۱۳ اسفند ۱۳۹۲، ۱۲:۳۷

نشست خبری هفتمین دوره «ما می‌توانیم»

عکاسان مرد از زنان سبقت گرفتند/ خلاقیت را فراموش نکنیم

عکاسان مرد از زنان سبقت گرفتند/ خلاقیت را فراموش نکنیم

دبیر «ما می‌توانیم» تأکید می‌کند این جشنواره عکس در تلاش برای نمایش هنری توانمندی‌های نخبگان ایرانی به جهانیان است و داور جشنواره نیز می‌گوید نباید توجه به صنایع مانع از خلاقیت عکس‌ها شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین دوره جشنواره عکس «ما می‌توانیم» صبح امروز سه‌شنبه 13 اسفند با حضور رسول اولیاءزاده دبیر هنری جشنواره و بیژن بنی‌احمد داور این جشنواره در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

ارسال آثار پنج دوره «ما می‌توانیم» به 50 کشور

اولیاءزاده در این نشست گفت: هفت سال پیش بود که پیشنهاد برگزاری چنین جشنواره‌ای را برای انعکاس دستاوردهای کشور در عرصه‌های گوناگون ارائه کردیم و با آن موافقت شد. وزارت ارشاد نیز از عملکرد جشنواره رضایت داشت و دو سال پیش با جمع آوری آثاری که در پنج دوره داشتیم، این آثار با داوری مجدد، به 50 کشور دنیا ارسال شد. این موضوع نشان می‌دهد جشنواره خط و مسیر خود را پیدا کرده است.

وی افزود: ما هر ساله دهه فجر این آثار را به دفاتر جمهوری اسلامی ایران ارسال می‌کنیم تا جامعه جهانی با هنر عکاسی ما از پیشرفت‌هایمان باخبر شوند.

این عکاس با بیان اینکه «ما می‌توانیم» در تلاش برای ارائه نگاه خلاقانه عکاسی ایران به جامعه جهانی است،‌ تأکید کرد: امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و عکاسان هرساله فعالیت‌های بیشتر انجام دهند.

ما به همه دستاوردهای یک ساله هم نمی‌توانیم بپردازیم

اولیاء زاده تصریح کرد: به ما انتقاد می‌شود چرا جشنواره‌ای در این سطح سالانه برگزار می‌شود و تعداد کارها در این حد نیست. اما من این را قبول ندارم. اگر جشنواره خوارزمی و دیگر فعالیت‌های نخبگان در نظر گرفته شود، به این نتیجه می‌رسیم که ما نمی‌توانیم به همه آنها نیز بپردازیم.

وی با اشاره به برگزاری پاتوق‌های دو هفته یک بار خانه عکاسان یادآور شد: در این کلاس‌ها اساتید خوب عکاسی می‌آیند و بحث و تبادل نظر درباره تکنیک‌ها و گرایش‌های مختلف عکاسی صورت می‌گیرد که نتایج خوبی دارد.  ما با برگزاری چنین جلساتی می‌توانیم عکاسان را به سمت اهداف و نیات برگزار کنندگان جشنواره سوق دهیم.

این بار مردها بیشتر از زن‌ها هستند

دبیر هنری جشنواره «ما می‌توانیم» در بیان جزئیاتی از دوره هفتم جشنواره توضیح داد: امسال 1400 اثر از 200 عکاس به دبیرخانه ارسال شد و از میان شرکت‌کنندگان 44 نفر زن و 156 نفر مرد هستند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع 48 عکس از 26 عکاس به نمایشگاه راه پیدا کرده‌اند و نفرات برگزیده ما افرادی بودند که مجموعه عکس برایمان فرستاده بودند. به این نحو که 5 عکس از نفر اول، 3 عکس از نفر دوم و یک عکس از نفر سوم برنده شده است که شنبه 17 اسفند ساعت 16 اسامی آنها اعلام خواهد شد.

اولیاءزاده ادامه داد: نمایشگاه آثار این 26 عکاس نیز همان روز افتتاح و از کتاب جشنواره رونمایی می‌شود. نفر اول 20 میلیون ریال، نفر دوم 15 میلیون ریال و نفر سوم 10 میلیون ریال جایزه و صاحبان آثار راه پیدا کرده به نمایشگاه نیز حق التالیف دریافت می‌کنند.

ارائه هنری توانمندی نخبگان ایرانی به جهانیان

این عکاس اهداف برگزاری این جشنواره را اینچنین برشمرد: ما توانمندی نخبگان و فرهیختگان را در همه عرصه‌ها به جامعه جهانی ارائه می‌دهیم و این هدف می‌تواند سالها مورد تأکید ما باشد.

وی افزود: نمایش عکس‌هایی از موشک‌های ارسال شده به فضا یا پهباد ایرانی برای مردم جهان بسیار جذاب است، چرا که این فعالیت‌ها در حالی انجام می‌شوند که ما در تحریم‌های بسیاری به سر می‌بریم.

مشارکت نهادها سطح جوایز و جشنواره را بالا می‌برد

اولیاءزاده یادآور شد: البته قرار نیست عکاسی برای جشنواره «ما می‌توانیم» صرفا از صنایع خاصی باشد که شاید حضور در محل تولید آنها دشوار باشد بلکه اگر عکس خوبی از فردی که در خانه مشغول پژوهش است گرفته شود نیز می‌تواند برگزیده جشنواره باشد.

دبیر هنری جشنواره با اشاره به اینکه آنها عکس‌های گرفته شده با تلفن همراه را نمی‌پذیرند، در خصوص پذیرش مشارکت برای برگزاری جشنواره گفت: ما روی داشته‌های خودمان حساب کردیم. اگر نهادی قصد حمایت از ما را داشت، می‌توانیم سطح جوایز و کیفیت برگزاری جشنواره را افزایش دهیم.

ساختار عکاسی و خلاقیت را فراموش نکنیم

در ادامه بنی‌احمد نیز با اشاره به رفتن آثار برگزیده جشنواره‌ به فراتر از مرزها، اظهار کرد: به همین دلیل ما باید «ما می‌توانیم» را به عنوان یک موضوع کلی در نظر داشته باشیم و کار هنری خلاق را فراموش نکنیم. اینگونه پیشرفت‌های کشور را در قالب آثاری هنری به جهانیان نشان می‌دهیم. اما گاهی پیش می‌آید که ما داوران کمتر به فکر ساختار عکاسی هستیم.

وی تصریح کرد: ما با هم به توافق رسیدیم عکس‌هایی انتخاب کنیم که جنبه خلاقیت نیز در آن پررنگ باشد و صرفا به معمای و صنعت نپردازد. ما در بخش‌ ورزش و فرهنگ نیز موفقیت‌هایی داشته‌ایم. باید عکاسان راهنمایی شوند تا کارها روز به روز سمت و سوی بهتری به خود بگیرد.

این عکاس پیشکسوت در خصوص ثابت بودن تیم داوری نیز اظهار کرد: این موضوع باعث شده ما هر سال به نکاتی برسیم که ما را برای داوری آثار دوره بعدی یاری می‌کند از سوی دیگر در صورت تکراری بودن عکس‌های ارسالی نیز حضور یک تیم ثابت از شرکت چند باره یک اثر در جشنواره جلوگیری می‌کند.

کد خبر 2248992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha