حیدر ویسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پایان شمارش شمار پرندگان موجود در استان کردستان بیان کرد: با پایان این طرح و بر اساس آمارهای جمع آوری شده در مجموع 13 هزار و 200 پرنده در مناطق مختلف استان کردستان سرشماری شده اند.
وی گفت: بر اساس روالی که در جهان در رابطه با زمان سرشماری مد نظر قرار می گیرد این سرشماری از 14 دی ماه امسال آغاز شد و تا هشت بهمن ادامه داشت و مناطق مختلف استان در قالب اجرایی کردن این طرح مورد سرشماری قرار گرفت.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست کردستان افزود: دریاچه زریوار مریوان، سد گاوشان کامیاران، سد گلبلاغ بیجار، سد شهید کاظمی سقز و سد وحدت سنندج پنج منبع آبی هستند که در جریان اجرایی کردن این طرح مورد سرشماری قرار گرفتند.
وی گفت: غاز، اردک، کاکایی، چنگر، حواصیل و خانواده کشیم ها از جمله گونه های پرندگان منابع آبی استان کردستان هستند که بر اساس آمارهای جمع آوری شده در جریان این سرشماری نیز این آمار همانند سال گذشته بیشتر این گونه های پرندگان بوده است.
ویسی با بیان اینکه تنوع گونه ای پناهگاه حیات وحش مریوان بیشتر است، گفت: یکی از دلایل وجود این تنوع در دریاچه زریوار می تواند ممنوع بودن شکار در این دریاچه باشد.
وی به برگزاری طرح سرشماری زمستانه پستانداران استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: سرشماری پستانداران نیز آغاز شده است و تاکنون سرشماری منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه به اتمام رسیده است و سرشماری مناطق حفاظت شده عبدالرزاق سقز و منطقه حفاظت شده بیجار هم در هفته آینده انجام می شود.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست کردستان در پایان با اشاره به تنوع بالای جانوری این استان گفت: این تنوع بسیار بالاست و به همین دلیل نیز باید نظارت و ارزیابی مناسبی در این حوزه انجام شود.
نظر شما