"سيد احمد پايداري"، نويسنده و كارگردان عرصه سينما و تلويزيون، درباره رويكرد اخير سازمان صدا وسيما به توليد گسترده فيلم هاي سينمايي - تلويزيوني(90 دقيقه اي) به خبرنگار تلويزيوني "مهر" گفت: به عقيده من در مجموع توجه به توليد اين گونه آثار فعاليت خوب و درستي است و در عين حال با توجه به اينكه سينماي ايران ظرفيت فعاليت همه كارگردان هاي ايراني را ندارد، عرصه فيلم هاي تلويزيوني شرايطي را به وجود مي آورد كه همه فيلمسازان موفق به فعاليت در اين زمينه باشند.
وي خاطر نشان كرد: تلويزيون بايد نياز خود به پخش فيلم در 52 هفته سال را فراهم بياورد. با توجه به اينكه فيلم هاي خارجي مسايل فرهنگي خاص خود را همراه مي آورند، تلويزيون نياز به توليد يك سري فيلم دارد كه از طريق آن بتواند برنامه ريزي و فرهنگ سازي كند. از طرف ديگر، فيلم هاي تلويزيوني مي توانند به خود جنبه تجربه گرايي بگيرند و به ساختارها و موضوع هاي خاص تري وارد شوند.
وي افزود: در خصوص مضمون هم فيلم هاي تلويزيوني مي توانند از موضوع هايي استفاده كنند كه سينماي ايران امكان توجه به آنها را ندارد. چون عرصه سينما با توجه به مساله برگشت سرمايه اجازه و جسارت تجربه كردن را ندارد.
اين فيلمساز درباره اينكه فيلم هاي تلويزيوني چه تاثير متقابلي مي توانند بر آثار سينمايي داشته باشند، توضيح داد: به عقيده من فيلم هاي تلويزيوني نه تنها چيزي از آثار سينمايي كم ندارند، بلكه در برخي موارد بهتر هم هستند. چون اين گونه فيلم ها به مسايلي توجه مي كنند كه آثار سينمايي وارد آنها نمي شوند. از نظر ساختار هم فيلم هاي تلويزيوني از امكانات خود استفاده زيادي مي كنند.
پايداري در پاسخ به اينكه لزومي به استفاده همه فيلم هاي تلويزيوني از قطع 35 ميليمتري وجود دارد، اظهار داشت: هيچ لزومي به اينكه همه فيلم هاي تلويزيوني به جاي ويديو از فيلم 35 ميليمتري استفاده كنند، وجود ندارد. چون شرايط توليد اين گونه آثار با يكديگر متفاوت است و اگر برنامه ريزان به اين نتيجه برسند كه بهتر است يك فيلم در سينماها اكران شود يا نياز به استفاده از فيلم 35 ميليمتري وجود دارد، در آن صورت بايد فيلم تلويزيوني مورد نظر دراين قطع تهيه و توليد شود.
نظر شما