۹ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۱۳

نيك‌پرست:

غربالگري تنها راه مقابله با كم كاري تيروئيد نوزادان است

غربالگري تنها راه مقابله با كم كاري تيروئيد نوزادان است

بجنورد - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي گفت: تنها راه مقابله با كم كاري تيروئيد نوزادان، غربالگري است.

نادر نيك‌پرست در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طرح غربالگري كم كاري غده تيروئيد نوزادان خراسان شمالي از سال 84 با هدف شناسايي و درمان نوزاداني كه مبتلا به بيماري هيپوتيروئيد هستند آغاز شد.

وي  با اشاره به اينكه طرح غربالگري كمك كاري تيروئيد در استان با پوشش 95 درصدي انجام شده است، اظهار داشت: هر سال بين پنج تا 10 نفر در این زمینه شناسايي و تحت درمان قرار مي گيرند.

نيك پرست با بيان اينكه زمان طلايي براي تشخيص اين بيماري در نوزادان روزهاي سوم تا پنجم بعد از تولد است، گفت: در اين بازه زماني از زندگي نوزاد با انجام آزمايش هاي ساده‌اي مي‌توان مبتلا بودن يا نبودن نوزاد به كم كاري مادرزادي تيروئيد را تشخيص داد.

اين مسئول با تاكيد بر اينكه كم كاري تيروئيد يكي از عوامل اصلي عقب ماندگي ذهني در كودكان محسوب مي شود، تصريح كرد: با غربالگري نوزادن در بازه زماني ياد شده مي توان با اين بيماري مقابله كرد.

به گفته وي همزمان با اجراي طرح غربالگري تيروئيد نوزادان و كودكان در استان طرحي تحت عنوان غربالگري فنيل كتونوري نيز آغاز شد.

وي افزود: بيماري فنيل كتونوري نوعي اختلال در متابوليسم يكي از اسيدآمينه هاي بدن است كه در اين بيماري نوزاد قدرت هضم شير مادر را ندارد و در تغذيه با مشكل مواجه مي شود.

به گفته نيك‌پرست نوزادان در اين بيماري توان هضم اسيد آمينه هاي فنيل آلانين را ندارند كه در نتيجه تجمع آن بروز عقب ماندگي ذهني در نوزادان را به دنبال دارد.

وي اظهار كرد: تشخيص اين بيماري نيز همراه با آزمايش هاي كم كاري تيروئيد انجام مي شود.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان گفت: هزينه انجام اين آزمايش‌ها بسيار اندك است كه پرداخت نصف هزينه ها بر عهده دانشگاه علوم پزشكي است.

وي يكي از مشكلاتي كه براي انجام اين آزمايش ها براي نوزادان در استان وجود دارد را دور بودن برخي از مناطق روستايي و محروم عنوان كرد و افزود: به دليل محروميت برخي مناطق انجام اين آزمايش براي نوزادان از بازه زماني طلايي مي گذرد كه ممكن است مشكلاتي با وجود آيد اما با اين حال در اين مناطق ايستگاه هاي نمونه گيري راه اندازي شده كه آزمايش ها را انجام مي دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالی ­867 هزار نفر جمعیت دارد.

کد خبر 2300973

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha