به گزارش خبرنگار مهر، فرزام بیدارپور ظهر سه شنبه در کارگروه سلامت و امنيت غذايي استان كردستان كه در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: سند ملی مقابله، درمان، کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل از مهم ترین اولویت های کاری کارگروه سلامت است که باید اجرایی شود.
وی افزود: با توجه به هجمه های فرهنگی موجود امروزه گرایش جوانان ایرانی به مصرف الکل و مواد مخدر زیاد شده و سن مصرف نیز به شدت پائین آمده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: متاسفانه کاهش سن مصرف سیگار سه درصد، مشروبات الکلی 9 درصد و مواد مخدر گرایش جوانان افزایش داشته است.
بیدار پور یادآور شد: متاسفانه شیوع مصرف الکل در پسران 16.2 درصد و در دختران چهار درصد است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی مدون و متناسب با نیاز جوانان و همچنين فرهنگ سازی می تواند در كاهش مصرف مشروبات الکلی در استان موثر است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: فرهنگ سازی در حوزه تهاجمات فرهنگی و مصرف مشروبات الکلی نیازمند تعامل دستگاه های اجرایی است و تلاشي فرا دستگاهی می طلبد.
بیدار پور اظهار داشت: آماده سازی، جهت گیری و تقسیم کار بین بخشی از جمله مراحل سه گانه سند ملی پیشگیری از مصرف الکل است.
وی افزود: بايد با نهادینه سازی، مشخص نمودن وظایف و نقش سازمان ها و نهادهای مختلف و همچنين وظایف سازمان های مردم نهاد در سطح استان در راستای عملیاتی نمودن سند کاهش مصرف مشروبات الکلی در دستور كار قرار گيرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: آگاه سازی مردم در گروه های سنی مختلف در زمینه تاثیرات مخرب مصرف مشروبات الکلی از جمله مهمترین مواردی است که در سند به آن پرداخته شده است.
بیدار پور یادآور شد: در مرحله نخست از پیشگیری مصرف مشروبات الکلی 19 برنامه و یا بسته خدمتی تعریف شده است و تدوین بستهای خدماتی پیشگیری در گروههای هدف مختلف است.
وی ادامه داد: در سطح دوم پیشگیری بیشتر به حوزه درمان بستگی داشته و وظایف این حوزه در آن کاملا تعریف شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پايان سخنان خود در اين جلسه گفت: اندازه گیری میزان تمایلات فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد در زمینه مصرف مشروبات الکلی در استان ضروری است.
نظر شما