۲۷ اسفند ۱۳۹۲، ۱۵:۳۹

جزئيات نخستين آزمون ملي ويژه دانش آموختگان دندانپزشكي اعلام شد

جزئيات نخستين آزمون ملي ويژه دانش آموختگان دندانپزشكي اعلام شد

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي و تخصصي با تشريح آزمون ملي براي فارغ التحصيلان و دانش آموختگان خارج از كشور رشته دندانپزشكي گفت: اولين دوره آزمون ملي براي اين گروه از دانش آموختگان كه بعد از آگوست 2009 تحصيل خود را در خارج از كشور آغاز كرده اند در تابستان 93 برگزار مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ دكتر سعيد عسگري امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب افزود: براي آزمون ملي حداقل هاي مورد نياز براي يك دندانپزشك عمومي در نظر گرفته شده است. همكاري كاملي با دانش آموختگان صورت مي گيرد و عدالت و اخلاق در اين دستورالعمل به طور كامل مورد توجه قرار گرفته است.

وي افزود: ما همان حداقل هايي كه از يك دانش آموخته داخل كشور انتظار داريم را از دانش آموختگان خارج از كشور مي خواهيم و به جاي اينكه دوره هاي تكميلي پر هزينه را طي بكنند تا در داخل كشور بتوانند طبابت كنند مي توانند علم و مهارت خود را مورد ارزيابي قرار دهند.

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي و تخصصي با اشاره به سابقه اعلام آزمون ملي از سوي وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت از سالهاي 86 تاكنون به اشكال مختلف نسبت به اين موضوع اطلاع رساني كرده است و اينكه افرادي معترض شده اند كه اطلاع كافي از آزمون ملي و فرآيند آن نداشته اند،‌ معتبر نيست. در سال 88 وزير بهداشت وقت گفته است كه ارزشيابي خود دانشجو به جاي ارزشيابي محل تحصيل انجام مي گيرد. در نهايت نيز در شهريورماه 88 آيين نامه جديد ارزشيابي مدارك خارج از كشور مورد تصويب قرار گرفته است.

آزمون ملي در صدد رفع نگراني خانواده ها و جواناني كه در خارج از كشور تحصيل مي كنند

وي با تاكيد بر اين موضوع كه ما مي خواهيم نگراني خانواده ها و جواناني كه در خارج از كشور تحصيل مي كنند را از ميان ببريم گفت: با اطلاع از جزئيات آزمون ملي،‌افرادي كه در خارج از كشور تحصيل مي كنند متوجه مي شوند كه اين آزمون به صورت كاملا عادلانه و منصفانه مي تواند دانش و مهارتي كه آنها كسب كرده اند را مورد ارزيابي قرار دهد تا آنها بتوانند در كشور خودشان اجازه طبابت پيدا كنند.

عسگري يادآور شد: در داخل كشور تقريبا برترين هاي كنكور سراسري رشته دندانپزشكي را براي ادامه تحصيل خود در دانشگاه انتخاب مي كنند و با توجه به ظرفيت محدود و رقابت شديد قوي ترين دانش آموزان به اين رشته راه مي يابند. يك دانشجوي دندانپزشكي در داخل كشور پس از دو سال كه دروس علوم پايه را گذراند و با مباني آشنا شد در يك آزمون جامع علوم پايه شركت مي كنند كه در صورت قبولي مي تواند ادامه تحصيل دهد اما در صورت سه بار رد شدن از رشته دندانپزشكي اخراج مي شود.

مدت تحصيل كمتر از 6 سال براي دندانپزشكي شبه برانگيز است

وي افزود: اگر دانشجوي مستعد قبول شد 4 سال در بخش هاي تخصصي دروس نظري و عملي خود را طي مي كند و در اين دوره تعداد مشخصي بيمار مي بيند و در پايان دوره به درمان جامع بيمار تحت سرپرستي استاد خود مي پردازد . پس يك دانشجوي دندانپزشكي در بهترين حالت كه بسيار مستعد و درسخوان باشد بايد 6 سال تحصيل كند. حال افرادي آمده اند و در برخي از دانشگاه هاي خارجي تحصيل كرده اند و پس از چهار سال آمده اند و گفتند دندانپزشك شدند اين موضوع جاي شك و شبهه است.

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي و تخصصي با اشاره به وظيفه وزارت بهداشت به عنوان متولي سلامت مردم گفت: ما موظف و مكلف هستيم توانمندي فردي كه در خارج از كشور مدرك پزشكي مي گيرد را مورد بررسي قرار دهيم و براي اطمينان از سطح علمي و توانمندي مهارتي وي يك ارزيابي درستي انجام دهيم.

وي خاطرنشان كرد: حتي من به عنوان استاد تمام دانشگاه در رشته دندانپزشكي با تعداد مشخصي مقاله و فعاليت علمي در صورتي كه بخواهم در يك كشور ديگر طبابت كنم بايد از تمام فيلترهاي آزموني آن كشور به سلامت عبور كنم تا اجازه طبابت داشته باشم. اين موضوع در همه جاي دنيا اجرا مي شود و تنها مختص ايران نيست.

عسگري اظهار داشت: ما در برگزاري آزمون ملي براي ارزشيابي فارغ التحصيلان خارج از كشور موج مثبت حمايتي از دانشكده هاي دندانپزشكي،‌ دانشجويان داخل كشور و مردم كه سلامتي براي شان اهميت دارد،‌ دريافت كرده ايم. معدود بازخوردهاي اعتراض آميز هم براي افرادي بوده است كه اطلاع كافي از مفاد آيين نامه نداشتند.

آزمون ملي هر سال دو بار در تابستان و زمستان برگزار مي شود

وي با اشاره به جزئيات اين آزمون ملي يادآور شد: اولين دوره آزمون ملي در تيرماه سال 93 برگزار مي شود. آزمون ملي هر سال دو بار در تابستان و زمستان برگزار مي شود و داوطلبان آن مي توانند با مراجعه به سايت وزارت بهداشت و مركز خدمات آموزشي از منابع آزموني كه احيانا در طول تحصيل با آن مواجه نبودند نيز مطلع شوند. آزمون هزينه ثبت نام دارد كه در زمان خود اعلام مي شود.

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي و تخصصي افزود: افرادي كه از آگوست 2009 به بعد تحصيل خود را در خارج از كشور آغاز كرده اند مشمول اين آزمون مي شوند و افراد پيش از اين زمان با روش هاي سنتي ديگر مورد ارزشيابي قرار مي گيرند. آزمون ملي به صورت يك امتحان نظري علوم پايه و تخصصي است كه بايد افراد حد نصاب هاي لازم را در آن كسب كنند. اطلاعات علمي در علوم پايه مورد سئوال قرار مي گيرد و دروس عمومي به جز درس انقلاب اسلامي ايران و انديشه اسلامي مورد پرسش نيست.

اعلام حد نصاب هاي قبولي در بخش نظري و تخصصي آزمون

وي گفت: حد نصاب قبولي براي افرادي كه در آزمون ملي شركت مي كنند معادل كمترين حدنصاب قبولي دانشجويان داخل كشور طي دو امتحان پيشين است كه تقريبا 8 از 20 مي شود. در بخش دروس تخصصي هم هر سال يك آزمون دستياري از فارغ التحصيلان دندانپزشكي گرفته مي شود كه حد نصاب قبولي در اين بخش معادل 75 درصد ميانگين كل قبول شده هاي داخل كشور است كه حدود 10 از 20 است.

عسگري افزود: ما امتحاني را منصفانه مي دانيم كه فرد بداند چه دروسي را بخواند از اين رو ممكن اين افراد دروسي را كه در داخل ارائه مي شود نخوانده باشند كه منابع اين دروس هم مشخص است و مي توانند آن را مطالعه كنند. آزمون ملي مطابق با برنامه آموزشي دكتري دندانپزشكي داخل كشور است. در اين ميان افرادي هم كه مايل باشند در مدت تحصيل خود در آزمون هاي جامع علوم پايه در داخل كشور شركت كنند امكان شركت در آزمون را دارند و حتي محدوديت دفعات شركت نيز ندارند. 

آزمون ملي محدوديت دفعات شركت در آزمون ندارد

وي گفت: آزمون ملي نيز محدوديت دفعات شركت در آزمون براي داوطلبان ندارد و يك آزمون ارزشيابي كيفيت محسوب مي شود و در آيين نامه نيز گفته شده است كه اگر افرادي در بخش عملي و مهارتي معادل 17 و بالاتر كسب كنند با جوايزي مواجه مي شوند كه يا امتحانات كلينيكي آنها بخشيده مي شود و يا طول دوره اي كه بايد ارائه خدمت در يك مركز آموزشي درماني داشته باشند كاهش مي يابد.

دبير شوراي آموزش دندانپزشكي و تخصصي تاكيد كرد: هدف از آزمون ملي قرار گرفتن فرآيند ارزشيابي بر مدارد انصاف و عدالت است و نه سهل گيري خواهد بود كه افراد بيسواد پذيرفته شوند و نه قصد سخت گيري داريم كه افرادي كه مي توانند از يك استانداردي برخوردار باشند نتوانند در آن موفق شوند. يقين داريم كه حداقل توانمندي يك دندانپزشك عمومي را فرد فارغ التحصيل بايد داشته باشد تا بتواند در اين آزمون ملي موفق شود.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر ما در بيش از 30 كشور دنيا دانشجوي ايراني شاغل به تحصيل در رشته هاي دندانپزشكي داريم كه تمام اينها با شرط زماني كه گفته شد مشمول اين آزمون هستند البته بازهم در صورت اينكه نام دانشگاه آنها در فهرست غيرمعتبرها نباشد.

کد خبر 2259014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha