به گزارش خبرنگار مهر، نشر ماهی همزان با ایام برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ترجمه حسن افشار از کتاب «سلام اول» نوشته باربارا تاکمن نویسنده و مورخ آمریکایی را ارائه میکند.
«سلام اول» که آخرین اثر تحقیق تاریخی باربارا تاکمن به شمار میرود و پیش از مرگش در سال 1988 به چاپ رسیده است روایتی غیر خطی از تاریخ انقلاب آمریکا برای کسب استقلال ارائه میدهد.
این کتاب در دوازده بخش از متن خود تاریخچه استقلال آمریکا و ایجاد یک کشور مستقل را مورد بررسی تاریخی قرار داده است.
مخاطب تاکمن در این کتاب فردی است که اطلاعات قابل قبولی درباره این انقلاب دارد و در کنارش به دنبال آن است که بخشهای نکاویده و یا کمتر پژوهش شده در تاریخ را به ویژه در زمینه ورود قدرتهای بزرگ جهان به صحنه نبرد برعلیه استقلال آمریکا را به تصویر میکشد.
تاکمن در این کتاب روایت خود از انقلاب آمریکا یکسال پس از شروع رسمی آن درسال 1776 شروع میکند. او این روایت را از جریان حضور کشتی آمریکایی آندرو دوریا با پرچم کنگره مهاجران آمریکایی در ساحل جزیر اوستاتیوس که از مستعمرات هلند به شمار میرفته آغاز میکند. در این حضور کشتی آمریکایی چندگلوله توپ به نشانی سلام شلیک میکند و این سلام با پاسخ ساحل نشینان این جزیره آغاز میشود که این حرکت آغاز به رسمیت شناخته شدن حرکت مهاجران آمریکایی از سوی کشور هلند برای کسب استقلال در این سرزمین است که در عرف بینالمللی به معنای رفع مالکیت انگلستان بر این سرزمین از سوی هلند نیز هست.
تاکمن پس از گزارش این واقعه در فصل نخست از کتاب خود، در ادامه و در دومین فصل به معرفی وضعیت کشور مستعمراتی هلند در آن زمان پرداخته و چگونگی فعالیت و رشد مستعمرات این کشور را شرح میدهد. این روایت در فصل بعد با چگونگی شکلگیری نیروی دریایی از سوی مهاجران آمریکایی نیز همراه میشود و در فصل چهارم نیز شرحی از شروع منازعه میان انگلستان و هلند بر سر نوع مراوده با مستعمرات نشینان امریکا ارائه میشود.
ماجرای اختلافات و نزاعهای نظامی میان این دو کشور صاحب مستعمره در آمریکا و نیز نقشآفرینی فرانسه در مبارزه با انگلیس برای به دست آمدن استقلال در آمریکا و علل فکری و فلسفی توام با آن تا رسیدن به نتیجه قطعی و کسب استقلال توسط مهاجران امریکایی نیز موضوع فصول بعدی این کتاب است.
تاکمن در بخشی از این کتاب مینویسد:
اگر کروکور (نویسنده فرانسوی) امروز زنده بود و باز هم این سوال را مطرح میکرد که «این انسان جدید، این آمریکایی، چیست» چه پاسخی میگرفت؟ انسان جدید آزاد و برابر در دنیا جدید که او در ذهن داشت فقط اینجا و آنجا پیدا میشد، اما شرایط تحقق انسان جدید را در آمریکا بیش از هر جامعه انقلابی دیگری حاضر میدید. انسان جدید در فرانسه به آزادی و برابری و برادری نمیرسید؛ در روسیه آزاد از حکومت تزارها نیز از ستم رهایی نمییافت. انسان جدید که باید نه به خود بلکه به مردم خدمت کند پس از انقلاب کمونیستی 1949 در چین هم پیدا نمیشد. انقلابها انسان دیگری پیدی میآورند اما نه انسان جدید. خمیره نوع بشر د جایی بین حقیقت و خطاب بیپایان سرشته است....
نشر ماهی کتاب «سلام اول» را در 296 صفحه و با قیمت 32 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما