به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلي قمي اويلي ظهر سه شنبه در نشست بررسي مشكلات و فرصت هاي شهرستان نوشهر با حضور رئيس شوراي عالي استان مازندران، فرماندار و شهرداران و شوراهاي شهر و بخش اين شهرستان برگزار شد، با بيان اینکه شوراها نماد مردمسالاری دینی و حلقه مردم وحاكميت هستند افزود: شوراها آسیبهاي شهرستان را شناسایی کنند و در اختیار مسئولان قرار دهند و این فرصتی برای مسئولان است و خوشبختانه امروز شوراها در همه امور بويژه امنيتي و انتظامي هميار و كمك كار مسئولين مربوطه اند.
قمي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص وظايف شوراها افزود:خدمت به مردم افتخار بزرگى است. وقتى كسى اين فرصت را پيدا مىكند كه به مردم خدمت كند، اولاً بايد خدا را بر اين توفيق و بر اين فرصت مغتنم، شكر بگزارد؛ ثانياً وقت خود را، مصروفِ به انجام رساندن اين كار مهم كند
قمیاویلی گفت: شوراها محل حل اختلاف بین مردم هستند و باید در جهت اینکه شوراها به کارایی خود برسند باید در حوزه قانونگذاری بهویژه شورای شهرستان و استان به عنوان قوانین فرادستی تجدید نظرها و یا تعریف درستی ارائه داده شود و یا همچنین نقشه راهی در جهت اینکه ظرفیت و کارایی آنها افزایش یابد گام بردارند
اعتماد مردم به شوراها يك سرمايه ملي است
فرماندار نوشهر عدم وحدت رویه در آموزش شوراها را از نقاط ضعف دانست و افزود: شوراهای استان و شهرستان باید در این زمینه ورود جدي پیدا کنند و نبود نقشه راه و چشم انداز باعث شده تا ظرفيت هاي شوراها بطور كامل متبلور نگردد.
وی افزود: اعتماد مردم به شوراهاي اسلامي شهر و روستا يك سرمايه ملي و بزرگ است كه لازم است تا راه هاي اين اعتماد و سرمايه مردمي با نگاه درست و ارزشمند تقويت شود.
رئیس شورای اسلامی استان مازندران نيز در اين همايش با اشاره به جايگاه شوراهاي اسلامي گفت: قانون اساسی دراصول متعدد براهمیت وجایگاه شورا تاکید وتصریح کرد: استانداران، معاونان هنوزجایگاه واقعی خود را پیدا نکرده ایم، استانداریها وهمه دستگاههای اجرایی درحدود وظایف شورا ملزم به رعایت مصوبات شورا می باشند این درحالی است که شورا بعد ازگذشت سه دوره درعمل دارای مشکلاتی است که دلیل آن این است که آیین نامه اجرایی وظایف شورا تدوین نشده است و به همین علت ماهنوزجایگاه واقعی خود را پیدا نکرده ایم.
حميدرضا افراشته با اشاره به وجود هفت هزار و دویست عضوشورا دراستان مازندران گفت: اين ظرفیت و پتانسيل عظیمی است كه در صورت ايجاد بسترهاي تعامل از سوي دستگاه هاي اجرايي و قانون گذار مي تواند زمينه شكوفايي و توسعه يافتگي استان مازندران را فراهم كند.
رئیس شورای اسلامی استان مازندران با بیان اینکه قوانین شورا ناکارآمد است خاطرنشان كرد: قانون اساسی دراصول متعدد براهمیت وجایگاه شورا تاکید کرده اما اين قوانين بايد بروز شود و رديف اعتباري جداگانه براي شوراهاي استان و شهرستان ديده شود.
وي با اشاره به اينكه طرح شورای عالی استانها در خصوص اختصاص 2 درصد ازعوارض تبصره 2 ماده 39 به شوراهای فرادست در مجلس شورای اسلامی مورد تصويب قرار نگرفت گفت: در صورتيكه این طرح رای خود را از مجلس مي گرفت تاثیر فراوانی در روان سازی خدمات در شوراها ميسر مي گرديد و جاي تاسف دارد كه برخي از نمايندگان مازندران نيز به اين مصوبه راي ندادند.
افراشته تاكيد كرد: متاسفانه بسياري از اعضاي شوراهاي شهرستان حتي هزينه كرايه ماشين را نميگيرند و ندارند تا در جلسات شوراي استان شركت كنند.
وی افزود: هزينه و رديف اعتباري شوراهاي كشور به اندازه تيم ملي فوتبال كشورمان نمي شود درحاليكه بيش از 123 هزار عضو شورا در كشور داريم و هيچ رديف بودجه اي براي اين اعضا در شوراهاي استان و شهرستان تعريف نشده است.
شوراها مظلوم واقع شده اند
رئيس شوراي شهر نوشهر نيز در اين نشست با اشاره به عدم دريافت و كفايت حق جلسه براي اعضاي شوراي شهرستان و استان گفت: بطور واقعي شوراها مظلوم واقع شده اند.
مهدي توكلي افزود: شوراي شهرستان به عنوان يك شوراي فرادستي بايد بر مصوبات و عملكرد شوراهاي شهر و روستا در هر شهرستان نظارت كند اما بدليل عدم وجود ابزار حمايتي و لازم همواره اين مساله محقق نشده است.
وي با اشاره به نبود دبيرخانه در اغلب شوراهاي شهرستان هاي استان بواسطه كمبود اعتبارات خاطرنشان كرد: شوراها بايد نقش ديپلمات را داشته باشند تا با هنر چانه زني و تعامل بودجه اي را اخذ كنند.
وتو مصوبات نمايندگان 50 هزار شهروند توسط يك كارشناس ساده
رئيس شوراي شهر نوشهر، موازي كاري در حوزه نظارتي بر مصوبات شوراي شهر را از مشكلات ديگر دانست و خاطرنشان كرد: واقعا جاي تاسف است مصوبات نمايندگان 50 هزار شهروند در كميته انطباق توسط يك كارشناس ساده فرمانداري وتو و رد مي شود كه اين مورد نيازمند اصلاحيه و بازبيني در قوانين داخلي شوراها دارد.
وي با بيان آنكه كه اشتباه فردي از شورا را نبايد به كل بدنه صديق و مخلص شورا بسط داد اظهار داشت: از سوي ديگر حمايت شورا از سرمايه گذارها را برخي مسئولين با نگاه واسطه گري و دلالي مي بينند كه لازم است اين نگرش ها تغيير كند تا توسعه يافتگي در شهرستا و استان ميسر گردد.
چادرنشيني شوراها بدليل نبود مكان مشخص
عضو شوراي اسلامي بخش كجور نيز در اين نشست با اشاره به مشكلات عديده در منابع مالي و نبود رديف بودجه مشخص براي هزينه كرد شوراهاي بخش و شهرستان عنوان داشت: در اين شرايط قمر در عقرب بنظر مي رسد استعفا مهمترين ابزار باشد.
ارسطو ذكائيان اضافه كرد: جايگاه شوراها نامشخص است و اين وظيفه استاندار و فرماندار و بخشدار است كه مكاني براي شوراي بخش و شهرستان آماده كنند.
وي يادآور شد: در اين شرايط من فكر مي كنم شوراهاي بخش و شهرستان بدليل نداشتن دفتر بايد به چادر پناه ببرند.
شهردار شهر كجور نيز با اشاره به وجود مديران گله مند در غرب مازندران گفت: ما درحاليكه زياد حرف مي زنيم اما پيشروي سانتيمتري در توسعه مازندران داريم.
سعيد جعفري با اشاره به اينكه پيگيري ها بايد همراه با دستاورد باشد گفت: بغل كردن هاي قهوه خانه اي و جاي خوردن صرف در جلسات نمي تواند دستاوردهاي موثري داشته باشد و ارتباط بايد با اعتبار همراه باشد.
تعبيير موش آزمايشگاهي توسط شهردار كجور
وي افزود: ما پنج انگشت هستيم اما هيچ موقع تبديل به مشت نمي شويم تا مشكلات منطقه را حل كنيم.
شهردار شهر كجور با مقايسه برخي طرح ها در طول سي سال انقلاب و ناكارآمدي اين طرح ها گفت: به عنوان مثال در سيستم آموزشي و نظام آموزشي بچه هاي دانش آموز را همانند موش آزمايشگاهي در سيستم آموزشي مختلف بارها تحصيل كردند و پس از سي سال دوباره به نقطه اول برگشتيم.
نظر شما