به گزارش خبرنگار مهر، سعید میلانی بعد از ظهر دوشنبه در اولین کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری در آذربایجان غربی افزود: از این میزان 73 درصد حیوان گزیدگی توسط سگهای صاحبدار و خانگی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته سگهای صاحبدار پنج هزار نفر را در استان روانه مراکز درمانی کردند اظهارداشت: 9 درصد از این گزیدگی ها نیز توسط سگهای ولگرد و 18 درصد توسط حیوانات وحشی بوده است.
میلانی با اعلام اینکه 71 درصد از حیوان گزیدگی ها در روستاها و بقیه در شهرها بوده، گفت: برای جلوگیری از بیماریهای بین انسان و حیوان در استان در مدت زمان یاد شده 24 هزار دوز واکسن و یک میلیون و 504 واحد سرم مصرف شده است.
وی ادامه داد: هفت میلیارد ریال برای تهیه واکسن هاری و بیش از 9 میلیارد ریال برای تهیه سرم در استان در زمینه های یاد شده در یک سال گذشته هزینه شده است.
مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم باید در خارج از محدوده مناطق مسکونی باشد
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم در شهرداریها باید در خارج از محدوده مناطق مسکونی که به تایید کارگروه شهرستان رسیده باشد مکانیابی شود.
علی داداش زاده اظهار داشت: با توجه به اهمیت نظارت بر نحوه نگهداری سگهای گله و نگهبان، نگهداری این حیوانات تاثیر بسزایی در کاهش آمار گزیدگی و ارتقای سطح بهداشت عمومی در شهرها و روستاها دارد.
وی کاهش میزان آمار گزیدگی و کاهش هزینههای برنامههای کنترلی، تامین حقوق شهروندی، تامین حقوق حیوانات و ارتقای سطح آگاهی صاحبان سگ در زمینه نحوه نگهداری سگها را از جمله اهداف کار گروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری دانست.
داداش زاده در خصوص وظایف این کارگروه، اعلام کرد: تقسیم استان به مناطق عملیاتی برای ایجاد مراکز کنترل جمعیت سگهای ولگرد، برنامهریزی به منظور کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان و راهاندازی واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سطح شهرها و روستاهای منطقه عنوان کرد.
وی در خصوص محل نگهداری حیوانات مزاحم، عنوان کرد: مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم در شهرداریها دارای مجوز کارگروه استانی است و این محل باید در خارج از محدوده مناطق مسکونی که به تایید کارگروه شهرستان رسیده باشد مکانیابی شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی افزود: به منظور پیشگیری از سرایت بیماری و تعدیل اثرات گزش احتمالی سگها، عملیات اجرایی صید سگهای ولگرد پس از شناسایی کانونهای وفور و تامین مقدمات قبل از عملیات، واحد زنده گیر با در دست داشتن برنامهکاری مدون در سطح منطقه مورد نظر شروع به گشتزنی کرده و با استفاده از دستگاه مهار یا تور مهار و یا با استفاده از قفس زنده گیری و همچنین استفاده از سلاح بیهوشی میتوان استفاده کرد.
مدیریت سازمان پسماند شهرداری ارومیه نیز در این کارگروه گفت: در سال 92 در شهر ارومیه چهار هزار و 400 قلاده سگ جمع آوری شده و در یک مرکز ویژه نگهداری و در صورت بیمار بودن معدوم شده اند.
عزیز قان اظهار داشت: نابودی سگهای ناقل بیماری با ترحم و حداقل درد از مسایلی است که خواهان پیگیری آن از سوی مسئولان هستیم.
نظر شما