به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه نشست تولید کنندگان دارو و مواد موثره دارویی در جمع خبرنگاران با تاکید بر تلاش دولت برای کاهش قیمت داروها افزود: در حال حاضر ذخیره دارویی و واکسن در کشور مناسب است که این به دلیل فرصتهایی است که در این زمینه ایجاد کردیم ولی در عین حال نگرانی هایی از مصرف بی رویه دارو و توزیع نامناسب آن در کشور وجود دارد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دلیل این امر را حمایت دولت از داروهای گرانقیمت و توزیع دفترچه های بیمه ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر داروهای گرانقیمت نیاز به نظارت بیشتری دارند ضمن آنکه آموزش پزشکان نیز در این زمینه بی تاثیر نخواهد بود.
وی افزایش دانشکده های پزشکی از 5 دانشکده به 90 دانشکده علوم پزشکی را از زمینه های موثر برای توسعه آموزش در این زمینه ذکر کرد و ادامه داد: بودجه ای که برای خرید و مصرف دارو هزینه می شود بسیار بالاست و از سوی دیگر پزشکان دسترسی آسان تری به اطلاعات دارویی دارند که این امر موجب افزایش هزینه های دارویی می شود.
هاشمی راه حل این مشکل را تقویت صنف های پزشکی ذکر کرد و یادآور شد: همچنین باید نظام پزشکی را علی رغم اشکالاتی که دارد، تقویت کرد. در صورتی که روند مصرف دارو ادامه یابد کلیه هزینه های مربوط به این امر را خواهد بلعید.
وزیر بهداشت بدهی بیمارستان ها به شرکت های دارویی را از دیگر عوامل افزایش قیمت دارو ذکر کرد و یادآور شد: بیمارستان هایی هستند که از سال 89 به شرکت های دارویی بدهکارند و بنا داریم که تا قبل از اردیبهشت ماه سال 93 بدهی بیمارستان ها را به حداقل برسانیم.
وی میزان این بدهی را 880 میلیارد تومان اعلام کرد.
هاشمی با تاکید بر اینکه برای حمایت از تولیدات دارو برنامه های موثری در نظر گرفته ایم، خاطرنشان کرد: با ایجاد شورای فناوری سلامت در وزارت بهداشت تصمیماتی در زمینه عدم وابستگی به واکسن تا پایان دولت یازدهم اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این سیاستها قرار است 25 درصد از وابستگی کشور به مواد اولیه کاهش یابد و با منفی کردن تراز آن برنامه ها را به سمت صادرات این محصولات هدایت کنیم.
نظر شما