به گزارش خبرنگار مهر، احمد فیروزی به مناسبت سالگرد تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران رسانه های گروهی مهمترین برنامه های انجام شده و الویت فعالیت های امسال را تشریح کرد.
فیروزی در این جلسه گفت: در یک سال گذشته هرچند با مشکلات اقتصادی مواجه بودیم اما فعالیت های بنیاد مسکن بخوبی انجام شد هرچند انتظار داشتیم تخصیص ها بیشتر باشد تا حجم کارها تحت تاثیر قرار نگیرد.
وی افزود: اعتبارات تملک دارایی در کمیته برنامه ریزی شهرستان و شورای برنامه ریزی استان برای اجرای طرح هادی روستایی تعیین می شود که از محل اعتبار حوادث برای اجرای طرحهایی مانند دیوار حائل و کانال کشی روستاها هم استفاده می شود.
تخصیص 35 درصدی اعتبارات مشکل ساز است
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین تصریح کرد: در سال گذشته میزان اعتبارات ملی هفت میلیارد تومان بود که حدود یک هفتم آن معادل یک میلیارد و 100 میلیون تومان آن پرداخت شد که اگر به صورت کامل تعلق می گرفت زمینه اجرای طرحهای بیشتری فراهم می شد.
وی افزود: از محل اعتبارات ملی هم یک میلیارد و 500 میلیون تومان اختصاص یافت که در مجموع حدود سه میلیارد تومان برای اجرای طرحها در اختیار بنیاد مسکن استان قرار گرفت و عملیات اجرایی انجام شد.
این مسئول بیان کرد: در بنیاد مسکن به مشارکت بخش خصوصی و مردم اهمیت زیادی می دهیم و تلاش می کنیم اعتبارات به این سمت هدایت شود و کارها بهتر پیش برود.
فیروزی گفت: پیش بینی ما از مشارکت مردم در اجرای طرحهای عمرانی مانند طرح هادی روستایی حدود 50 درصد است اما معمولا 20 درصد آن محقق می شود که امیدواریم امسال این سهم بیشتر شود تا خدمات بهتری به روستائیان ارائه شود.
4336 مسکن مهر در مرحله نازک کاری است/ اجرای طرح هادی در 289 روستا
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین در خصوص وضعیت مسکن مهر در شهرهای کمتر از 25 هزارنفر جمعیت تصریح کرد: سهمیه استان از مسکن مهر هفت هزار واحد است که تعداد افراد معرفی شده شش هزار و 566 مورد است که پنج هزار و 579 مورد به عقد قرارداد منجر شده است.
این مسئول یادآورشد: از این تعداد مسکن مهر تعداد پنج هزار و 29 واحد در مرحله سفت کاری و چهار هزار و 336 واحد در مرحله نازک کاری است که برای هر واحد 200 میلیون ریال هزینه لازم است.
فیروزی اضافه کرد: در بخش مسکن مهر 9 هزار و 243 فقره قرارداد منعقد شد که مجموع اعتبارات بانکی این قراردادها بالغ بر 889 میلیارد ریال شده است.
وی افزود: در حال حاضر از 822 روستای استان قزوین تعداد 621 روستا دارای جمعیت بالای 20 خانوار است که از سال 76 تاکنون طرح هادی 584 روستا با اعتباری بالغ بر 44 میلیارد و 193 میلیون ریال در دست تهیه است که این طرح در 289 روستا با اعتباری بالغ بر 430 میلیارد و 383 میلیون ریال به مرحله اجرا رسیده است.
فیروزی اظهارداشت: همچنین 39 هزار و 994 فقره سند روستایی و 10 هزار و 24 فقره سند شهری صادر شده است.
این مسئول از واگذاری چهار هزار و 803 فقره زمین روستایی هم خبر داد و گفت: در حال حاضر 70 هزار مسکن روستایی در مناطق مختلف استان قزوین وجود دارد که 60 هزار واحد آن احداثی و نوسازی و مقاوم سازی شده است.
استقرار 64 دفتر نظارتی در مناطق روستایی استان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین در ادامه از ضرورت کنترل کیفی و فنی پروژه ها خبرداد و اظهارداشت: در حال حاضر 64 دفتر نظارتی در مناطق روستایی استان به منظور کنترل ساخت و ساز اصولی و فنی در مناطق روستایی راه اندازی شده و تعداد 363 ناظر فنی مجرب از طریق آزمون و طی دوره های آموزشی نسبت به کیفی سازی ساختها اقدام می کنند.
وی در خصوص بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده در زلزله آوج، آبگرم و الموت تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب استان قزوین در این حادثه توانست بازسازی 16 هزار و 725 واحد تخریب شده را با اعتباری بالغ بر 531 میلیارد و 800 میلیون ریال انجام دهد.
فیروزی یادآورشد: در بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده در زلزله استان آذربایجان شرقی هم این بنیاد توانست یک هزار و 614 واحد مسکونی آسیب دیده را بازسازی کند که برای اجرای آن 320 میلیارد ریال در 25 روستای تحت پوشش هزینه شد.
فیروزی اظهارداشت: طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی از سال 84 تا 91 در استان اجرا شده که سهمیه استان 33 هزار و 865 واحد بود که عملیات 24 هزار و 710 واحد به پایان رسیده است.
این مسئول گفت: برای اجرای طرح ویژه مسکن روستایی تاکنون 269 میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین بیان کرد: 33 هزار واحد روستایی مقاوم سازی، 17 هزار واحد در آوج و الموت بازسازی و 15 هزار واحد توسط مردم ساخته شده که در مجموع 60 هزار واحد می شود که در مقاوم سازی در رده پنج استان برتر کشور هستیم.
آماده اجرای طرح مسکن اجتماعی هستیم
این مسئول گفت: با پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی در اجرای طرح مسکن اجتماعی و واگذاری آن به بنیاد مسکن آمادگی داریم پس از مطالعات کارشناسی و نهایی شدن، این کار را در استان عملیاتی کنیم.
الویت های بنیاد مسکن در سال آینده اعلام شد
فیروزی در ادامه با بیان مهمترین فعالیتهای بنیاد در سال آینده اظهارداشت: اجرای طرح هادی روستایی در 289 روستا، تکمیل طرح های نیمه تمام و سپس طرح های جدید است.
این مسئول یادآورشد: 70 درصد اعتبارات سال جاری را در تکمیل طرح های نیمه تمام و 30 درصد را در طرح های جدید هزینه خواهیم کرد.
وی گفت: مسکن روستایی و احیاء مهاجرت معکوس و مطالعه برای اجرای مسکن اجتماعی از دیگر اولویت های بنیاد مسکن در سال جاری است.
فیروزی تصریح کرد: اجرای طرح منظومه های روستایی از دیگر کارهایی است که توسط بنیاد مسکن استان پس از ابلاغ وزارتخانه به مرحله اجرا درخواهد آمد که برای نمونه در اطراف دریاچه اوان چند روستا وجود دارد که با ساماندهی آنها می توان تعریف مشخصی از نحوه عمران و آبادانی منطقه ارائه کرد و برای یک روستا با محور کشاورزی، روستای دیگر گردشگری و دیگری دامداری و صنعتی خدمات را تعریف کرد.
این مسئول گفت: توزیع مناسب کاربری ها، دسترسی آسان مردم به خدمات رفاهی و عمرانی و صرفه جویی در هزینه اجرای طرح ها از مزایای اجرای منظومه های روستایی است.
نظر شما