به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر علي يونسي درباره نقشه برداري مغز گفت: اكنون ميتوان با بهرگيري از تكنيكهاي جديد بدون آنكه آسيبي به مغز وارد شود عملكرد ساختاري آن را نظير فعاليت الكتريكي، مغناطيسي و يا ميزان مواد شيميايي پايش كرد. در واقع اين امكان فراهم شده تا بدانيم هر بخش از مغز چه كاري انجام ميدهد و هر كدام در چه حيطهاي فعاليت ميكنند.
وي درباره كاركرد اين رشته در تشخيص و درمان بيماريهاي مغزي اظهار كرد: نقشهبرداري مغز در تشخيص، درمان و پايش بيماريها كاربرد موثري دارد. به عنوان مثال موضوعاتي از قبيل اينكه چگونه ميشود مغز را تقويت كرد و عملكرد حافظه يا يادگيري را بهبود داد، از طريق نقشهبرداري مغز قابل بررسي است.
به گفته دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بینالمللی نقشهبرداری مغز ایران، آلزايمر، پاركينسون، مولتي اسكلروزيس، ام.اس، صرع و تشنج از جمله بيماريهاي هستند كه نقشهبرداري مغز ميتواند به كمك آنها برود.
يونسي با بيان اينكه نقشهبرداري مغز، رشتهاي نوپا و بسيار جديد است، گفت: سال گذشته دولت امريكا 100 ميليون دلار براي اين امر تخصيص داده و وعده داده ظرف پنج سال آينده اين اعتبار را افزايش دهد. اتحاديه اروپا نيز مبالغ قابل توجهي را براي توسعه اين رشته در نظر گرفته است.
وي ادامه داد: در ايران نيز مركز ملي تحقيقات نقشه برداري مغز از حدود سه سال گذشته راهاندازي شده است و در تلاشايم همپاي كشورهاي ديگر پيش برويم.
دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بینالمللی نقشهبرداری مغز ایران به اعلام مهم ترين پروژههاي مطالعاتي اين مركز پرداخت و گفت: يكي از پروژه هايي جاري مركز ملي تحقيقات مغز، اندازهگيري قشر مخ است كه براي پايش بيماري پاركينسون و آلزايمر كاربرد دارد. پروژه ديگر مربوط به سنجش ارتباط خصايص ژنتيكي فرد با استعداد ابتلا به آلزايمر است. از اين طريق ميتوان افراد در معرض خطر آلزايمر را تشخيص داد تا بتوانيم زودتر از بروز و عود آن جلوگيري كنيم.
به گفته يونسي علت دقيق ابتلا به آلزايمر هنوز مشخص نشده است.
دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بینالمللی نقشهبرداری مغز ایران که 16 تا 18 اردیبهشت در تالار عدالت دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود ، هدف از برگزاری این همایش را آگاهی و بروز رسانی اطلاعات پزشکان و محققین علوم اعصاب و دیگر رشته های مربوطه درباره جایگاه نقشه برداری مغز بعنوان رشته ای از علوم اعصاب دانست.
یونسی از حضور 10 سخنران ار اساتید برجسته نقشه برداری مغز از کشور های انگلستان ، فنلاند، دانمارک، هلند و آلمان خبر داد.
وی گفت: متخصصان علوم اعصاب، جراحان اعصاب، متخصصین مغز و اعصاب، روانپزشکان، رادیولوژیست ها، روانشناسان، متخصصان فیزیک پزشکی، مهندسی پزشکی و مدیکال انفورماتیک و کلیه علاقه مندان مربوط به تکنیکهای فوق گروه هدف این همایش هستند.
یونسی افزود: شرکت کنندگان می توانند از 12 امتیاز بازآموزی همایش استفاده نمایند همچنین تا کنون بیش از 50 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است
نظر شما