۳ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۳:۳۴

پنجمین کنگره ملی دین پژوهان برگزار می شود

پنجمین کنگره ملی دین پژوهان برگزار می شود

مدیر مسئول دین پژوهان کشور از برگزاری پنجمین کنگره ملی دین پژوهان با موضوع بررسی وضیعت پژوهش های دینی در نیمه دوم سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر آیت پیمان مدیر مسئول دین پژوهان کشور با اشاره به روند سریع و رو به گسترش فعالیت های شورای دین پژوهان کشور در سال جدید اعلام کرد: پنجمین کنگره دین پژوهان بطور سراسری و با موضوع بررسی وضیعت پژوهش های دینی در نیمه دوم سال جاری برگزار می شود و از حمایت ها و تعامل مثبت مراکز پژوهشی بخصوص معاونت پژوهشی حوزه های علمیه برخوردار خواهیم بود.

وی گفت: کنگره سالانه دین پژوهان در موضوعات جدید، بررسی دین پژوهی در جهان معاصر و بررسی وضیعت پژوهشهای فقهی – کلامی- قرآنی از مهمترین فعالیت های شواری دین پژوهان است و آیین سالانه تجلیل از پژوهشگران برتر دین و پیشکسوتان دین پژوه و معرفی پژوهش های جدید و برتر نیز در دستور کار شورا قرار دارند.

وی پیرامون نشست های تخصصی و مناسبتی و موضوعی در زمینه ضرورت ها – بایسته ها، آسیب ها، چالش ها و شبهات مهم دینی گفت: شورای دین پژوهان به این امور اهتمام ورزیده و تعامل و همکاری سازنده ای را با مراکز دینی آغاز نموده است.

دکتر پیمان پژوهش های میدانی بررسی وضیعت دینداری در جامعه ایران – وضیعت نماز جمعه ها و نماز جماعت ها و بررسی نقش و کارکرد نهادهای دینی و فرهنگی و نهاد روحانیت و رسانه های دینی همچون منبر و مداحی در تحولات دینداری مردم و بررسی مناسبات دولت و روحانیت و بررسی آسیب های اعتقادی، فرهنگی و اجتماعی را از جمله اولویت های پژوهش شورای دین پژوهان ذکر کرد.

مدیر موسسه دین پژوهان کشور از آثار علمی دوره اول دین پژوهان و باز نشر موارد موثر آنها و چاپ سخنرانی ها و مقامات مهم پژوهشی و تهیه گزارش علمی از 4 کنگره دین پژوهان در قالب یک جلد کتاب به عنوان کارهای جاری این موسسه یاد کرد.

دکتر پیمان یکی از طرح های مهم در دست اجرا را بررسی نظریات و اندیشه های دین پژوهی دو دهه اخیر در پایان نامه ها و مقالات و کتب علمی عنوان کرد که پژوهشی در قالب گزارش علمی از سیر پژوهش های دینی و تحولات آنها به لحاظ کیفی در یک دهه گذشته، در سال جاری اجرا خواهد شد.

وی بازخوانی اساسنامه و تکمیل و به روز نمودن سیاست ها، اهداف و وظایف شورای دین پژوهان و بررسی بانک های موجود اطلاعات و آمار وشناسنامه محققان دینی در مراکز علمی اعم از حوزه و دانشگاه و مؤسسات و جامعیت بخشی به آنها را بخش دیگر فعالیت دبیرخانه دین پژوهان دانست و اظهار داشت که این فعالیت ها با همکاری دیگر مراکز پژوهشی خواهد بود.

مدیر مسئول موسسه دین پژوهان، بررسی زمینه های مشارکت ها و همکاریهای علمی و فرهنگی با نهادها، مراکز و موسسات بخش های سه گانه دولتی، حوزوی و خصوصی و تعیین نحوه تعامل و همکاریهای علمی و پژوهشی بین المللی و بررسی و تصویب آیین نامه ها وشیوه نامه های علمی و تحقیقی هماهنگ را برای پیشنهاد به سایر مراکز پژوهشی به منظور بهینه سازی روند پژوهش و ارزیابی پایگاه های اطلاع رسانی علمی و دین پژوهشی و رتبه بندی آنها و انتشار خبرنامه دین پژوهان را از جمله امور ضروری دانست که هم اکنون در دبیرخانه دین پژوهان کشور به آنها پرداخته می شود.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که رئیس محترم جمهور و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در راستای اصل 44 قانون اساسی و برنامه توسعه برای احیاء مجدد و تقویت شورا و دبیرخانه دین پژوهان کشور با در نظر گرفتن ردیف بودجه مشخصی این بنیاد علمی و پژوهشی را به عرصه خدمت بازگردانده و زمینه فعالیت گسترده و بین المللی آن را فراهم نمایند.

کد خبر 2276786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha