به گزارش خبرگزاري مهر ، در اين نشست دكتر علي اصغر فاني سرپرست وزارت آموزش و پرورش در سخناني با اشاره به منابع برنامه ريزي آموزش و پرورش در دولت نهم از چشم انداز بيست ساله و تدوين سند ايران در سال 1404، برنامه چهارم توسعه ، محورهاي 4 گانه مهرورزي ، عدالت گستري، خدمت به بندگان خدا و رشد و تعالي مادي و معنوي كشور، تحولات جهاني آموزش و پرورش و تحليل هايي كه از آموزش و پرورش مي شود را به عنوان منابع برنامه ريزي ياد كرد و گفت : رويكرد تمامي برنامه ها، مهرورزي، عدالت گستري، خدمت به بندگان خدا و رشد و تعالي مادي و معنوي است .
وي در تشريح مدل تدوين برنامه به شكل مكعبي آن اشاره كرد و گفت : در تدوين برنامه ها به موضوع مكان برنامه در چهار سطح مدرسه ، منطقه، استان و وزارتخان و موضوع گستره زماني آن در چهار مدل كوتاه مدت ، ميان مدت، و درازمدت و برنامه راهبردي توجه خواهيم داشت.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در تحليلي از وضعيت فعلي آموزش و پرورش از نبود فلسفه آموزش و پرورش متناسب با فرهنگ و مكتب اسلامي و فقدان استراتژي و سياست هاي كلان نظام آموزشي به عنوان دو مشكل اساسي آموزش و پرورش ياد كرد و اظهار داشت : مهمترين اولويت آموزش و پرورش نيروي انساني است .
فاني تصريح كرد : معلم نقش ممتاز را در ميان عوامل آموزشي دارد اگر دنبال عدالت گستري و مهرورزي هستيم بايد به معيشت و منزلت معلم بپردازيم. بايد موضوع جذب معلم متخصص و تعهد را جدي بگيريم و در توزيع نيروي انساني دقت بيشتر كنيم .
وي گفت : مشكل معيشت معلم را صرفا نبايد در افزايش حقوق ديد بلكه بايد تمهيداتي انديشيده شود كه مشكل معلم را در مقوله مسكن، مصرف و درمان حل كرد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به عوامل برون سازماني و دورن سازماني گفت: نگرش مسوولان عالي نظام نسبت به اولويت بخشي آموزش و پرورش بايد تغيير كند و اين موضوع صرفا به ارايه جملات زيبا درباره معلم و اهميت آموزش و پرورش محدود نگردد.
فاني در سخنان خود بر بازبيني روشهاي جذب نيرو و بازسازي نيروي انساني ، تقويت مديريت آموزش و پرورش، انضباط مالي و بازنگري به برنامه هاي ناتمامي چون تلفيق آموزش و پرورش، گسترش فناوري اطلاعات IT ، هيات امنايي كردن مدارس و به ويژه كيفيت بخشي به فعاليتهاي آموزشي و پرورشي تاكيد كرد و گفت: ارتقاي كيفيت آموزش و پرورش مهمترين ضرورت نظام فعلي آموزشي است زيرا با اين خروجي ها، هرگز نخواهيم توانست به اهداف آموزش و پرورش و به چشم انداز 20 ساله نظام نزديك شويم .
وي تصريح كرد : به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش در فرصتي كه به دست آمده است نهايت تلاش و سعي خود را بكار خواهد برد تا در جهت پيشرفت آموزش و پرورش گام برداشته شود.
گفتني است ، در اين نشست جمعي از مديران و مسئولان ارشد آموزش و پرورش بر ارزشيابي و نظارت دقيق بر روند تدوين و اجراي برنامه ها، مشاركت در تصميم گيري ها و پرهيز از شتاب در تصميم گيري تاكيد كرده و مسائل مبتلا به آموزش و پرورش را مورد ارزيابي قرار دادند.
نظر شما