پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۵ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۰۸

احمد مبلغی:

قانون گریزی پایین کشاننده قانون از جایگاه فصل الخطاب است

قانون گریزی پایین کشاننده قانون از جایگاه فصل الخطاب است

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون موجب نظم اجتماعی و مهمترین عامل جلوگیری از هرج و مرج و تضییع حقوق است،گفت: قانون گریزی بر پایه معیارهای سنجش در اسلام به شدت منفی و قبیح به حساب می آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون غیر قابل اجرا، قانون خشک و بی انعطاف، قانون برخوردار از گریزگاه‌های کلان و قانون فاقد حرمت اجتماعی، قانونهای غیر قادر به تحقق فلسفه وجودی خود هستند.

وی ادامه داد: اگر در جامعه‌ای به دلیل اجتماعی شدن قانون گریزی هرج و مرج، ترس و عدم اطمینان حاکم شود و حقوق تضییع گردد آن جامعه نه تنها استواری نخواهد یافت، که فراتر از آن در مسیر تولید ضد فرهنگ‌ها و بازتولید نفاق و انجام دروغ، گناه پروری و دین‌گریزی قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام مبلغی تصریح کرد: هیچ جامعه‌ای بدون رعایت قانون راه به جایی نمی‌برد و اسلام برای قانون جایگاه مهمی را ترسیم نموده است که در سیرة اهل‌ بیت از جمله امام علی(ع) کاملا نمایان است.

وی با بیان اینکه قانون‌گریزی اگر در جامعه ای رخ دهد، فصل‌‌الخطاب بودن قانون از بین می‌برد، گفت: در چنین وضعیتی قانون نقش خود را از دست می‌دهد و با از دست رفتن این نقش، چرخه بازتولید ضد ارزش‌هایی همچون: تبعیض، نفاق، منفعت‌جویی و تمسخر نسبت به ارزش ها فعال می گردد و در یک سیر تصاعدی ابعاد جامعه را در می نوردد.

وی با بیان اینکه قانون‌گریزی را نباید گناه عادی و تک بُعدی به شمار‌ آورد، اظهارداشت: قانونگریزی گناهی چندبُعدی است. در اسلام بعضی از گناهان یک بُعدی و دارای قباحت تک لایه ای هستند و بعضی دیگر از گناهان چند قبح و معیار گناه بودن را همزمان با هم دارند و قانون‌گریزی از این دست گناهان است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار داشت: قانون‌گریزی از آن جهت که فرد قانون‌گریز جایگاه قانون را از بین برده است و اهمیت آنرا کاسته است گناه محسوب می‌شود و از آن جهت هم که برای دیگران زمینه گناه عدم التزام به قانون را فراهم می آورد نیز گناه است و موجب زایش عمل قبیح مرتب می‌گردد و از حیث دیگر قانون‌گریز مفاسد گوناگون را در جامعه ایجاد می‌کند، پس قانون‌گریزی یک گناه چند بُعدی است.

حجت الاسلام مبلغی در پایان سخنانش تصریح کرد: بر این اساس حوزه‌های علمیه با تکیه بر معیارهای سنجش گناه در اسلام به تبیین میزان قباحت قانون‌گریزی و ابعاد متعدد آن بپردازند.

کد خبر 2299347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha