۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۲۰:۱۰

عضو سازمان فرهنگی اکو تاجیکستان:

واژگان ادبیات شفاهی تایباد در کشور تاجیکستان کاربرد دارد

واژگان ادبیات شفاهی تایباد در کشور تاجیکستان کاربرد دارد

تایباد - خبرگزاری مهر: عضو سازمان فرهنگی اکو گفت: واژه هایی که در فرهنگ شفاهی شهرستان مرزی تایباد به کار برده می شود در کشور تاجیکستان نیز کاربرد دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شاه منصور خواجه اف عصر دوشنبه در مراسم دومین همایش بزرگداشت فردوسی در محل سالن شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد تایباد اظهار کرد: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی یک اثر بزرگ ارزشمند و مشترک برای استفاده همه فارسی زبانان است.

عضو سازمان فرهنگی اکو تاجیکستان افزود: پژوهش و تحقیقات اساتید دانشگاه ها و دوستداران شعر و ادب فارسی باید به شاهنامه فردوسی معطوف شود زیرا که هر چه ما بیشتر فردوسی و اثر آن را بشناسیم خود را بهتر خواهیم شناخت.

شاه منصور خواجه اف در خصوص خلق اثر مهم شاهنامه توسط فردوسی گفت: ملتهای فارسی زبان و بویژه دو ملت فارسی زبان ایران و تاجیکستان از یک روح و در دو قالب هستند.

در ادامه، مرزی خان ظاهر اوف، سفیر کشور تاجیکستان اظهار کرد: مردم تاجیکستان ضمن احترام به فردوسی اثر ماندگار این بزرگوار را مطالعه می کنند و در همه مکتبهای میانه استادان و خوانندگان از آن بهر می جویند.

سفیر کشور تاجیکستان افزود: در همه منطقه ها، شهر و نواحی تاجیکستان از جمله مکتب خانه ها، خیابانها و کوچه اسم فردوسی بزرگ برده می شود.

مرزی خان ظاهر اوف افزود: در پایتخت کشور تاجیکستان یکی از نواحی بزرگ بنام ابوالقاسم فردوسی نام گذاری شده و مجسمه بزرگ این در میدانی و در کنار خیابانی به نام رودکی است نصب شده است که این نشان از احترام خاص مردم کشورمان به فردوسی بزرگ است.

در ادامه این مراسم، پروین خاکپور، مدیر عامل بنیاد فردوسی با تقدیر و تجلیل از برگزار کنندگان این مراسم در شهرستان مرزی تایباد اظهار کرد: فردوسی پیوسته به زمان و مکان است او مختص توس و مشهد نیست همه باید از فردوسی و اثر ماندگار او استفاده کنند.  

مدیر عامل بنیاد فردوسی افزود: اعتقاد دارم که بنیاد فردوسی مختص مشهد نیست بلکه در تمام دنیا کنگره های بزرگداشت فردوسی همه ساله برگزار می شود و برای نمونه پنجمین کنگره فردوسی در شهر برلین آلمان برگزار شد.

خاکپور افزود: همچنین کنگره در آلماتی قزاقستان برگزار کردیم و در نظر است در شهرهای دیگری چون اصفهان، شیراز و مشهد و سایر نقاط کشور برگزار شود.

وی در خصوص اثرات فرهنگی اینگونه همایش ها افزود: شناخت فردوسی و شاهنامه او خرد ورزی را برای جهانیان به امغان می آورد و به همه می گوید که باید به همدیگر مهر داشته باشیم.

محمد عارف عارفی فرماندار شهرستان تایباد بعنوان میزبان این مراسم اظهار کرد: بطور طبیعی شهرستان مرزی تایباد یک شهرستانی فرهنگی و ادب دوست و ادب پرور است.

فرماندار شهرستان تایباد افزود: ما با برگزاری اینگونه همایش ها بدنبال معرفی شهرستان مان به اقصی نقاط دنیا و کشور هستیم.

همچنین در این مراسم خیرآبادی و فرزین از اساتید دانشگاه و عضو بنیاد فردوسی در خصوص پیوند مهر و خرد و مقایسه رستم و سهراب سخنرانی کردند.

محمد ناصر مودودی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور تایباد با ارائه مقاله در خصوص ادبیات شفاهی شهرستان مرزی تایباد واژگانی را که از ادبیات شفاهی این منطقه در اشعار فردوسی بکار رفته بود را بیان کرد.

اجرای سرودهای محلی، استقبال از مهمانان همایش، اهدای جوایز تندیس و لوح سپاس و بازدید از آرامگاه مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی و گمرک دوغارون بخشی از برنامه های جنبی این مراسم بود.

این همایش از سوی ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای شهر، شهرداری، فرمانداری و دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان مرزی تایباد برگزار شد.

 

کد خبر 2290664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha