به گزارش خبرنگار مهر، شعبانعلی خاوری در حاشیه همایش" رعایت صحیح مقررات ملی ساختمان ، تضمین حقوق شهروندی" که ظهر شنبه در سالن اجتماعات الغدیر اداره کل راه و شهرسازی استان برگزار شد در خصوص اهداف برگزاری این همایش به خبرنگار مهر گفت: در شهر رشت و سایر شهرها حجم زیادی از سرمایه های ملی به بخش ساخت وساز ورود کرده است بدین جهت توجه بیشتر مهندسان ، نظام مهندسی ، شهرداری و مجموعه هایی که در این راستا فعالیت می کنند به رعایت هرچه بیشتر مقررات ملی ساختمان، تضمین حقوق شهروندی و رسیدن به نقطه ایده آل در این بخش که هم اکنون با آن فاصله داریم از اهداف برگزاری این همایش است.
وی افزود: نسبت متراژ پروانه های صادرشده برای ساخت و ساز از ابتدای سال جاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ کمی 25 درصد رشد داشته است و از لحاظ کیفی نیز به سمت جلو در حرکت هستیم و باید به نقطه ایده آل برسیم.
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان با اشاره به جایگاه شهر رشت از لحاظ رعایت مقررات ملی ساختمان ها در سطح کشور گفت: جایگاه رشت از لحاظ رعایت مقررات ملی ساختمان متوسط رو به بالا است ولی با توجه به قدمت شهرداری شهر رشت باید جایگاه این شهر از لحاظ رعایت مقررات ملی ساختمان ارتقاء یابد.
دبیر همایش "رعایت صحیح مقررات ملی ساختمان ، تضمین حقوق شهروندی" با بیان اینکه بیشترین مشکل شهرستان رشت از لحاظ تخلفات ساختمانی مربوط به تراکم و سطح اشغال است اذعان داشت:باید چاره جویی کنیم که چرا شهروندان در ساخت و سازها به دنبال افزایش تراکم و همچنین عدم توجه به سطح اشغال هستند در حالیکه پس از صدور پروانه ساخت همه ملزم به رعایت مشخصات ساخت در پروانه هستند.
خاوری تصریح کرد:از ابتدای سال جاری تاکنون در شهر رشت 6 هزار پروانه ساخت صادر شده است که 1200 مورد از ساخت و سازها مورد بازدید قرار گرفته اند و در 50 تا 60 درصد این ساخت و سازها عدم توجه به رعایت سطح اشغال و افزایش تراکم از سوی شهروندان به چشم می خورد .
وی متذکر شد:بر اساس ماده 35 این ساختمان ها مورد بازرسی قرار می گیرند، گزارشات بازرسی به شهرداری و نظام مهندسی ارجاء داده می شود ، تخلفات ساختمانی اصلاح می شوند و امیدواریم این تخلفات در رشت به صفر برسد.
خاوری در خصوص تعامل همه دستگاه های اجرایی برای کاهش تخلفات ساختمانی اظهار داشت:رعایت مقررات ملی ساختمان ، تضمین حقوق شهروندی است و اگر همه بویژه جامعه مهندسان که ناظر ساختمان ها هستند به این موضوع اعتقاد داشته باشیم به نقطه ایده آل در کاهش تخلفات ساختمانی خواهیم رسید.
دبیر همایش " رعایت صحیح مقررات ملی ساختمان ، تضمین حقوق شهروندی" تاکید کرد:تخلفات ساختمانی بحثی است که همه استان های کشور درگیر آن هستند و تا زمانی که درآمد شهرداری ها از این محل تامین شود کاهش تخلفات ساختمانی آنچنان که باید مقدور نخواهد شد.
خاوری یادآورشد: شهرداری ها باید به دنبال ایجاد منابع درآمدی پایدار باشند زیرا درآمد حاصل از تخلفات ساختمانی نمی تواند یک درآمد پایدار باشد زیرا به مرور زمان تبعات منفی و جبران ناپذیری از جمله زشتی چهره شهر را به همراه خواهد داشت.
نظر شما