۲۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۱۲

در بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد/

130 هزار هکتار از اراضی بیابانی ملارد طی 5 سال احیا می شود

130 هزار هکتار از اراضی بیابانی ملارد طی 5 سال احیا می شود

ملارد - خبرگزاری مهر: مسئولان کشوری و استانی به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی از اراضی بیابانی شهرستان ملارد بازدید به عمل آوردند که پیش بینی برنامه پنج ساله برای اجرای بوته کاری (احیای مراتع) در 130 هزار هکتار از اراضی منطقه و تاکید معاون وزیر بر توسعه عملیات آبخیزداری این شهرستان از جمله دستاوردهای این مراسم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان چنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، نماینده دفتر سازمان ملل (UNDP)، معاون عمرانی استاندار تهران از اراضی بیابانی ملارد و پروژه ملی تعمیم و ترسیب کربن در دهستان اخترآباد این شهرستان بازدید به عمل آوردند.

خداکرم جلالی در حاشیه این مراسم اظهار داشت: ایران به لحاظ اقلیمی در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد که این امر در بروز پدیده بیابان و توسعه آن نقش بسزایی دارد لذا به منظور جلوگیری از گسترش اراضی بیابانی و عواقب منفی ناشی از آن، احیای مراتع، اجرای طرح های آبخیزداری، ترسیب کربن و... از سنوات گذشته در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

32.5 میلیون هکتار از مساحت کشور بیابانی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان چنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: هم اکنون  بیش از 32.5 میلیون هکتار از مساحت کل کشور اراضی بیابانی است که با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور، این میزان رو به گسترش است و باید مورد توجه ویزه قرار گیرد.

این مسئول افزود: برای مقابله با زیرگردها و  پدیده گرد و غبار، حفظ آب و خاک، جلوگیری از فرسایش زمین و.... عملیات احیای مراتع از طریق کاشت گونه های مقاوم به کم آبی و شوری در نقاط مختلف کشور در دست اجرا است، طرح تعمیم و ترسیب کربن نیز با توجه به تمرکز اراضی بیابانی استان تهران در شهرستانهای ورامین، پیشوا، شهریار و ملارد از دو سال گذشته در شهرستان ملارد به اجرا درآمد.

پدیده بیابان زایی، بحرانی جهانی است

وی بیابان زایی را بحرانی جدی در مسیر رشد و توسعه جوامع خواند و متذکر شد: با توجه به اهمیت حفظ زمین و انتقال آن به آیندگان، همچنین چالشهای جهانی پیش رو در عرصه بیابان زایی، شعار "زمین به آیندگان تعلق دارد، بیاییم آن را در مقابل اثرات تغییر اقلیم حفظ کنیم" برای سالجاری انتخاب شده است که تمرکز بیشتری بر روی مشارکتهای مردمی و توسعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی دارد.

جلالی گفت: چالش تغییر اقلیم امروز تمام کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار داده است لذا باید با مشارکت مردم  و مسئولان در حفظ فضای سبز، استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی، بهره برداری موزون از اراضی کشاورزی، جلوگیری از تخریب جنگلها، باغات و تغیر کاربریها، برخورد با بهره برداری های بی رویه از معادن و.... از بروز پدیده بیابان زایی جلوگیری به عمل آورد.

وجود 105 هزار هکتار اراضی بیابانی در استان تهران

در ادامه این مراسم نیز غلامعباس عبدی نژاد از وجود 105 هزار هکتار اراضی بیابانی در استان تهران خبر داد و اظهار داشت: این اراضی بیشتر در مناطق جنوبی استان متمرکز است که به منظور تثبیت خاک و جلوگیری از گسترش بیابان در این مناطق، عملیات بیولوژی متعددی صورت گرفته که از آن جمله می توان به احیای 16 هزار هکتار اراضی بیابانی ورامین و اجرای ترسیب کربن در 70 هزار هکتار از اراضی ملارد اشاره کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران بیان کرد: پروژه تعمیم و ترسیب کربن اراضی بیابانی از سال 92 در قالب طرحی پنج ساله در 53 روستای شهرستان ملارد آغاز شد، این پروژه طی سال گذشته در شش روستای هدف به اجرا درآمد و در مرحله اول 32 هزار نفر در قالب پنج هزار خانوار از مزایای طرح نظیر اشتغالزایی، توسعه دامداری و... بهره مند شدند.

این مسئول تثبیت شن های روان، کنترل گرد و خاک، جلوگیری از فرسایش زمین و مقابله با بیابان زایی را از جمله مزایای اجرای طرح ترسیب کربن برشمرد و افزود: شرایط اقلیمی شهرستانهای غرب استان تهران به لحاظ وزش باد و وجود ریزگردها حساس تر از سایر مناطق استان است لذا باید با توسعه اینگونه اقدامات و مشارکت مردم بر مشکلات فائق آمد.

اجرای طرح ترسیب کربن در هشت روستای اخترآباد طی سالجاری

سید علی عظیمی نیز با اشاره به احیای 9 هزار هکتار از اراضی بیابانی ملارد تاکنون عنوان کرد: طرح ترسیب کربن در سال 92 طی عملیاتی مشارکتی با حضور جوامع محلی و توسعه روستایی در شش روستای هدف ملارد به اجرا درآمد و بنابر برنامه ریزیها قرار است طی سالجاری نیز در هشت روستای هدف اجرا شود.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملارد؛ پیش بینی برنامه پنج ساله برای اجرای بوته کاری (احیای مراتع) در 130 هزار هکتار از اراضی منطقه و تاکید معاون وزیر بر توسعه عملیات آبخیزداری در این شهرستان را از جمله دستاوردهای مراسم امروز برشمرد.

کد خبر 2313775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha