به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حریرچی ظهر شنبه در مراسم اختتامیه همایش ملی پژوهشهای کاربردی در سرطانهای شایع در ایران به میزبانی ارومیه افزود: تقویت سامانه ثبت سرطان، شناسایی انواع سرطان و ارائه خدمات درمانی و تامین دارویی در قالب طرح تحول سلامت برای بیماران سرطانی از جمله برنامه های این وزارتخانه در قالب طرح جامع کنترل سرطان است.
وی تغییر سبک زندگی، ورزش مناسب، مصرف میوه و سبزی، تحرک کافی، مصرف نکردن چرپی، مواد دخانی و الکلی را از جمله راههای مقابله و پیشگیری از ابتلا به سرطان دانست و اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون راهنمای بالینی درمان سرطان در کشوروجود نداشته و پیشبینیها نشان میدهد موارد ابتلا به سرطان در ایران طی 20-15 سال آینده در ایران دو برابر خواهد شد.
معاون پشتیبانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه شیوع سرطان در ایران کمی پایینتر از متوسط جهانی و سرعت رشد آن مشابه سایر کشورها است، ادامه داد: شیمی درمانی بیماران سرطانی به خوبی انجام شده ولی روند توزیع دارو عادلانه نبوده که باید اصلاح شود.
حریرچی ضمن تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای موجود مراکز و سازمانهای مردم نهاد برای درمان سرطان، اعلام کرد: اگر سرطان مشکل امروز نباشد، مشکل فرداهای ما بوده که باید برنامه جامع و ملی کنترل سرطان هر چه سریعتر تدوین و در اختیار متولیان امر قرار گیرد.
وی یادآور شد: تدوین راهنماهای بالینی سرطان در ایران نیز ضروری بوده و تاسفآور است که بگوییم هنوز پروتکل درمانی مشخصی در زمینه سرطان نداریم، در حالی که اگر درمان سرطان در کشورهای دیگر توسط یک پزشک انجام شود و امر درمان تحت یک کار تیمی پیگیری نشود، آن پزشک به عنوان متخلف شناخته می شود.
همایش سراسری پژوهش های کاربردی سرطانهای شایع ایران از 8 تا 10 خردادماه با حضور 60 تن از اساتيد برجسته و متخصصان حوزه سرطان کشور به مدت سه روز به ميزباني موسسه خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان اميد اروميه با هدف ايجاد هماهنگي بين سازمانهاي مردم نهاد فعال در اين زمينه و تبدال اطلاعات و رفع مشكلات حوزه پيشگيري و درمان انواع سرطانها برگزار شد.
سرطان در ایران، سرطان های دستگاه گوارش فوقانی، سرطانهای کولورکتال، سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان پروستات، ژنتیک - بیولوژی مولکولی و سرطان، روانشناسی - اخلاق و سرطان و پرستاری در سرطان پانل های مختلف این همایش علمی سه روزه بودند.
نظر شما