به گزارش خبرنگار مهر، بهروز اكرمي صبح پنجشنبه در دومين جلسه كارگروه تخصصي اشتغال وسرمايه گذاري استان، بر ضرورت تناسب بين رشته هاي دانشگاه با بازار كار تاكيد كرد و افزود: با توجه به افزایش متقاضیان تحصیلکرده در بازار کار، رشته های ایجاد شده در مراکز دانشگاهی باید متناسب با نیاز بازار کار نيازسنجي شود.
وي تصريح كرد: بر اساس بررسي هاي كارشناسي شده، 55 درصد از دانشجويان سه دانشگاه مهم استان در رشته هاي مرتبط با علوم انساني، 13درصد علوم پايه، 23درصد فني ومهندسي و 9 درصد علوم كشاورزي مشغول به تحصيل هستند در حالي كه بيشترين نياز بازار كار هرمزگان به رشته هاي فني در مقطع كارداني است.
دبير كارگروه تخصصي اشتغال وسرمايه گذاري استان در ادامه بيان داشت: امسال دستگاههاي اجرايي استان با توجه به توانايي و ظرفيتهاي خود تعهد ايجاد شغل كرده اند و براي هيچ دستگاهي سهميه اشتغال در نظر گرفته نشده است چرا كه اين رويه به واقعي سازي ايجاد اشتغال كمك مي كند.
اكرمي اضافه كرد: برخي دستگاهها بر اساس ظرفیتها و امکانات خود ميزان تعهد ايجاد اشتغال را اعلام كرده اند كه در مجموع 14 هزار و 520 تعهد شغلي توسط دستگاهها به دبيرخانه كارگروه اعلام شده كه بيشترين آن مربوط به سازمان صنعت، معدن و تجارت با تعهد 3 هزار و 564 نفر مي باشد و جهاد كشاورزي و كميته امداد امام خميني (ره) نيز به ترتيب در رده هاي بعدي قرار دارند.
مديركل تعاون، كار ورفاه اجتماعي هرمزگان با اشاره به اينكه شناسايي واحدهاي مشكل دار يكي از برنامه هاي مهم اين كارگروه عنوان شده، اضافه كرد: در اين كارگروه مصوب شده كه دستگاهها، واحدهاي مشكل دار و زيرظرفيت خود را شناسايي و پس از بررسیهای کارشناسی، بتوان اقدامات عملی را جهت حل مشکلات آنها انجام داد و بايد جلسات كارگروه عملياتي باشد.
تکمیل زنجیره ارزش از طریق توسعه خوشههای صنعتی محقق میشود
معاون برنامه ريزي و اشتغال هرمزگان، با اشاره به اينكه تکمیل زنجیره ارزش از طریق توسعه خوشههای صنعتی محقق میشود، افزود: حمایت از توسعه خوشههای صنعتی سبب افزایش زنجیره تولید و ارتقای ارزش افزوده مي شود.
صالح دريانورد در دومين جلسه كارگروه تخصصي اشتغال و سرمايه گذاري استان افزود: با توجه به شرايط موجود استان و كشور در ركود تورمي و پائين بودن نرخ رشد اقتصادي و همچنين وجود سرمايه گذاريهاي فروان كه اكثرا نيمه تمام و يا بلاتكليف رها شده اند و يا به دليل ناقص بودن زنجيره كسب و كار، از بهره وري و كارايي لازم جهت استفاده از تمام ظرفيتهاي آن برخوردار نمي باشند، مهمترين رويكرد در جهت توسعه سرمايه گذاري و اشتغال استفاده حداكثري از سرمايه گذاريهاي صورت گرفته و توسعه آنها با تكميل زنجيره ارزش است.
وي با بيان اينكه در راستای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال پایدار و افزایش رقابتپذیری و رونق کسب و کار، توسعه خوشههای صنعتی را بايد برای واحدهای تولیدی مورد شناسایی قرار داد، اظهار داشت: براي اين منظور بايد كميته استاني، جلسات را منظم برگزار كند و تمام دستگاهها نيز ظرف 15 روز مهلت دارند طرح هاي خود را به اين كميته ارجاع دهند.
رئيس كارگروه تخصصي اشتغال وسرمايه گذاري استان اضافه كرد: در راستای تكمیل زنجیره تولید، دبیرخانه آمادگی دارد در صورت ارائه طرحهای توجيهي، پس از بررسي، تسهيلات ارزان قيمت بمنظور توسعه اشتغال و رونق اقتصادي به اين طرحها اختصاص دهد.
معاون برنامه ريزي و اشتغال هرمزگان اظهار داشت: هرمزگان داراي ظرفيتها، فرصتها و منابع زيادي براي سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال دارد كه بايد امكانات را شناسايي و براي آنها برنامه داشت و همچنين بايد زمينه را براي بخش دولتي و خصوصي فراهم كرد.
وي اضافه كرد: بمنظور حمايت از بخش خصوصي برای ايجاد اشتغال استان، امسال یکهزار و 550 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است كه اعتبار یاد شده بصورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و استان بايد از اين فرصت استفاده كند.
دريانورد در پايان به برگزاري همايش معرفي فرصتهاي سرمايه گذاري كه با حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی و سرمایه گذاران، آبانماه امسال در بندرعباس برگزار مي شود اشاره كرد وگفت: این همایش فرصت مناسبي برای بهره گیری از توان بخش خصوصی در جهت رونق اقتصادی هرمزگان خواهد بود و باید با برنامه ریزی دقیق و اصولی نهایت بهره را از اين فرصت ببریم و فرصت های سرمایه گذاری استان را به خوبی معرفی کنیم.
نظر شما