به گزارش خبرنگار مهر، امید ورزنده ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی که در سالن پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش نهادینه کردن هنر ترجمه در جامعه است.
وی عنوان کرد: این همایش در نظر داشت که ترجمه به عنوان کنشی در جامعه مطرح و به مردم شناسانده شود و در این مسیر هم امیدواریم موفق عمل کرده باشیم.
وی پرداختن به آثار دو مترجم کرد برجسته ایرانی و تجلیل و تکریم آنها و شناساندن جایگاه این دو بزرگوار به مخاطبان را از دیگر اهداف برگزاری این همایش ذکر کرد و گفت: کمیته علمی همایش از دکتر روحانی به خاطر ارسال پیام به این همایش قدردانی می کند.
دبیرکمیته علمی همایش ملی بررسی آثار مترجمان کرد ایرانی ادامه داد: مسئولان استانی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر سرمایه ملی بودن زبان کردی باید بیشتر به این گنجینه ملی توجه کنند.
ورزنده خواستار راه اندازی دبیرخانه دائمی این همایش در اداره کل کتابخانه های عمومی استان شد و افزود: برای برگزاری سالانه این همایش نیاز به دایرشدن دبیرخانه دائمی آن در سنندج است.
وی بر حمایت های مادی و معنوی مسئولان و متولیان فرهنگی و دانشگاهی از فعالان این عرصه تاکید کرد و گفت: به منظور پاسداشت مفاخر علمی، فرهنگی، هنری شورای اسلامی شهرهای استان اقدام به نامگذاری میدان و خیابان ها به نام بزرگانی چون محمد قاضی وابراهیم یونسی کنند.
آزاد یونسی در ادامه به مطالبی در خصوص پدرش ابراهیم یونسی اشاره کرد و عنوان کرد: پدرم در کتاب گوستان غریبان و زمستان بی بهار ورود به جریان سیاسی خود را نقد کرد و اشتباهات خود را بیان کرده است.
وی افزود: این که فردی در مقطعی وارد جریان سیاسی شود و تا آخر عمر چوب انتخاب خود را بخورد امر بسیار غلط و اشتباهی است چرا که در دین ما وعده داده شده است در آخرت دوره جهنم به پایان می رسد و همه وارد بهشت می شوند.
فرزند ابراهيم يونسي با بیان اینکه برگزاری مراسم های بزرگداشت مفاخر منجر به رفع مسئولیت در قبال فرهیختگان نمی شود، گفت: ای کاش وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به وعده خود برای حضور در این همایش عمل می کرد تا دغدغه های خود و جامعه فرهنگ وهنر کرد را با وی در میان می گذاشتم.
وی ادامه داد: کتابی در خصوص صورت مذاکرات سنای آمریکا در رابطه با کردستان توسط پدرم نگاشته شده ولی متاسفانه تاکنون چاپ نشده است.
وی عنوان کرد: در کتاب مذکور در رابطه با اینکه دنیا چه نقشه هایی برای ما کشیده صحبت شده لذا برای آگاهی هر چه بیشتر مردم چاپ این کتاب ضروری است.
وی اظهارداشت: عصر کنونی دوره اندیشه و مبارزه با افکار است و دیگر سلاح ارزش و تاثیرگذشته را ندارد لذا باید به آثار نویسندگان بیش از پیش توجه شود.
نظر شما