پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۳ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۵۷

گزارش خبری/

"فیض حضور" شرح دلدادگی به ناجی بشر/ ارزش والای اشعار مهدوی غیرقابل توصیف است

"فیض حضور" شرح دلدادگی به ناجی بشر/ ارزش والای اشعار مهدوی غیرقابل توصیف است

مشهد – خبرگزاری مهر: نخستین کنگره سراسری شعر انتظار و مهدویت"فیض حضور" با تقدیر از دو شاعر آئینی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره سراسری شعر انتظار و مهدویت"فیض حضور" پنجشنبه ظهر با پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی در مشهد آغاز و شب با تقدیر از دو شاعر آئینی به کار خود پایان داد.

کنگره شعر انتظار و مهدویت محل تجمع شاعران و عاشقانی بود که از سراسر کشور به پا بوسی امام هشتم(ع) آمده و با سرودن اشعاری زیبا شرح دلدادگی خود را به ناجی بشر ابراز داشتند. شاعرانی که عشق را در قالب کلمات به تصویر کشیده بودند.

دبیر نخستین کنگره سراسری شعر انتظار و مهدویت در این مراسم ابراز کرد: تاکنون هشت شب شعر فیض حضور برگزار شده است و313 شاعر کشور همچون دعبل بن علی خزائی، شاعر اهل بیت(ع) در این شب شعر ها به سرودن اشعار آئینی پرداخته‌اند.

پایتخت معنوی کشور باید پایتخت شعر شیعی و انتظار باشد

علی عدالتی مجد با بیان اینکه پایتخت معنوی کشور باید پایتخت شعر شیعی و انتظار باشد، عنوان کرد: شاعرانی از استان‌ها، شهرستان‌ها و روستاهای مختلف ایران برای حضور در کنگره سراسری شعر انتظار و مهدویت دعوت شده‌اند تا شعر خویش را درمحضر امام رضا(ع) ارائه دهند.

وی ابراز کرد: در این کنگره شعر از محمد مجاهدی، نویسنده، کتاب "سیمای مهدی(عج) در آینه شعر فارسی" و محمود اکبرزاده، نویسنده کتاب "نغمه‌های پیروزی" تقدیر خواهد شد.

عدالتی مجد افزود:  با تقدیر از شاعران آئینی به وظیفه خویش عمل می‌کنیم تا در مقابل امام زمان(عج) احساس شرمندگی کمتری داشته باشیم.

آینده جهان اسلام در زمان ظهور جامعه‌ای مدرن و پیشرفته خواهد بود

صابر امامی، استاد دانشگاه هنر تهران و یکی از مهمانان نخستین کنگره سراسری شعر انتظار و مهدویت"فیض حضور" در ادامه عنوان کرد: امام صادق(ع) فرموده‌اند" آنگاه که قائم قیام کند مسائلی را مطرح می‌کند که در گذشته نبوده است"، با یک نگاه ساده به این حدیث و اندکی درنگ می‌توان دریافت که آینده جهان اسلام دقیقا به تصویر کشیده شده که جامعه‌ای مدرن و پیشرفته خواهد بود.

وی ادامه داد: در جامعه‌ای که مسلمانان قرار است به آن برسند، زمین برکات خود را بیرون می‌ریزد و تمام معادن زیرزمینی و منابع قابل دسترسی خواهد شد، زمین بارور می شود و تمام جنگل‌ها در اختیار انسان قرار می‌گیرد و تمام نعمت‌‌های الهی به وسیله علم شناخته می‌شود.

فلسفه انتظار رسیدن به جامعه توسعه یافته است

امامی فلسفه انتظار را رسیدن به جامعه توسعه یافته دانسته و افزود: امام خمینی(ره) فرمودند" انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است" ، ما باید تلاش کنیم مقدمات ظهور فراهم شود زیرا وقتی انتظار با قدرت جهان اسلام گره بخورد سدهای آهنین شکسته خواهد شد.

وی عنوان کرد: ثواب فقط در دعا کردن نیست، برخی از افراد سال‌ها دعا می‌کنند که مستجاب نمی‌شود چون با عمل همراه نیست و هیچ‌گونه تلاشی برای رسیدن به هدف خود نکرده‌اند.

امامی اظهار کرد:باید بدانیم که جامعه به سوی پیشرفت در حرکت است پس استفاده از تکنولوژی برای ترویج اسلام تنها راه مبارزه با ضد اسلام است.

عدم شناخت حضرت مهدی در کشور های غربی تقصیر منتظران ظهور است

استاد دانشگاه هنر تهران با بیان اینکه منتظر واقعی کسی است که مردم را با مهدویت آشنا کند، عنوان کرد: اگر در آمریکا، کانادا و چین حضرت مهدی(عج) را کسی نمی‌شناسد، تقصیر منتظران ظهور است.

