پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۷ اسفند ۱۳۹۲، ۱۲:۱۳

با حضور برندهای معتبر سوهانی/

نخستین جشنواره سوهان در قم کار خود را آغاز کرد

نخستین جشنواره سوهان در قم کار خود را آغاز کرد

قم - خبرگزاری مهر: نخستین جشنواره سوهان با حضور 25 برند سوهانی معروف در قم کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه جشنواره سوهان شامگاه جمعه با حضور اقشار مختلف مردم قم در آستانه فرارسیدن سال جدید و با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی در مجتمع گردشگری آرتا برگزار شد.

در این جشنواره که به مدت سه روز ادامه خواهد داشت، 25 شرکت معتبر تولیدی سوهان در قم آخرین محصولات خود را برای بازدید علاقمندان و گردشگران به نمایش خواهند گذاشت.

در حاشیه برپایی این جشنواره نیز تعدادی کارگاه سوهان پذیری دایر خواهد شد که روند تولید سوهان از ابتدا تا انتها را به علاقمندان و بازیدکنندگان آموزش می‌دهند.

قدمت پخت سوهان

قدمت پخت سوهان در قم به زمان قاجار بر می‌گردد، زماني كه ساخت صحن مطهر حضرت معصومه(س) به پايان رسيده بود و در مراسم افتتاحيه فردي به نام ملاابراهيم شماعي غذايي جديدي تهيه كرده كه در آن زمان حلوا نام داشت اما با حلوايي كه ما مي‌شناسيم متفاوت بود.

بزرگاني كه در اين مراسم شركت داشتند وقتي حلوا را پس از ناهار خوردند يكي از آنها مي‌گويد: اين چه شيريني بود كه غذاي مرا هضم كرد و مثل سوهان غذا را بريد؟

آن روز اين شيريني مورد استقبال تمام مردمي قرار گرفت كه در مراسم ساخت حرم مطهر حضرت معصومه(س) شركت داشتند و از آن پس نام اين حلواي جديد به سوهان تغيير پيدا كرد و تهيه سوهان به روش سنتي از آن زمان شكل گرفت و تاکنون نیز ادامه دارد و امروز به عنوان سوغات اصلی شهر مقدس قم در ایران و دنیا شناخته شده است.

کد خبر 2251590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha