به گزارش خبرنگار مهر ، پروفسور مجید سمیعی ظهر امروز در جمع مدیر گروههای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: هنوز این فرهنگ در ایران به وجود نیامده ، برای افرادی که تمام زندگی خود را صرف علم و دانش میکند ارزش بالاتری قائل شوند.
وی بیان داشت: اگر امروز با وجود ایرانیان توانمند در حوزه علم و دانش و استعدادهای درخشان در کشور در صحنه علمی به جایگاه واقعی خود نرسیدیم به دلیل آن است که افرادی که بدنبال کسب علم ودانش میروند از سوی مسئولان حمایت مالی نمیشوند.
رئیس فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب تصریح کرد: صاحبان علم و دانش در ایران آنچنان با مشکل مالی دست و پنجه نرم میکنند که حتی نمیتوانند خود و خانوادهاش را تامین مالی کنند چه برسد به اینکه به کارهای بزرگ اجتماعی انجام دهند.
وی با بیان اینکه این فرهنگ باید تغییر کند، اضافه کرد: لازم است برای افرادی که در حوزه علم و دانش شاخص هستند و مقالات متعدد علمی به چاپ رساندند از سوی مسئولان تامین مالی شوند.
پروفسور سمیعی از احداث مرکز تحقیقات و درمانی علوم اعصاب در اصفهان خبر داد و گفت: این مرکز را بر اساس الگوی مرکز علوم اعصاب آلمان احداث میکنیم و امید است که طی دو سال آینده شاهد اتمام ساختمانسازی آن باشیم.
وی گسترش روابط هیئت علمی - پزشکی آلمان با اعضای و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را در حالی خواند که تمام زمینههای تبادل این روابط در سطح کشور و اصفهان فراهم شده است، اضافه کرد: نزدیک به 25 سال است که دکتر روحانی، رئیس جمهور وقت ایران را میشناسم و آمادگی کامل برای گسترش تعاملات بین المللی در حوزه علمی و پزشکی دارند.
رئیس فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب اظهار کرد: در همین راستا جلساتی با استاندار و مقامات استانی اصفهان برگزار شده و از سوی دیگر آشنایی و ارتباط دوستانه با اکثر چهرههای علمی و پزشکی دنیا هم اکنون زمینه مناسبی را برای ایجاد حوزه جدیدی از علم پزشکی را در اصفهان به وجود آورده است.
دانشجویان پزشکی باید شخصیت اجتماعی خوبی و انسانیت را سرلوحه کار خود قرار دهند
وی اضافه کرد: پزشکان اصفهان، روسای دانشکدهها، مسئولان و معاونان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باید این فرصت را مغتنم بشمارند و در جهت توسعه پزشکی اصفهان تلاش مضاعفی داشته باشند.
پروفسور سمیعی از رئیس دانشکده پزشکی اصفهان خواست که لیستی از دانشجویان منتخب را برای گذراندن دورهای از جراحی مغز و اعصاب در آلمان انتخاب کنند که مرکز علوم اعصاب اصفهان را در آینده نزدیک به دست آنها بسپارند، اظهار داشت: این دانشجویان باید با حساسیتهای ویژهای انتخاب شوند زیرا که تنها نمره یا شاگرد ممتاز شدن برای ورود به این دورهها کافی نیست.
وی برخورداری دانشجویان از شخصیت اجتماعی مطلوب را یکی از امتیازهای ویژه دانشجویان برای گذراندن دورههای آموزشی جراحی مغز و اعصاب در آلمان عنوان کرد و گفت: عده ای از دانشجویان امکان دارد که از نمرات عالی یا موقعیت آموزشی خوبی برخوردار باشند اما به دلیل نداشتن شخصیت اجتماعی مطلوب و نحوه برخورد خوب با دیگران نمیتوانند در آینده یک پزشک با اخلاق باشند و به درد مردم نیازمند رسیدگی کنند.
رئیس فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب از مدیر گروههای مختلف دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خواست که از قبول و پذیرش دانشجویانی که با نامه و پارتی پیش می روند ممانعت کنند، گفت: انسانیت و اخلاقیات در علوم پزشکی حرف نخست را میزند و انتخاب دانشجویان با اخلاق و در درجه دوم مسلط بر زبان انگلیسی را در اولویت است.
وی با بیان اینکه از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و دست اندرکاران این دانشگاه می خواهم که دست به دست هم دهند و در تسریع امور پزشکی به هم یاری برسانیم، گفت: انسانها هستند که مسائل را تغییر میدهند و نه ساختماها امری که در کشورهای حاشیه خلیج فارس از آن غافل و تنها به ساختمان سازی های برج مانند اکتفا کردند.
پروفسور سمیعی با اعلام اینکه امسال باید سال انقلاب علمی در ایران باشد، ادامه داد: هیچ گاه تاکنون به حوزه سیاسی و تجارت وارد نشدم و جزو هیچ جناحی نیستم.
وی اظهار داشت: ملت ایران از هر جناج و در هر وضع اقتصادی که باشند برای من فرقی ندارد و باید همه در کنار یکدیگر در راستای پیشبرد علمی ایران بهم کمک برسانیم.
رئیس فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب بیان داشت: زمانی که در آلمان کلنگ مرکز علوم اعصاب بر زمین زده شده تمام پروفسورهای شاخه های دیگر پزشکی اعتراض کردند اما این ساختمان ساخته شد تا الگویی بشود برای ساخت ساختمان های جدید دیگر رشته های پزشکی و توسعه علم پزشکی در این کشور.
وی ادامه داد: هیچ دولتی به تنها قدرت تامین کامل اقدامات تحقیقاتی و پزشکی را ندارد و باید هزینهها از سوی ملت تامین شود و همانطور که خیران در حوزه ساخت و ساز بیمارستان ها وارد شدند باید بدانند که با سرمایهگذاری در این بخش میتوانند در سطح دنیا حرفی برای گفتن داشته باشند.
پروفسور سمیعی تصریح کرد: تمام ایرانیان به علم و تحصیل عرق زیادی دارند و باید از این ویژگی ایرانیان استفاده بهینه کرد و زمینه را برای تحصیل علم فراهم ساخت.
نظر شما