پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۶:۲۰

لزوم رفع محروميت‌هاي بخش معدن/ يزد استان نمونه سازمان مهندسي معدن در رعايت قوانين است

لزوم رفع محروميت‌هاي بخش معدن/ يزد استان نمونه سازمان مهندسي معدن در رعايت قوانين است

يزد - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان نظام مهندسي معدن ايران گفت: يزد از استانهاي نمونه سازمان نظام مهندسي معدن در رعايت قوانين و دستورالعمل هاست.

به گزارش خبرنگار مهر، هرمز ناصري نيا ظهر سه شنبه در مراسم بهره برداري از ساختمان نظام مهندسي معدن استان يزد در مجتمع ادارات با اشاره به اهميت معدن و مواد معدني اظهار داشت: تا محصولات معدني وجود نداشته باشد، هيچ محصولي به جز مواد غذايي، نمي تواند در زندگي انسان موثر عمل كند.

وي با اشاره به سخنان مطرح شده درباره مظلوميت معدن و معدنكاران عنوان كرد: گرچه مشكلاتي در اين زمينه وجود دارد اما نبايد گمان كنيم هيچ توجهي به اين بخش نشده زيرا معدن و معدنكار، يكي از اركان اقتصاد كشور به شمار مي رود.

معدنكاري قدمتي همپاي تاريخ و تمدن بشر در ايران دارد

ناصري نيا عنوان كرد: معدن و معدنكاري قدمتي همپاي قدمت تاريخ و تمدن بشر دارد و بشر از همان اول كه توانست از خاك خشت درست كند، ريشه هاي معدنكاري پا گرفت.

رئيس سازمان نظام مهندسي معدن ايران با بيان اينكه اكنون در ايران معادن 6هزار ساله داريم، بيان كرد: ايران در اين زمينه يكي از كهن ترين هاست و بسياري از مواد معدني از جمله فلزات از ايران به ساير كشورها رفته است.

وي همچنين عنوان كرد: در حال حاضر تعداد زيادي از معادن ما به صورت مدرن در حال فعاليت هستند اما اطلاع رساني لازم در اين زمينه صورت نگرفته و عده زيادي از مسئولان ما هنوز بر اين باورند كه معدنكاري در كشور ما به شكل سنتي است.

ناصري نيا در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وظايف و مسئوليت هاي سازمان نظام مهندسي معدن و فلسفه شكل گيري اين سازمان عنوان كرد: مهندسان بايد نيازهاي مردم را تامين كنند و اين قشر آگاه و مطلع هستند كه ضرر و آسيب رساندن به جامعه به دور از اخلاق مهندسي است.

نظام هاي مهندسي و پزشكي براي حفظ حقوق مردم ايجاد شده اند

وي تاكيد كرد: نظام هاي مهندسي و پزشكي براي حفظ حقوق مردم ايجاد شده اند و سازمان نظام مهندسي معدن نيز انضباط خاصي در زمينه مهندسي معدن در كشور ايجاد كرده است.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان يزد نيز در اين مراسم با اشاره به ايرادهاي وارد شده به ادغام صنايع و معادن و بعدها ادغام آن با بازرگاني عنوان كرد: اين ادغام به هر حال خوب يا بد، انجام شده اما بايد با اين ديد نگاه كرد كه تا معدن نباشد صنعت نيست و تا صنعت نباشد، بازرگاني نيست و صنعت، معدن و تجارت در واقع در كنار يكديگر به عنوان يك زنجيره فعاليت مي كنند.

محمدمهدي زارع عنوان كرد: بارها ديده ايم كه هم نگاه وزراي قبلي و هم وزراي فعلي و هم نگاه كارشناسان به معدن اين است كه معدن جزو لاينفك توليد و اقتصاد بارور است.

وي تاكيد كرد: صنعت و معدن و تجارت در يكديگر گره خورده اند و پويايي يكي وابسته به پوياي ديگري است پس نگاه ها بايد در اين زمينه عوض شود.

نياز به نوآوري و فناوري در استخراج و فرآوري مواد معدني

زارع پيشنهاد كرد: به جاي تاكيد بر ضعف ها، بايد براي نوآوري در معدن و استفاده از فناوري در استخراج معادن و فرآوري مواد معدني وارد ميدان شد و از فرصت هاي ايجاد شده در اين زمينه بهره جست.

وي تصريح كرد: از آنجا كه سختي كار معدنكاران بسيار است، اين قشر گمان مي كنند كه به آنها توجهي صورت نگرفته است.

نماينده جامعه معدني استان يزد نيز در اين مراسم اظهار داشت: كشور ما با وجود ذخائر معدني بسيار به دليل عدم بهره مندي از نگاه ويژه مسئولان نتوانسته در زمينه معدن به جايگاه خوبي دست پيدا كند.

ناصر دهقاني عنوان كرد: كشور ما و به ويژه استان يزد به رغم بهره مندي از قابليت هاي جهاني در زمينه معدن، نتوانسته به جايگاه واقعي خود دست پيدا كند.

جامعه معدني استان يزد در مسير توسعه و تعالي ايران زمين حركت مي كنند

وي افزود: در اين شرايط اقتصادي، توجه به سخنان مقام معظم رهبري در زمينه اقتصادي لازم و ضروري است زيرا ايشان نيز دغدغه توانايي بخشيدن به بخش خصوصي را دارند.

دهقاني در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: جامعه معدني استان يزد با تمام قاطعيت خود به ميدان آمده و با وجود تنگناهاي موجود، با بهره مندي از ديدگاه هاي صاحب نظران در مسير توسعه و تعالي ايران زمين حركت مي كند و اميدوار است در اين زمينه بتواند بيش از گذشته نقش آفرين باشد.

اتخاذ تصميم هاي غيرتخصصي در حوزه معدن آسيب هاي جدي به كالبد اقتصاد كشور وارد مي كند

وي عنوان كرد: از دولتمردان مي خواهيم تا براي ايجاد زيرساخت هاي لازم براي معدنكاران در مناطق دور دست و جلوگيري از اتخاذ تصميم هاي غيرتخصصي وارد عمل شوند زيرا برخي از تصميم‌ ها مي تواند آسيب هاي جدي به كالبد اقتصادي كشور وارد كند.

نماينده جامعه معدني استان يزد با بيان اينكه معادن به ويژه در استان يزد اغلب در دور افتاده ترين نقاط اداره مي شوند،‌ خاطرنشان كرد: معادن علاوه بر اينكه مي توانند كارآفرين باشند، مي تواند در ايجا اسكان در يك منطقه و ايجاد تراكم جمعيتي موثر باشند.

دهقاني همچنين تاكيد كرد: معادن مي توانند در جهت بيرون بردن اقتصاد كشور از وابستگي بسيار موثر عمل كنند.

وي همچنين خواستار به رسميت شناختن تشكل هاي تخصصي معدني در كشور شد و بيان كرد: از ميان اين تشكل ها افراد متخصص براي رفع مشكلات اين بخش به كار گرفته شوند و از نظر و ايده هاي آنها در اين مسير استفاده شود.

ساختمان نظام مهندسي يزد موزه اي متمركز از مواد معدني استان

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان یزد نيز در اين مراسم با اشاره به احداث ساختمان نظام مهندسي معدن در استان يزد اظهار داشت: در احداث این ساختمان از تمام ماده ‌های معدنی موجود در استان یزد در سطحی کوچک نظیر یک ساختمان استفاده شده است.

محمدرضا کارگران بیان کرد: ساختمان نظام مهندسی معدن استان یزد در واقع موزه ‌ای از مواد معدنی استان یزد است و از همه مواد معدنی موجود یا در ساختمان سازی و یا در تزئینات آن استفاده شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از راه‌ اندازی نظام مهندسی معدن در استان یزد یادآور شد: یک سوم اقتصاد کشور مرهون جامعه معدنی کشور است و لازم بود مهندسان معدن در یزد ساماندهی می ‌شدند.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان یزد بیان کرد: با تفکر مهندسی می‌ توان چرخ‌ های اقتصاد کشور را چرخاند و از آنجا که صنعت و معدن یک زنجیره متصل به یکدیگر هستند، سازمان نظام مهندسی معدن باید در استان صنعتی و معدنی یزد راه ‌اندازی می ‌شد.

وی تاکید کرد: اگر جامعه معدنی در استان یزد فعال باشند، به طور قطع توسعه پایدار برای این استان رقم می‌ خورد، توسعه‌ای که در خور شأن استان یزد و کشور باشد.

کارگران با اشاره به ساختمان نظام مهندسی معدن استان یزد یادآور شد: عملیات احداث این ساختمان از اوایل مهرماه سال 91 با هدف ایجاد موزه متمرکزی از مواد معدنی استان یزد راه ‌اندازی شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز در این مراسم با بیان اینکه معدنچیان در چرخه سیاست مظلوم واقع شده‌ اند، اظهار داشت: از زمانی که صنعت و معدن در یکدیگر ادغام شدند و سپس صنعت و معدن نیز با بازرگانی ادغام شد، معدن مظلوم واقع شد.

مظلوميت معدن به دنبال ادغام صنعت، معدن و تجارت

محمد غریبی همچنین عنوان کرد: مدیریت بخش معدن با ید تقویت شود و دولتمردان تلاش کنند تا این خواسته معدنچیان را محقق کنند.

وی همچنین خطاب به افرادی که برای مواد معدنی ارزشگذاری می ‌کنند، بیان کرد: ارزش ناخالص معدن بايد در فلز ديده شود نه اينكه ارزش را در کنسانتره ماده معدنی لحاظ كرد.

در این مراسم كه با حضور معاون برنامه ريزي استاندار يزد و جمعي از مسئولان و مهندسان معدن استان يزد برگزار شد، از ساختمان نظام مهندسی معدن با حضور مسئولان در مجمع ادارات استان یزد بهره ‌برداری شد.

اين ساختمان در سه طبقه احداث شده و در احداث آن از انواع مواد معدني موجود در استان يزد استفاده شده كه اين امر سبب شده تا ساختمان نظام مهندسي معدن استان يزد به موزه اي متمركز از مواد معدني تبديل شود.

کد خبر 2244200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha