداري تهران  و هماهنگي سياستهاي کلان نظام در طرح تقسميات آينده کشوري و رسيدگي به استانها ،بصورتيکه مردم در استانها مشکلاتشان حل شود و به تهران مهاجرت نکنند ، امري اجتناب ناپذير است.

وي ادامه داد:پيشنهاد مي شود در اين زمينه اختيارات بيشتر سياسي ، اقتصادي و برنامه ريزي عمراني و فرهنگي به استانداران  داده شود.

وي در ادامه پيشنهادات خود ، با اشاره به مشکلات محيط شهري تهران ، گفت: خروج تعداد زيادي از بنگاه هاي صنعتي ، مالي ، آموزشي و خدماتي از تهران و جلوگيري از ساخت و سازهاي بي ضابطه در تهران ، بايستي مورد توجه قرار گيرد.

کد خبر 2244153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha