۱۰ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۱۲

دبیر ستاد زیست‌فناوری:

مفاهیم زیست‌فناوری وارد کتب درسی می‌شود/ کمک 122 هزار میلیونی به شرکت‌های دانش‌بنیان

مفاهیم زیست‌فناوری وارد کتب درسی می‌شود/ کمک 122 هزار میلیونی به شرکت‌های دانش‌بنیان

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: از سال 87 تاکنون بیش از 57 شرکت دانش بنیان در ستاد زیست فناوری تایید شده اند که این شرکت ها از حمایت یکصد و 22 هزار میلیون ریالی معاونت بهره مند شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مصطفی قانعی، با بیان اینکه بیشتر این شرکت ها در حوزه های مختلف پزشکی، کشاورزی و خدمات هستند، افزود: در حال حاضر 400 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه زیست فناوری در کشور وجود دارد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اظهار داشت: تعیین صلاحیت شرکت های دانش بنیان توسط کمیته تشخیص ستاد توسعه زیست انجام می شود که این کمیته کار خود را از مردادماه 92 با عنوان کارگروه دانش بنیان معاونت علمی شروع کرده است.

وی، با اشاره به اهداف بلندمدت ستاد زیست فناوری گفت: بر طبق اسناد فرادستی توسعه علم و فناوری و مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد توسعه زیست فناوری مرجع اصلی سیاست گذاری، برنامه ریزی، راهبری اجرایی، هماهنگی و رصد این حوزه است.

قانعی اضافه کرد: اقدامات ستاد به تدوین برنامه های اجرایی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور و سیاست های شورای انقلاب فرهنگی و اسناد بالادستی کشور منتهی می شود.

وی با اشاره به مهمترین هدف ستاد توسعه زیست فناوری گفت: کسب 3 درصد بازار زیست فناوری دنیا مهم ترین هدفی است که در ستاد پیگیری می شود و موظف هستیم برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های لازم را برای رسیدن به این هدف انجام دهیم.

دبیر ستاد زیست فناوری افزود: حمایت از پژوهش سراهای دانش آموزی در وزارت آموزش و پرورش، تغییر کتب درسی برای ورود مفاهیم زیست فناوری از سطوح پایه و حمایت از تهیه بسته های آموزشی و ترویجی ویژه زیست فناوری از برنامه های آینده این ستاد است.

قانعی گفت: با توجه به قدمت زیست فناوری در ایران و وجود سیاست های حمایتی از این فناوری، در حال حاضر 36 رشته گرایش زیست فناوری در سطوح عالی آموزشی وجود دارد و سالانه بیش از 2 هزار دانش آموخته در بیش از 69 دانشگاه کشور فارغ التحصیل می شوند.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 21 مرکز تحقیقاتی و 15 انجمن علمی فعال در شاخه های مختلف زیستی و در کشور وجود دارد و شرکت های دانش بنیان نیز با بیش از یک هزار و 500 نوع محصول زیستی و سرمایه گذاری وسیع برای تجهیز شبکه ملی آزمایشگاهی و تشکیل شبکه بانک های ژنی با بیش از 11 بانک ژنی تا حدودی زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه این فناوری نوین را فراهم کرده اند.

دبیر ستاد زیست فناوری مهم ترین مشکل و مانع موجود بر سر راه این ستاد را وضعیت مالکیت معنوی زیست فناوری عنوان کرد و رفع فوری این مشکل را ضروری دانست.

وی، در باره جشنواره دانش آموزی زیست فناوری و اهداف آینده آن گفت: ستاد توسعه زیست فناوری با برگزاری چنین جشنواره هایی در نظر دارد که ضمن حفظ ارتباط مستمر با دانش آموزان و دبیران، شرایط انجام فعالیت های پژوهشی را برای آنها در پژوهش سراهای آموزش و پرورش فراهم کند.

قانعی درباره اقدامات ستاد برای فرهنگ سازی و ترویج عمومی زیست فناوری گفت: تدوین و نشر کتب آموزشی و ترویجی و تهیه لوح های سخت با موضوعات آموزش و ترویج زیست فناوری از اقدامات ما در جهت ترویج عمومی این رشته است.

کد خبر 2301766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha