دكتر عسگرخاني در گفتگويي مفصل به سئوالات متنوع " مهر" در خصوص آسيب شناسي دستگاه سياست خارجي ، ريشه بحران آفريني غرب و آمريكا عليه ايران، مذاكرات هسته اي ، استراتژي ايران در گفتگوهاي هسته اي ، معاهدات بين المللي در خصوص سلاحهاي كشتار جمعي و احتمال حمله نظامي به ايران و ...پاسخ داد.
دكتر عسگرخاني ، در بخشي از اين گفتگو، حادثه يازده سپتامبر را "كاتاليروزي" براي شروع دخالت علني تر آمريكا در مناطقي از جهان كه در آن "خلاء قدرت" ناشي از فروپاشي اتحاد شوروي ، به وجود آمده بود دانست و گفت: قضيه از 11 سپتامبر شروع نشد قضيه از يك دگرگوني كلي در سيستم نشات مي گرفت . در اثر اين دگرگوني سيستم ، يك سري برنامه ها بايد انجام مي گرفت و حادثه 11 سپتامبر فقط يك "كاتاليزور" بود كه آن را تشديد كرد.
عسگرخاني در خصوص برخورد دستگاه سياست خارجي كشور با پديده " طالبان" ، گفت : واقعيت اين است دستگاه ديپلماسي ما عمق مساله طالبان را نفهميد، متاسفانه دستگاه ديپلماسي ما در آن زمان به سوي شناسايي و به رسميت شناختن طالبان رفت و آقاي امين زاده ، معاون وزير امور خارجه صريحا گفت كه طالبان يك واقعيت است و بايد آن را بپذيريم و با آن زندگي كنيم در صورتي كه طالبان "واقعي" نبودند بلكه گروه هاي تروريستي بودند كه مشكل آفرين مي شدند.
اين استاد دانشگاه گفت: جمهوري اسلامي ايران حتي اگر بهانه سلاح هاي كشتارجمعي و مساله هسته اي را تمام كند و تسليم غرب شود؛ در مرحله دوم، بحث حقوق بشر ، و در مرحله بعدي بحث تروريسم پيش كشيده مي شود . حتي برنامه هايي براي ايجاد "درگيري هاي داخلي" به منظور ايجاد فشار بر ايران و به پيش بردن پروژه اي كه در مورد ايران تعريف كرده اند دارند ، همچنانكه در "اهواز و غرب كشور" اتفاق افتاده است . تا در هر چهار محور و به خصوص مساله نقض حقوق بشر ايران را درگير و متهم كنند، اين كاملا يك برنامه از پيش طراحي شده است
عسگرخاني در مورد امضاي پروتكل الحاقي توسط ايران به خواست غرب گفت : من معتقد بودم كه نبايد پروتكل را به اين شكل مي پذيرفتيم بايد مذاكرات جدي انجام مي گرفت . اگر آقاي لاريجاني معتقد است كه آب نبات گرفتيم من مي گويم آب نبات هم نگرفته ايم . چون آنچه در قبال امضاي پروتكل به ما وعده دادند، همان است كه 30 سال پيش به موجب NPT به ما داده بودند.
اين استاد دانشگاه در خصوص برخورد سه كشور اروپايي با ايران در مذاكرات هسته اي گفت: شما به كلماتي كه در بيانيه هاي اروپا در مورد ايران بكار برده شده نگاه كنيد. اين كلمات كلمات اروپايي نيست بلكه من ثابت مي كنم كه اين كلمات، كلمات آمريكايي است. در قطعنامه هاي مختلف كه عليه ايران صادر شده اشاره شده است كه ايران بايد Full and prompt copration از خود نشان دهد "همكاري كامل و فوري" . اين عبارتي استاندارد و حقوقي است كه ساخته و پرداخته آمريكاييها در 100 سال گذشته است و در معاهدات مختلف به چشم مي خورد.
وي ادامه داد: سال بعد و بعد از انقلاب ايران و وقايع اشغال سفارت آمريكا و گروگانگيري براي نوشتن بيانيه الجزاير هم متاسفانه افراد ناواردي از ايران شركت داشتند و باز هم اين عبارت گنجانده شد. در ديوان لاهه هم در طول 25 سال گذشته به موجب همين فرمول از ما غرامت خواسته اند. آمريكا در قطعنامه هايي كه در مورد عراق براي كنترل تسليحات صادر كرد همين عبارت را بكار برد و گفت صدام حسين همكاري مي كند و موشكهايش را از بين مي برد ولي همكاريها كامل و سريع نيست و بايد تا آنجا پيش رود كه صدام حسين هيچ نداشته باشد.
عسگرخاني تاكيد كرد: امروز هم هر چند اروپايي ها بيانيه ها را عليه ما يكي پس از ديگري صادر مي كنند اما همان زبان و عبارات و خواسته هاي آمريكا در آن بكار گرفته شده است.
اين استاد دانشگاه در مورد تهديد به ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت گفت: من معتقدم بحث ارجاع به شوراي امنيت و مجوز حمله نظامي به ايران از اين طريق غيرممكن است
متن كامل اين گفتگو فردا در " مهر" منتشر مي شود.
نظر شما