وی ادامه داد: این آشنایی می‌تواند از طریق شعر، فیلم، نقاشی یا هر چیز دیگری پیام حضرت مهدی(عج) را به جهانیان برساند تا شوق ظهور در دل مردم تجلی پیدا کند.

امامی با بیان اینکه یک ارزش والا می‌تواند منتظران را از عبادت کنندگان راستین قرار دهد، عنوان کرد: نفس‌های فرد منتظر مانند نفس‌های فرد روزه‌دار با ارزش است که باید به هدف والایی برسد.

وی با اشاره به استفاده نادرست از تکنولوژی افزود: وقتی ماهواره به عنوان یکی از امکانات جهان وارد زندگی می‌شود، به جای استفاده از آن برای ترویج فرهنگ شیعی، درصدد از بین بردن و مخالفت با آن بر می‌آییم، در حالی که مبارزه با ماهواره روش صحیح نیست بلکه استفاده از تکنولوژی باید با در نظر گرفتن ارزش‌های اسلامی همراه باشد.

امامی عنوان کرد: مردم احسان را در این می‌دانند که برای مجالس محرم و صفر، رمضان و ایام الله پشتیبانی مالی فراهم کنند، در حالی که تغذیه روحی مهم ‌تر از برگزاری مراسم ظاهری است.

علی عدالتی مجد دبیر کنگره شعر فیض حضوردر ادامه این مراسم پیام آیت الله صافی گلپایگانی به کنگره شعر انتظار و مهدویت قرائت کرد.

ذوق شاعری در وجود بشر از نشانه‌های شگفت انگیز عالم خلقت است

در بخشی از این پیام آمده است: قریحه و ذوق شعر و شاعری در وجود بشر که مشتمل بر عجائب و دلائل و آیات بسیار است، از نشانه‌های شگفت انگیز عالم خلقت و علائم غیب وجود انسان و بعد معنوی و روحی او است.

باید تفکر کرد که این همه معانی و نکات و ظرافت‌ها و ادبیات لذت ‌بخش و شوق آفرین و این معارف حقیقی که در طول تاریخ حیات انسانی بر زبان میلیون‌ها شاعر متعهد جاری شده از چه منبع پهناوری است و به کجا اتصال دارد و چگونه است که تمام نمی‌شود و هر چه شعرای اقوام و ملل، قدرت طبع خود را به نمایش می‌گذارند به نهایت نمی‌رسد و همواره جوشان و خروشان، سخن تازه و معنای بکر و جدید عرضه می‌دارند.

آیت الله صافی گلپایگانی همچنین در این پیام عنوان کرده بودند: ما قصاید و غزلیات و انواع شعر را می‌خوانیم و می‌شنویم اما در منبع و مصدر آن فکر نمی‌کنیم.

ارزش والای اشعار مهدوی غیرقابل توصیف است

این نعمت بزرگ الهی را هر کس دارا باشد باید شکر آن را به جا آورد و شکر آن، سرودن اشعار معرفت بخش و بیان حقایق و هدایت خلق به نیکی و کسب فضائل است، خصوصا در معارف الهی و مخصوصا در مدح یگانه دوران حضرت ولی عصر روحی و ارواح العالمین له الفداء که اگر بشر عمر دنیا را داشته باشد و بخواهد پیرامون آن سخن بگوید و شعر و قصیده بسراید، خود را در برابر اقیانوس ها و جهان هایی بی پایان ناتوان می‌بیند.

ما نمی توانیم و نمی خواهیم در توصیف و ارزش بالای اشعار مهدوی، در اینجا چیزی بنگاریم چون با زبان قابل توصیف نیست و ضمیر روشن و ذوق و احساس اشخاص حسب مراتبی که دارند، جمال و کمال این اشعار و رسالت و فائده آن را در خدمت به بشریت و هدایت جامعه و پرورش افکار و سوق مردم به حقایق و آگاهی و بیداری و عزت نفس و شجاعت و فضیلت درک می کند. یکی از لذیذترین لذائذ روحی، خواندن و شنیدن این اشعار و درک نکات بدیع و ادبی و سازنده و معرفت بخش آن ها است.

نخستین کنگره شعر انتظار و مهدویت" فیض حضور" پنجشنبه شب با تقدیر از دو شاعر آئینی محمود اکبرزاده سراینده کتاب "نغمه های پیروزی" و محمد علی مجاهدی نویسنده کتاب "سیمای مهدی موعود در ادبیات فارسی" به کار خود پایان داد.

---------------------

گزارش: ملیحه زرین پور

کد خبر 2310369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha