پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۶ خرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۲۰

فاضل:

کتاب مستندات نماد پزشکی ایران منتشر می شود

کتاب مستندات نماد پزشکی ایران منتشر می شود

سبزوار - خبرگزاری مهر: رئیس نظام پزشکی سبزوار از انتشار کتاب مستندات نماد پزشکی ایران خبر داد.

محمود فاضل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آذرماه سال گذشته شورای عالی نظام پزشکی با جایگزینی نماد سیمرغ به جای مار و جام موافقت کرد و بهمن ماه در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران با حضور مسئولان و پزشکان کشور از نماد آن رونمایی شد.

رئیس نظام پزشکی سبزوار با بیان اینکه نماد مار که به دور عصایی چنبره زده و از جامی می‌نوشد سنخیتی با مفاهیم ایرانیان ندارد، افزود: مار در ایران نماد ترس و وحشت است و جام هم نشانه وسیله ای برای رساندن دارو به بیمار است که هر دو نگاه ابزاری به سلامتی تن دارند.

فاضل با اشاره به اینکه نماد مار و جام یک نشان کاملا بیگانه و یونانی است بیان کرد: این نماد به عنوان یک نشان جهانی شناخته شده است اما ما می توانیم نماد خود را به جهان عرضه نماییم و حتی آن را بین المللی کنیم.

وی با بیان اینکه مطالعه شاهنامه فردوسی و تحقیق در این اثر ادبی بی نظیر پارسی  نشان سیمرغ برای نماد جامعه پزشکی را به ذهن متبادر کرد تصریح کرد: فردوسی در چند قسمت از شاهنامه  به مفاهیم مشترک بین سیمرغ و کارهای پزشکی پرداخته است. 

رئیس نظام پزشکی سبزوار با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی و ابو علی سینا از سلامت بیان کرد: سلامتی جسمی، روانی، اجتماعی و معنوعی مفهوم چهار وجهی سلامت است که نشان سیمرغ این مفاهیم را در بر می گیرد.

فاضل با تاکید بر اینکه برای نماد سیمرغ 12 منبع استخراج شده است گفت: کتاب های شخصیت های علمی و ادبی ایرانی چون عطار، ابو رجا چاکی، عزالدین مقدسی،  شیخ اشراق سهرودی و  رساله ابن سینا  از جمله این منابع است.

وی افزود: این نماد فعلا در سربرگ ها و انتشارت در کنار آرم قبلی به عنوان نماد فرهنگی استفاده می شود و قرار است با ویرایش های جدید از شهریور ماه به عنوان نماد اداری استفاده شود.

رئیس نظام پزشکی سبزوار ابراز امیدواری کرد این نماد در مجامع بین المللی به عنوان نشان پزشکی ایران شناخته شود.  

فاضل از انتشار کتاب مستندات نماد پزشکی ایران خبر داد و گفت: مستندات  این نشان با همکاری تعدادی از بزرگان و شخصیت های علمی و ادبی کشور تا 2 ماه آینده به چاپ می رسد.

 

کد خبر 2299976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha