ايماني كه در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر" به آسيب شناسي سيطره گفتار ديني بر رفتار ديني مي پرداخت، علت بروز اين مساله را "كم بودن هزينه گفتار ديني بر رفتار ديني" و "بي توجهي به آموزه هاي ديني" عنوان كرد.
وي افزود: نهادينه شدن فرهنگ توجه به ظواهر در جامعه ، منبعث از رفتار حاكمان است كه با سبقت گرفتن گفتار آنان بر رفتارشان مردم نيز به ظواهر ترغيب مي شوند و در نتيجه پنهان كاري ها، ريا كاري و دروغ و نفاق جامعه را فرا مي گيرد.
اين روزنامه نگار از آيين نامه ها، بخشنامه ها و دستورالعمل هاي حكومت به عنوان آيينه تمام نماي رفتار دولت ياد كرد ومتذكر شد كه آيين نامه ها و دستورالعمل هاي دولت در سال هاي اخير در توسعه فرهنگ توجه به ظواهر و گفتار و بي توجهي به عملياتي شدن اين شعاير نقش به سزايي ايفا كرده است.
ايماني تصريح كرد : بزرگ ترين آفت سيطره گفتار بر كردار در سطح جامعه رواج دروغ و ريا كاري و كتمان حقيقت است و باعث بي اعتمادي توده ها به حكومت و رفتارهاي حاكمان مي شود.
اين تحليل گر مسايل سياسي در ادامه گفت و گو اظهار داشت: همانطوركه مقام معظم رهبري فرمودند، اگر مردم صرفا شنونده ادبيات ديني باشند ، اما از متوليان امر اعمال و رفتاري مبتني بر آموزه هاي ديني مشاهده نكنند ، خطر تحجر و جمود جامعه را تهديد خواهد كرد.
وي متذكر شد "خطر تحجر مساله تازه اي نيست و همواره در طول تاريخ جوامع ديني و حكومت هايي كه به دنبال عملياتي كردن احكام دين بوده اند را تهديد كرده است و تا زماني كه حاكمان قصد دارند ملت ها را منطبق با آموزه هاي ديني تربيت كنند ، خطر در كمين آنها خواهد بود".
ايماني در عين حال تاكيد كرد كه "بايد آرمان هاي ديني را جسورانه مطرح كرده و به دور از فضاي عوامفريبانه نسبت به اجراي آنها پايبند بود".
به اعتقاد اين روزنامه نگار، دولت آينده بايد تلاش كند با عملياتي كردن شعار "دولت اسلامي" در راستاي ايجاد جامعه ديني كشور را از خطر نفوذ فرهنگي بيگانه و ايجاد شكاف ميان ملت و حاكميت مصون نمايد".
ايماني در خاتمه تصريح كرد: اركان حكومت بايد فارغ از هرگونه شعار زدگي صداقت را در جامعه نهادينه كنند، تا معضل پيشي گرفتن گفتار ديني بر رفتار ديني براي هميشه از جامعه رخت بر بندد.
نظر شما