به گزارش خبرنگار مهر، جاسم جادري يكشنبه شب در نشست كارگروه آمايش، محيط زيست و توسعه پايدار استان هرمزگان با بيان اينكه بحث آمايش بايد در برنامه ريزي ها مورد توجه جدي قرار گيرد، عنوان كرد: ايجاد غده هاي توسعه اي در كشور نشان دهنده عدم توجه به آمايش سرزميني و متمركز كردن خدمات تنها در يك نقطه است كه اين مسئله توسعه نامتوازن را در پي دارد.
وي در ادامه به تراكم جمعيت در استان هرمزگان اشاره كرد و افزود: در شهرستاني همچون جاسك متوسط تراكم جمعيت چهار نفر در كيلومتر است كه اين رقم در استان هرمزگان 20 نفر در كيلومتر و در كشور 44 نفر در كيلومتر است.
استاندار هرمزگان تصريح كرد: در سياست هاي ابلاغي جمعيت از سوي مقام معظم رهبري نيز مطرح شده كه جمعيت بيشتري بايد به سمت سواحل خليج فارس و درياي عمان هدايت شوند و توسعه متوازن در اين مناطق ايجاد كنيم.
جادري با بيان اينكه ما به دنبال توسعه متوازن شرق و غرب استان هرمزگان هستيم، اظهار داشت: در اين راستا شهرستان جاسك مورد توجه جدي دولت تدبير و اميد قرار گرفته و همايش توسعه سواحل مكران نيز روزهاي 28 و 29 خرداد در اين شهرستان برگزار مي شود.
وي ادامه داد: سواحل خليج فارس و درياي عمان ظرفيت هاي بسيار بزرگي براي كشور هستند كه بسياري از كشورها آروزي داشتن تنها يك كيلومتر از چنين سواحلي را دارند و هم اكنون ما بايد از اين ظرفيت ها استفاده كنيم.
نماينده عالي دولت در استان هرمزگان با بيان اينكه به علت توسعه نامتوازن در استان هرمزگان شهرستان بندرعباس در آينده كم كم به غده توسعه تبديل مي شود، تصريح كرد: نزديك به نيمي از جمعيت استان هرمزگان در شهرستان بندرعباس ساكن هستند و بيشتر خدمات در بندرعباس متمركز شده و اين در حالي است كه از توسعه شرق و غرب هرمزگان غافل بوده ايم.
جادري بيان داشت: ما بايد به سمت تمركززدايي حركت كنيم چون با روند فعلي در 10 سال آينده شهر بندرعباس با مشكلات بسياري مواجه خواهد شد و بايد كارهاي توسعه ايي را در شرق و غرب استان نيز انجام دهيم.
وي همچنين خواستار رفع موانع سرمايه گذاري در استان هرمزگان شد و عنوان كرد: ما از مردم و بخش خصوصي خواسته ايم كه در رفع مشكلات به دولت كمك كنند و هم اكنون نبايد سرمايه گذاران در پيچ و خم كار ادارات گرفتار شوند و هر نهاد و دستگاهي نبايد موضوع را تنها از ديد خود ببيند و بلكه بايد نگاهي كلان به موضوع جذب سرمايه گذاري داشته باشيم.
استاندار هرمزگان گفت: ما نبايد خودمان براي توسعه و جذب سرمايه گذاران در استان مانع ايجاد كنيم بلكه براي توسعه پايدار و متوازن نيازمند كمك بخش خصوصي و سرمايه گذاران هستيم.
ثروت هاي بين نسلي از مباحث مهم در توسعه پايدار محسوب مي شوند
شايان ذكر است؛ در اين نشست صالح دريانورد معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار هرمزگان، كارگروه آمايش، محيط زيست و توسعه پايدار را يكي از محوري ترين و مهمترين كارگروه هاي زيرمجموعه شوراي برنامه ريزي استان دانست و بيان داشت: رويكرد اين كارگروه توجه به توسعه پايدار و حفظ منابع بين نسلي و ميراث طبيعي كشور است كه داراي جايگاهي مهم و ملي است.
وي با گراميداشت هفته محيط زيست، افزود: ثروت هاي بين نسلي از مباحث مهم در توسعه پايدار محسوب مي شوند كه حفاظت از محيط زيست نقشي مهم و اساسي در اين عرصه ايفا مي كند.
دريانورد گفت: كارگروه هاي تخصصي اتاق فكر شوراي برنامه ريزي هستند كه براي خلق ايده هاي مناسب در آن بايد با مباني نظري به خوبي آشنايي پيدا كنيم.
همچنين در اين نشست امير ناظمي عضو هيئت علمي مركز تحقيقات سياست علمي كشور و عضو هيئت مديره انديشگاه آتي نگار به بيان مباحث علمي پيرامون توسعه پايدار و آمايش سرزميني پرداخت.
نظر شما