پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۳ شهریور ۱۳۸۴، ۱۶:۵۱

كارشناس قرآن در دفتر تأليف كتب درسي در گفتگو با "مهر": نبود مباني جامع آموزشي مهمترين چالش در زمينه آموزش قرآن است

كارشناس قرآن در دفتر تأليف كتب درسي در گفتگو با "مهر": نبود مباني جامع آموزشي مهمترين چالش در زمينه آموزش قرآن است

كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش گفت : با توجه به فقدان شناخت كافي از قرآن ، عدم ارزيابي درست از جامعه و تكثر نظرات در اينباره در مي يابيم كه مباني نظري جامعي در جامعه نداريم و اين مسئله بزرگترين چالش در عرصه آموزش قرآن است .

رضا نباتي كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، با تأكيد بر نقش مؤثر آموزش و پرورش در اين عرصه  گفت : بيش از 15 ميليون كودك و نوجوان  بيش از500 ساعت بطور رسمي تحت آموزش قرآن كريم قرار مي گيرند . اما ارزيابيها نشان مي دهد كه  برخي ارگانها مثل آموزش و پرورش به وعده هاي خود عمل نكرده اند .

وي افزود: در برنامه جديد آموزش قرآن در سال 78 ذكر شده بود كه همه معلمان قرآن بايد در اين زمينه آموزش ببينند اما تنها كمتر از 65 درصد از معلمان در اين كلاسها شركت  كردند و از اين رقم فقط 30 در صد به برنامه آموزشي خود عمل كرده اند و بقيه بدليل نداشتن ساز و كار لازم وعدم نظارت بر حسن اجراي برنامه و پشتيباني درست، به برنامه آموزشي خودعمل نكرده اند.

نباتي با اشاره به اينكه آموزش و پرورش مسئوليت خود را در اين زمينه درست انجام نداده  است، گفت : در اين نهاد هيچ نظارت و پشتيباني تعريف شده اي وجود ندارد،  مدارس و معلمان به هرشكل سليقه اي تدريس مي كنند، در اين ميان مديران مدارس كه مي توانند بهترين ناظران عرصه آموزش قرآن باشند مديريت لازم در زمينه آموزش و پرورش را اعمال نمي كنند .

كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش در ادامه  به آموزش و ارتقاء منابع انساني در اين زمينه تأكيد كردو گفت: در وضعيت فعلي تنها كميت آموزش نيروهاي انساني و تربيت معلمان در عرصه قرآن افزايش يافته است اما به كيفيت اين آموزش توجهي نشده است، اين امر مسئله آموزش را دچار مخاطره كرده است، در اين راستا نياز به يك وحدت رويه در سيستم آموزشي در حيطه قرآن الزامي به شدت احساس مي شود.

نباتي درادامه بر مغايرت نظام آموزشي كشور باسياست كلي نظام جمهوري اسلامي تأكيد كرد و افزود : تفاوت نظام ديني با نظامهاي غير ديني در اين است كه در نظام ديني، دين محور همه امور و فعاليتها است، اما در نظامهاي غير ديني و غربي دين به موازات ساير نهاده قرار دارد. 

وي در همين رابطه افزود : قرآن بيان كننده تمام امور است و درباره علوم مختلف صحبت مي كند، اما در مقابل مي بينيم كه بهره علوم و دروس ديگر از قرآن بسيار محدود است در حاليكه علوم مختلف مي توانند آن بخش از مفاهيم قرآني را كه مرتبط با آن علم است در كتب درسي آموزش دهند .

نباتي به نظام تعليم و تربيت اشاره كرد و گفت : اين نظام بايد به اين مسئله توجه كند كه ما اگر بخواهيم مشكل قرآن آموزي كشور را از ميان برداريم بايد دست به اقداماتي بزنيم كه افراد نياز به قرآن را احساس كنند ، توده مردم به قرآن علاقه دارند اما بهره آنها از اين نعمت بسيار اندك است، دليل اين امر آن است كه تعاريف نظري جامعي در اين زمينه وجود ندارد ومتوليان آموزش تنها به حفظ و قرائت قرآن توجه دارند، در حاليكه اگر افراد مفاهيم قرآني را درك كنند تأثير بيشتري از آن مي پذيرند و به آن احساس نياز بيشتري خواهند داشت .

كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش با اشاره به بحث سواد قرآني گفت: ما بايد براي آحاد مردم مسلمان ايران سطحي از آموزشهاي قرآني را تعريف و مشخص كنيم و بيان كنيم كه هر كس به اين سطح رسيد داراي سواد قرآني است، برنامه درسي آموزش و پرورش در زمينه قرآن بايد رسالت خود را توسعه اين سواد در ميان همه مردم بداند . 

کد خبر 230034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha