پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۹:۴۵

گزارش خبری مهر/

نشست صمیمانه نخبگان کرمانشاه با آیت الله لاریجانی/ از آمارهای فرار مغزها تا گلایه از سرقت های علمی

نشست صمیمانه نخبگان کرمانشاه با آیت الله لاریجانی/ از آمارهای فرار مغزها تا گلایه از سرقت های علمی

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: جمعی از نخبگان علمی و فرهنگی استان کرمانشاه در نشستی صمیمانه با رئیس دستگاه قضایی کشور دغدغه ها و خواسته های خود را مطرح کردند و آیت الله لاریجانی نیز با پر برکت خواندن نشست با گروه های نخبه نسبت به تلاش برای عملی شدن این خواسته ها قول مساعد داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخبگان علمی و فرهنگی استان کرمانشاه عصر امروز سه شنبه در دیداری صمیمانه با رئیس قوه قضاییه در خصوص مشکلات، خواسته ها و نظرات خود با آیت الله صادق آملی لاریجانی سخن گفتند.

در این نشست که در تالار بعثت و با حضور مسئولین استان کرمانشاه برگزار شد، تعدادی از فرهیختگان علمی استان به نمایندگی از جامعه علمی کرمانشاه دغدغه های خود در حوزه های مربوط به دستگاه قضایی را به رئیس دستگاه قضا ارائه کردند.

پیشکسوتان علمی کشور گوشه نشین نشوند

پروفسور آوات (آرمان) طاهرپور استاد دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه اولین کسی بود که مباحث خود در این حوزه را مطرح کرد.

پروفسور طاهر پور گفت: با توجه به اینکه یکی از اصلی ترین مسائل در بروز ایده های نو و پایدار علمی هماهنگی و همراهی علم و دانش با تجربه است باید دقت کنیم که از اندیشمندان پیسکسوت خود نهایت بهره و استفاده را داشته باشیم.

سازنده داروی مونتلوکاست گفت: متأسفانه در شرایط کنونی آنگونه که باید و شاید از گوهر های ارزشمندی به نام پیشکسوتان علمی کشور بهره گیری نمی شود.

این استاد دانشگاه یکی دیگر از مشکلات بر سر راه تولیدات و اختراعات علمی پژوهشگران را پیچ و خم های اداری دانست و گفت: یکی از موانع بر سر راه عرضه تولیدات علمی در وادی عمل پیچ و خم های اداری است که در بسیاری از مواقع مانع به ثمر نشستن تلاش های یک پژوهشگر می شود.

وی در قسمت پایانی سخنان خود از مسئولین حقوق و قضایی خواست تا با اندیشیدن یک راه قانونی ایده ای به نام بیمه طرح های پژوهشی را عملیاتی کنند.

پروفسور طاهر پور گفت: متاسفانه گاهی به هر دلیل مثل واردات بی رویه نمونه های مشابه خارجی دست رنج یک پژوهشگر به باد می رود که در راستای آن می توان بیمه طرح های پژوهشی را سامان داد تا از این مشکل در امان باشیم.

دستگاه قضا فکری برای سرقت های علمی بکند

دکتر علی سالاری عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه یکی دیگر از نخبگان علمی استان کرمانشاه بود که در حضور رئیس قوه قضاییه از دغدغه های نخبگان استان کرمانشاه سخن گفت.

سالاری با اشاره به آمار تکان دهنده خروج 62 درصدی دانشجویان دانشگاه شریف از کشور گفت: باید ساز و کارهای قانونی در راستای حمایت از نخبگان کشور دیده شود تا از این پدیده جلوگیری کرده و نخبگان علمی کشور را برای رشد و توسعه کشور در داخل نگه داریم.

وی با اشاره به حجم گسترده تولیدات علمی در داخل کشور گفت: وقتی که می بینیم در سایه جمهوری اسلامی ایران کشور ما در رتبه نخست تولید علم در منطقه قرار دارد حقیقتا به خودمان می بالیم اما این حجم گسترده تولید علم آسیبی را هم در پی داشته است که باید آن را کنترل کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه این آسیب را سرقت های علمی و ادبی عنوان کرد و گفت: از مسئولان حقوقی و قضایی کشور می خواهم این پدیده را که در آینده بیشتر نیز دیده خواهد شد با ابزار قانون های محکم کنترل کنند و به این وسیله انگیزه و روحیه نخبگان علمی کشور را برای تولید علم دو چندان نمایند.

افزایش هزینه 800 هزار تومانی ثبت اختراع/ دردسری به نام ثبت مجدد اختراعات

در این نشست صمیمانه همچنین روح الله گرامی یکی از مخترعین استان کرمانشاه نیز دغدغه های مربوط به جامعه مخترعین استان را با رئیس دستگاه قضا مطرح کرد.

گرامی گفت: یکی از مشکلات عمده مخترعین در استان کرمانشاه و البته سایر استان ها ضرورت سفر های متعدد و مکرر به تهران برای ثبت صنعتی و فکری اختراعات آنهاست که وقت و هزینه بسیاری را طلب می کند در حالی که می توان از این مشکل جلوگیری کرد.

این مخترع کرمانشاهی گفت: با راه افتادن دفاتر استانی ثبت اختراع می توان از این مشکل جلوگیری کرد.

گرامی همچنین با اشاره به طرح انتقال اداره مالکیت صنعتی و فکری به دولت گفت: یکی از نگرانی های نخبگان کشور در عرصه تولید و اختراعات، همین مسئله انتقال اداره مالکیت صنعتی و فکری به دولت است که این نگرانی وجود دارد چنین اقدامی باعث کم شدن پشتیبانی های حقوقی از اختراعات شود.

این مخترع کرمانشاهی گفت: متأسفانه دیده می شود که افرادی با ایجاد تغییرات بسیار جزعی در عنوان یک اختراع می توانند آن را به نام خود مجددا ثبت کنند. در این زمینه نمونه ها و اسناد و مدارک هم موجود است و مسئولین دستگاه قضایی باید برای آن فکری بکنند.

وی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به هزینه بالای ثبت اختراع در کشور تصریح کرد: متأسفانه این هزینه تا 800 هزار تومان هم افزایش پیدا کرده است. با اینکه این هزینه قسطی در یافت می شود اما پیش آمده است که اگر یک ماه دیر برای پرداخت اقدام کنید شخص دیگری می تواند تولید شما را به نام خود ثبت کند.

مشکلات مطرح شده از سوی نخبگان استان کرمانشاه را با سران کشور مطرح می کنم

رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان و خواسته های نمایندگان جامعه نخبگانی استان کرمانشاه گفت: سخنان و خواسته های شما را در 12 بند یادداشت کردم و برای رسیدگی و حل و فصل این خواسته های بابرکت پیگیری خواهم کرد.

آیت الله صادق آملی لاریجانی اظهار داشت: برخی از خواسته های شما که مربوط به دستگاه قضا می شود به سرعت پیگیری خواهد شد و آن قسم از خواسته ها نیز که مربوز به دستگاه های دیگر مثل قوه مقننه و مجریه است نیز را به اطلاع مسئولین آنها خواهم رساند.

وی همچنین از برکت های دیدار با جمع نخبگان سخن گفت و اظهار داشت: چنین نشست های بابرکتی قطعا ثمرات بزرگ و قابل توجهی خواهد داشت.

عامل اصلی پیشرفت هر جامعه ای نخبگان آن هستند
 
رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه نیز در این دیدار گفت: عامل اصلی برای پیشرفت هر جامعه ای نخبگان آن هستند بنابراین مسئولین باید تمام توان خود را برای تقویت این قشر فرهیخته به کار گیرند.

مریم اسلام پناه اظهار داشت: نخبگان هر کشوری مغزهای متفکر آن هستند و در کشورهای توسعه یافته راهبرد عملی آن ها را مشخص می کنند.

وی، وضعیت آموزش عالی در کشور را از لحاظ شاخص های آموزشی متوسط ارزیابی کرد و گفت: برای داشتن جامعه ای توسعه یافته و آباد باید به مراکز علمی و تحقیقاتی توجه بیشتری شود.

اسلام پناه با بیان اینکه بنیاد نخبگان در راستای حمایت و پشتیبانی از نخبگان فعالیت می کند، برگزاری و اعزام نخبگان به مسابقات بین المللی مانند جشنواره های خارزمی و المپیادهای دانشجویی و دانش آموزی را از جمله این حمایت ها عنوان کرد.

رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه با تاکید بر نیاز نخبگان به حمایت های مالی و معنوی مسئولین کشور، دستگاه قضایی را یکی از ارگان هایی معرفی کرد که می توانند در حل بسیاری از مسائل و مشکلات به آنان کمک کند.

اسلام پناه همچنین با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان کرمانشاه تمام توانایی خود را در برآورده کردن منویات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به کار گرفته است، افزود: این بنیاد همواره به دنبال تحقق منویات معظم له بوده است.

وی تلاش برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان را یکی از برنامه های اصلی مسئولین کشور عنوان کرد و گفت: در این راستا حمایت از شرکت های دانش بنیان که مورد تاکید رهبری نیز قرار دارد، می تواند در تحقق این مهم بسیار اثرگذار باشد.

اسلام پناه در پایان خاطرنشان کرد: باید تلاش کینم تا بتوانیم علم خود را تبدیل به ثروت کنیم که در آن صورت شاهد تغییر در تمام بخش های جامعه و پیشرفت آن ها خواهیم بود.

82 مورد از اختراع های نخبگان کرمانشاهی به ثبت ملی رسیده است

استاندار کرمانشاه نیز در این دیدار اظهار داشت: طی سالیان گذشته در مجموع 700 مورد اختراع توسط نخبگان استان صورت گرفته است که 82 مورد آن ها به ثبت ملی رسیده است.

ابراهیم رضایی گفت: در کشورهای پیشرفته دنیا علم و دانش جایگاه ویژه ای دارد و نخبگان آن ها مسیر توسعه جوامعشان را ترسیم می کنند.

وی خاطرنشان کرد: در جوامع گذشته کشورهایی پیشرفته محسوب می شدند که افراد نخبه زیادی داشتند چرا که آن ها با تکیه بر علم و دانش همین نخبگانشان بود که برنامه های پیشرفت خود را تدوین و آنها را اجرایی می کردند.

رضایی با اشاره به وجود 62 واحد آموزش عالی با بیش از یکصد هزار نفر دانشجو در استان، ادامه داد: کرمانشاه تقریبا از عقب ماندگی های زیادی رنج می برد که البته عمدتا به خاطر رنج هایی و لطماتی بوده در دوران جنگ تحمیلی متحمل شده و پس از آن این استان به خوبی مورد بازسازی قرار نگرفت.

استاندار کرمانشاه فرار نخبگان و مغزهای کرمانشاه را یکی دیگر از مشکلاتی عنوان کرد که طی سالیان اخیر گریبان این دیار را گرفته البته خوشبختانه طی یکی دو سال اخیر کمتر شده است.

رضایی، فراهم کردن زمینه های رفاهی و آموزشی برای ماندگاری نخبگان را را یکی از وظایف مسئولین برشمرد که باید نسبت به آن اهتمام لازم را داشته باشند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد در سفر آیت الله لاریجانی به کرمانشاه زمینه برای توجه بیشتر به نخبگان فراهم و اقدامات لازم در خصوص ثبت اختراع هرچه سریعتر مخترعین و حمایت مادی و معنوی از آن ها فراهم شود.

 

کد خبر 2244347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha