۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۰۸

عضو مؤسسه سینمایی لهستان:

فیلمسازی در دوره کمونیستی از امروز سخت‌تر بود

فیلمسازی در دوره کمونیستی از امروز سخت‌تر بود

عضو هیأت مدیره موسسه سینمایی لهستان در نشستی رسانه‌ای به مناسبت هفته فیلم لهستان در ایران، درباره روند تولید آثار سینمایی در کشور خود یادآور شد: تولید فیلم در دوره کمونیستی نسبت به امروز سخت‌تر بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «تجسم کن» به کارگردانی آندره باکیموفسکی روز 6 خردادماه در فرهنگسرای نیاوران با حضور آندره رومن یاشویچ عضو هیأت مدیره موسسه سینمایی لهستان و مارک پیستراک کارگردان لهستانی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم آندره رومن یاشویچ گفت: اعضای موسسه فیلمسازان لهستان هنرمندان پیر و جوان لهستانی هستند و ما در این انجمن به صورت بین المللی با دیگر کشورها همکاری می کنیم. البته امیدوارم برگزاری این هفته فیلم راهی برای ایجاد همکاری برای تولیدات مشترک بین 2 کشور ایران و لهستان باشد. با برگزاری هفته فیلم لهستان در ایران شرایطی ایجاد شده تا فیلم های لهستانی در ایران به نمایش درآید، البته ما نیز به زودی در شهر ورشو میزبان سینماگران ایرانی خواهیم بود و مردم لهستان می توانند فیلم های ایرانی را تماشا کنند.

وی در رابطه با نمایش فیلم «تجسم کن» به کارگردانی آندره باکیموفسکی توضیح داد: کارگردان این فیلم سینمایی یکی از شناخته شده ترین کارگردانان لهستانی در نسل خود است. اولین فیلم بلند او در جشنواره های جهانی جوایز بسیاری را دریافت کرد، همچنین دومین فیلم این کارگردان نیز توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند.

یاشوویچ ادامه داد: فیلم سینمایی «تجسم کن» فیلمی است که با همکاری کشورهایی مانند پرتغال و انگلستان ساخته شده است. با توجه به اینکه این فیلم به عنوان تولید مشترک بین کشورهای اروپایی ساخته شده، بخشی از بودجه آن توسط اتحادیه اروپا تامین شده است.

وی بیان کرد: این فیلم سینمایی داستان یک کلینیک نابینایان را به تصویر می کشد، به دلیل وجود شخصیت های نابینا در فیلم، صدا عنصر با اهمیتی است، چراکه نابینایان به صدا بیشتر از هر چیز دیگری دقت می کنند. البته این فیلم تنها داستان یک کلینیک نابینایان نیست بلکه ما در این فیلم عنصر آگاهی را به خوبی درک می کنیم. این فیلم به خوبی توانسته راه آزادی یک انسان را نشان دهد.

عضور هیأت مدیره موسسه سینمایی لهستان با اشاره به تولید فیلم در لهستان در قبل و بعد از پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، یادآور شد: ساختن فیلم در لهستان و در دوره کمونیستی نسبت به امروز بسیار سخت بود. در آن دوره دولت تنها هزینه ساخت فیلم ها را تامین می کرد، اما امروز یک فیلم سینمایی نه تنها می تواند از دولت کمک مالی دریافت کند، بلکه می‌تواند از حمایت های بخش خصوصی نیز بهره‌مند باشد. در کنار آن نیز اگر بخواهیم با کشورهای دیگر یک تولید مشترک سینمایی داشته باشیم، اتحادیه اروپا نیز بخشی از این بودجه را تامین می کند. البته به شرطی که کشورهای حاضر در پروژه عضو اتحادیه اروپا باشند.

مارک پیستراک کارگردان لهستانی در پاسخ به این سوال که وضعیت اکران فیلم های لهستانی در این کشور چگونه است، گفت: در سال های گذشته، بیشترین فیلم هایی که در لهستان اکران می شد، فیلم های هالیوودی بود. اما امروز شرایط اکران فیلم های لهستانی در کشور بهتر شده و تولید در سینمای لهستان نیز افزایش پیدا کرده است.

یاشوویچ ادامه داد: برای حضور در هفته فیلم لهستان در ایران، 20 فیلم سینمایی انتخاب و برای برگزار کنندگان این هفته در ایران ارسال شد که تعداد 7 فیلم سینمایی از سوی فیلمسازان ایرانی انتخاب شد. این فیلم ها بر اساس علاقه و ذائقه مخاطب ایرانی انتخاب شده است، همانطور که ما نیز برای هفته فیلم ایران در لهستان فیلم هایی را انتخاب کردیم که بتوانند برای مخاطب لهستانی جذاب باشند.

عضو هیأت مدیره موسسه سینمایی لهستان در پایان گفت: در کشور لهستان 120 سالن سینما وجود دارد که این سالن ها بسیار کوچک و توسط بخش خصوصی مدیریت می شود و در این سالن ها معمولا فیلم های هنری و برای مخاطب خاص انتخاب می شود.

کد خبر 2300343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha