زهرا سلطان عيني مدير فني فصلنامه پژوهشهاي تربيت اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، با تأكيد بر وجود الگوهاي مناسب درزمينه آموزش مهارتهاي زندگي گفت :اساتيد و كساني كه مسئول آموزش هستند اعم از خانواده ها بايد آنچه را كه سعي بر آموزش آن دارند خود نيز در عمل نشان دهند .از مهمترين مشكلات آموزش دهندگان عدم آگاهي نسبت به الگوهاي درست ارتباطي است . اين الگوهاي عملي بايد بر نگرش و بينش افراد تأثير بگذارند تا اثراتي پايدار بر شخصيت آنان داشته باشند .
سلطان عيني با تأكيد بر ضرورت آموزش مهارتهاي زندگي ديني افزود: آموزش افراد براي ايجاد سازگاري آنها با محيط اجتماعي اطراف الزامي است . انسان بطور ذاتي موجودي اجتماعي است و براي رفع برخي از نيازهاي خود به برقراري روابط اجتماعي تمايل دارد . براي برقراري رابطه درست با محيط اجتماعي لازم است هر فرد برهنجارها و قوانين و قواعدي كه بر جامعه او حاكم است وقوف داشته باشد و آموخته هاي خود را در قالب مهارتها تجربه كند .
وي در ادامه لازمه اين مهارت را داشتن شناخت صحيح از خود و محيط اجتماعي عنوان كرد و افزود : هر فرد براي سازگاري بهتر با محيط اجتماعي خود بايد آنرا بشناسد ، انتظارات خود را از آن محيط ارزيابي كند تا بتواند در مواقع لزوم هكارهايي مناسبي براي منطبق شدن با محيط اراده دهد .
مدير فني فصلنامه پژوهشهاي تربيت اسلامي افزود : عرف ما تحت تأثير الگوهاي ديني است . پس براي زندگي كردن در يك جامعه اسلامي لازم است كه افراد بر اساس دين اسلام رفتار كنند .
سلطان عيني در رابطه با زمينه سازي براي آموزش ديني گفت: بطور كلي متوليان آموزش مهارتهاي زندگي به نسل آينده جامعه ، آموزش و پرورش ، دانشگاهها و مؤسسات آموزشي هستند . اما براي آموزش مهارتهاي ديني نمي توان تنها بر آموزشهاي اين نهادها اكتفا كرد . آموزش مهارتهاي زندگي ديني از كانون خانواده آغاز مي شود . اين امر ضرورت آموزش خانواده ها را به عنوان نهادهايي كه پايه هاي تربيتي كودكان را در زمينه هاي ديني شكل مي دهند، تأييد مي كند .
وي در ادامه گفت: آموزش بسياري از فضايل اخلاقي از خانواده ها آغاز مي شود و در شكل گيري شخصيت كودكان بسيار مؤثر است . درهمين راستا لازم است كه خانواده ها علاوه بر شناخت آموزه هاي ديني از مشاوره روانشناسان اجتماعي در تربيت كودكان بهره بگيرند .
سلطان عيني با تأكيد بر ضرورت همكاري حوزه و روانشناسان و جامعه شناسان گفت: افرادي كه در حوزه ها به كسب علم پرداخته اند به علم اخلاق و مهارتهاي زندگي ديني آگاهي دارند و در همين زمينه مي توانند به روانشناسان اجتماعي كمك كنند تا الگوهاي رفتاري مناسب با فرهنگ ايراني و اسلامي براي آموزش مهارتهاي زندگي ديني را به افراد ارائه دهند .
نظر شما