۱۹ خرداد ۱۳۹۳، ۹:۰۳

با حضور استاندار/

مشکلات صنفی رسانه‌های سیستان و بلوچستان مورد نقد و بررسی قرار گرفت

مشکلات صنفی رسانه‌های سیستان و بلوچستان مورد نقد و بررسی قرار گرفت

زاهدان- خبرگزاری مهر: مشکلات صنفی و موانع موجود در رسانه‌های سیستان و بلوچستان طی نشستی با حضور استاندار و معاونان و مدیران حوزه سیاسی و اجتماعی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که شامگاه یکشنبه در دفتر اجتماعات استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شد اصحاب رسانه و ارباب جراید استان مشکلات موجود در حوزه رسانه و مطبوعات را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

مدیر خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان در این نشست اظهار داشت: سند چشم انداز توسعه در ایران با افق 20 ساله و برنامه‌های ملی و منطقه‌ای منطبق بر این سند تنها با همراهی و تعامل رسانه ها دست یافتنی است.

بابک رحیمیان اظهار داشت: این سند برای رسانه ها نقشی اساسی تعریف کرده و رسانه را بسترساز توسعه همه جانبه کشور و هموار کننده راه رشد و بسط معنویت و ارزش های دینی در جامعه دانسته است که متاسفانه این نقش در سیستان و بلوچستان مغفول مانده است.

وی بیان داشت: باید از پتانسیل و قابلیت رسانه ها در قالب مدیریت رسانه یا ایجاد اتاق فکر استفاده کرد و آنها را در مبانی برنامه‌ریزی و تحقق اهداف توسعه ای استان سهیم کرد.

وی اولویت گذاری، شناخت نیازهای عصری، توجه به انباشت سرمایه در استان، توجه به سازمان‌های مغز بنیان و ایجاد تنوع اجتماعی را با کمک رسانه‌ها در استان از جمله ضرورت‌های لازم به منظور برنامه‌ریزی در راستای دستیابی به اهداف توسعه عنوان کرد.

رحیمیان عنوان کرد: در سازمان‌ها و ادارت موانع بسیاری وجود دارد که مانع ایفای نقش آنها به‌عنوان واسطه بین مردم و دولت شده است و لذا رسانه‌ها در این بین به عنوان بهترین حلقه ارتباطی می توانند ایفای نقش کنند.

وی گفت: در حالی که فرهنگ به سمت جهانی شدن می رود لذا رسانه‌ها باید فرهنگ محلی را حفظ و از آن برای اعتلای منطقه استفاده کنند که در این راه از نقش رسانه های محلی نباید غافل شد. 

وی بیان داشت: متاسفانه در طی سال‌های گذاشته با پایان یافتن سند چشم‌انداز پنجم توسعه نیز اما سندی به منظور نقش رسانه های استانی در فرایند توسعه، تهیه و یا مورد بررسی قرار نگرفته است.

نشریات استان دچار روزمرگی شده‌اند

سردبیر هفته‌نامه محلی عیاران نیز در این نشست با بیان اینکه نشریات استان به روزمرگی دچار شده اند افزود: مدیران استان به اندازه نیمی که استاندار با رسانه‌ها ارتباط دارد با نشریات استانی تعامل ندارند.

لیلا بنی‌اسدی اظهار داشت: سطح ارتباط نخبگان جامعه و استان با رسانه‌ها بسیار اندک است و در بسیاری از حوزه‌ها امکان دسترسی به کارشناسان وجود ندارد.

وی افزود: در بعد ملی و فرامنطقه ای ارتباط استان با نشریات کشوری فاصله ای معنا دار است و لذا باید این فاصله کاهش یافته و سیستان و بلوچستان در عرصه ملی حرفی برای گفتن داشته باشد.

بنی‌اسدی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از داشتن بانک اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف رنج می برد بیان داشت: بسیاری از کارشناسان برای رسانه ها نا آشنا هستند و لذا ایجاد این بانک و همکاری کارشناسان در حوزه های مختلف با رسانه ها امری ضروری است.

حوزه رسانه نیاز به آسیب شناسی دارد

مدیر خبرگزاری تسنیم در سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه حوزه رسانه در استان نیاز به آسیب شناسی جدی دارد بیان داشت: 80 درصد افرادی که در رسانه‌های استان در حال فعالیت هستند به طور تجربی ورود پیدا کرده اند که آموزش این خبرنگاران ضرورت دارد.

محمود طالع زاری خواستار آموزش و ارتقای دانش و سواد رسانه ای در استان و به ویژه آموزش خبرنگاران در این راستا شد و افزود: متاسفانه بسیاری از نشریات دچار فعالیت های کلیشه ای شده و به جای تولید تنها به رویه نقل و قول بسنده می کنند.

وی همچنین وجود بسیاری از مشکلات از جمله دستمزد پائین، نبود امنیت شغلی و عدم برخورداری از بیمه را از عوامل مهم و تاثیرگذار در کاهش کیفیت کار رسانه‌ها در استان عنوان کرد و گفت: دغدغه این مشکلات خبرنگاران را از هدایت درست افکار عمومی باز داشته است.

وی همچنین در این نشست خواستار تبیین جایگاه رسانه های محلی و فعال استان در ایفای نقش به منظور مشارکت در راستای دستیابی به اهداف توسعه در استان و در عرصه ملی شد.

کد خبر 2307354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha