به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی صبح سه شنبه در دیدار با کتابداران و پرسنل کتابخانه های عمومی استان لرستان کتاب را منبع فرهنگ تمدن و پیشرفت جوامع بشری دانست و عنوان کرد: جامعه ای صاحب فرهنگ است که با کتاب مانوس باشد زیرا اهل فرهنگ از کتاب جدا نیستند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه اولین دیدار عمومی خود را در سال جدید را با اهل فرهنگ و کتابداران داشته است تصریح کرد: کتاب رمز ماندگاری انسان و جاودانگی مذاهب است زیرا هردین و مذهبی که صاحب کتاب بوده جاودان مانده و افتخار ما مسلمانان نیز این است که معجزه دین اسلام کتاب بوده چون کتاب عظمتی دارد که خداوند به آن سوگند یاد کرده است.
حجت الاسلام میرعمادی با بیان اینکه ایرانیان در طول تاریخ در نوشتن کتاب، تاسیس کتابخانه و نگهداری کتاب پیشگام و سرآمد بوده اند گفت: کتابخانه های باقیمانده از دوره های مختلف تاریخی گواه این مدعا هستند که حتی کتابخانه های اروپا و کشورهای عربی و خاورمیانه در مقایسه با کتابخانه های تاریخی ایران جایگاهی ندارند و نشان می دهد که ایرانیان اهل فرهنگ و هنر بوده و هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر دانشمندان، ریاضی دانان و منجمان برجسته در طول تاریخ ایرانی بوده اند گفت: اسلام ارزش و جایگاه ویژه ای برای کتاب و کتابخوانی و نویسندگان قائل است که در هیچ دین دیگری این ارزش برای اهل فرهنگ وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد در ادامه کتاب و کتابخوانی را میراث ماندگار جامعه بشری برشمرد و گفت: کتابخانه گنجینه ارزشمندی است که هر کس وارد آن شود به یقین از آن بهره می گیرد و کتابداران شخصیت های فرهنگی هستند که باید ارزش کار خود را بدانند زیرا کار آنها یک کار فرهنگی و ارزشمند است.
وی در ادامه مسئله ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را یکی از مسائل مهم از دیدگاه رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: این مسئله آنقدر مورد اهمیت رهبر انقلاب است که بارها و بارها در سخنرانی های خود به این مسئله اشاره کرده اند.
حجت الاسلام میرعمادی ادامه داد: نویسندگان باید تلاش کنند که نوشته های آنها به مقتضای شرایط زمان باشد و کتاب هایی را برای همه سنین و همه اقشار با هر سوادی نگارش و منتشر کنند تا نیاز جامعه به کتاب برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی در زمینه کتاب خوانی باید از بین کودکان و نوجوانان آغاز شود عنوان کرد: اگر کودکان و نوجوانان ما با کتاب مانوس شوند شخصیت آنها با کتاب شکل می گیرد و این به معنی رسیدن به یک جامعه آرمانی است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت موجود در بازار کتاب و نشر استان گفت: امروزه متاسفانه وضعیت کتابخانه ها و کتابفروشی ها وضعیت مطلوبی نیست بنابراین مسئولین امر باید همت کنند که بهترین مکان ها با پیشرفته ترین تجهیزات برای اهالی فرهنگ و کتابخوانی آماده و مهیا شود.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد در پایان با اشاره به اینکه پایگاه فرهنگ کتابخانه است عنوان کرد: اعتقاد دارم نیروی حال حاضر فعال در عرصه کتابخانه های استان نیروهای جوان و با نشاطی هستند.
وی ادامه داد: انتظار داریم که این جوانان با اعتماد به نفس و برنامه ریزی دقیق برای تحقق شعار سال همت کنند و بیندیشند که نقش اهالی کتاب و کتابخانه در تحقق این شعار چیست و به این نقش توجه ویژه داشته باشند.
نظر شما