به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی کلاته رحمانی شامگاه چهارشنبه در نهمين جلسه شوراي هماهنگي تشکل ها و حمايت از تشکل هاي بخش کشاورزي استان سمنان در محل سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: تولید در بخش کشاورزی یک زنجیره است و باید همه بخش ها با هم دیده شود که این مهم با قانون تمرکز و تجمیع وظایف در بخش محقق شده است.
وی خواستار حضور پر رنگ تشکل در مراکز سازمان میادین در سطح کشور شد و از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا به نحوی شرایط لازم برای حضور و توان رقابت با دلالان را برای تشکل ها فراهم کنند.
اختصاص 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید توافقی محصولات کشاورزی
عضو هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور ضمن بیان اینکه برای حمایت از کشاورزان در صورت کاهش قیمت محصولات زراعی و باغی این سازمان آماده خرید محصولات به صورت تضمینی است اظهار داشت: امسال تاکنون این سازمان اقدام به خرید تضمینی یک میلیون و 500 هزار تن گندم از کشاورزان کرده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزایش دارد.
کلاته رحمانی از اختصاص 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید توافقی محصولات کشاورزی در سالجاری خبر داد گفت: همچنین در قالب برنامه های حمایتی دولت و مجلس از بخش کشاورزی یک هزار میلیارد ریال تنخواه برای خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی پیش بینی شده است.
ارزش سالانه محصولات کشاورزی استان سمنان بیش از 18 هزار میلیارد ریال است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان سهم بخش کشاورزی را از پارامترهای اقتصادی 18.6درصد در اشتغال، 15.3 درصد ارزش افزوده و ارزش سالانه محصولات کشاورزی را 18 هزار و 263 میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: سهم بری بخش از اعتبارات استانی در سال 92 به میزان ده درصد بوده است.
سید مجید موسوی گفت: استان دارای42 هزار و 252 بهره بردار است.
وی افزود: تعداد 250 تشکل با 109 هزار و 282 عضو و 867 شاغل و مجموع تولیدات بخش کشاورزی استان بیش از یک میلیون 376 هزار تن است.
وجود نهاد های مردمی نشانه توسعه یافتگی است
نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، وجود نهادهای مردمی را نشانه توسعه یافتگی ذکر کرد و گفت: صنایع تبدیلی باید آمایش شده تا محصولات ارزشمند در حوزه کشاورزی به بهترین شیوه عرضه شود.
عبدالرحمن رستمیان وی بر حرفه ای شدن تشکل ها برای صیانت از حرفه خود تاکید کرد و افزود: بهره وری در بخش و استفاده مطلوب از منابع باید مد نظر باشد.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی نیز به اداره همه امور کشور با عقلانیت، اقتصادی و ارزان اداره کردن کشور تاکید کرد و افزود: در شرایط کنونی نیازمند کار و مدیریت جهادی هستیم.
غلامرضا کاتب گفت: بخش کشاورزی سهم مهمی در تحقق منویات رهبری به ویژه موضوع اقتصاد مقاومتی دارد.
وی با بیان اینکه نگاه مجلس در سالجاری کمک به بخش کشاورزی است افزود: در قانون بودجه هم حمایت های خوبی از بخش کشاورزی شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعات مطرح شده در جلسه اگر نیازمند پیگیری از سوی مجمع نمایندگان استان است طرح موضوع تهیه و در اختیار مجمع قرار گیرد تا در جلسات مشترک در سطح ملی پیگیری و مسائل مرتفع شود.
همچنین از سوی روسای سازمان ها و مدیران کل ادارات حاضر در نشست به موضوعات و مسائل مطرح شده از سوی تشکل های بخش کشاورزی پاسخ داده شد.
در ادامه از سوی نمایندگان تشکل ها مسائل، مشکلات و چالش های نظام صنفی، خانه کشاورز، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، عشایر و ... راهکارها و پیشنهادات لازم ارائه شد.
در این جلسه مباحث قانونی برای استیفای حقوق بهره برداران بخش کشاورزی، سهم یارانه های تولید، خشکسالی و اثرات آن در بخش کشاورزی بررسی شد.
نظر شما