به گزارش خبرگزاری مهر، "یوشکا فیشر" وزیر خارجه اسبق آلمان گفت "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه به دنبال احیای قدرت این کشور به عنوان یک ابرقدرت است. وی در گفتگو با روزنامه اتریشی Blick هشدار داد کشورهای اروپایی و آمریکا نباید اقدامات روسیه از جمله ملحق کردن شبه جزیره کریمه به خاک خود را دست کم بگیرند.
این سیاستمدار حزب سبزهای آلمان در عین حال از ناتوانی پوتین در اجرایی کردن طرحش خبر داد و اظهار داشت: وی یک اشتباه بزرگ کرد و آن این که قدرت روسیه را بیش از اندازه ارزیابی کرد. به گفته فیشر آرزوی رئیس جمهوری روسیه برای تبدیل کشورش به یک ابرقدرت، عملی نخواهد شد.
به اعتقاد وزیر خارجه دولت "گرهاد شرودر" هدف اصلی پوتین از اقداماتش در قبال اوکراین، بی ثبات کردن آن است. وی با اشاره به الحاق کریمه به خاک روسیه تاکید کرد: این یک اتفاق بود و در واقع پوتین چنین چیزی را نمی خواست.
بر این اساس، خواسته اصلی پوتین بازگشت اوکراین به وضعیت یک کشور اقماری در حوزه نفوذ روسیه است. فیشر در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم توجه بیشتر اتحادیه اروپا به مسئله اوکراین تاکید کرد و گفت: به نظرم اتحادیه اروپا و اعضای اصلی آن از جمله آلمان در این زمینه بسیار کم کاری کرده اند.
گفتنی است یوشکا فیشر رهبر حزب سبزهای آلمان در دوران صدارت اعظمی شرودر، بین سال های 1998 تا 2005 سکاندار وزارت خارجه این کشور بود.
نظر شما