به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد خالق نژاد طبری با اعلام این خبر افزود: در این کنگره مباحثی از قبیل آپاندیسیت در کودکان، پولیپ ها و تومورهای ناحیه روده بزرگ، خونریزی های قسمت تحتانی دستگاه گوارشی در کودکان و... مطرح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کولورکتال در اصطلاح پزشکی به ناحیه ابتدای روده بزرگ تا انتهای این روده که همان مقعد است، اطلاق می شود، اظهار داشت: از آنجایی كه بیماری های تکاملی و اکتسابی این ناحیه نسبتا شایع است، موضوع بیست و دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان کودکان ایران به بیماریهای کولورکتال اختصاص یافته است.
خالق نژاد گفت: موارد نقص تکاملی در اين قسمت از دستگاه گوارش در نوزادان از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است و برخی از این نوزادان كه با مقعد بسته به دنیا می آیند درمان شان بصورت مرحله اي صورت گرفته و سیر طولانی دارد.
وی اضافه کرد: از آنجا که 30 درصد نوزادان دچار اين اختلال مبتلا بي اختياري در دفع مدفوع هستند، این موضوع به یکی از مباحث کنگره امسال اختصاص یافته است. همچنین سایر اختلالات در روده بزرگ، نقص عصبی روده بزرگ که سبب اختلال در حرکت روده و ایجاد یبوست مزمن در کودکان می شود از دیگر مباحثی است که طی چهار روز این کنگره مورد بحث و تبادل نظر متخصصان قرار می گیرد.
رئیس انجمن جراحان کودکان ایران یادآور شد: بیماریهای التهابی روده از قبیل کولیت اولسروز، بیماری کرون، آپاندیسیت، خونریزی های قسمت تحتانی دستگاه گوارش در کودکان و سایر بیماری های ناحیه مقعد از دیگر مباحثی است که قرار است در بیست و دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان کودکان ایران ارایه شود.
وی با اشاره به اینکه دوره زمانی پس از تولد تا قبل از سنین بلوغ دوره کودکی به حساب می آید، اظهار داشت: از آنجا که 40 درصد جمعیت کشور را کودکان تشکیل می دهند و کشور ما دارای جمعیت جوانی است، انجمن جراحان کودکان ایران هر سال یک موضوع را به عنوان موضوع محوری کنگره خود انتخاب می کند که موضوع کنگره امسال به نقص تکاملی روده بزرگ از زمان جنینی یا بیماری های اکتسابی مانند بیماری های التهابی، آپاندیسیت و عفونت اطراف مقعد که کودک پس از تولد بدان دچار می شود، اختصاص دارد.
خالق نژاد یادآور شد: با توجه به اهمیت نقش پرستاری در بیماریهای کولورکتال، یکی از موضوعات این کنگره به نقش پرستاری در بیماریهای کولورکتال اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: بیست و دومین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران با "عنوان آنومالی های تکاملی و اکتسابی کولورکتال در کودکان" با همکاری مراکز جراحی کودکان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و مرکز تحقیقات جراحی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در روزهای 20 تا 24 اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود.
نظر شما