به گزارش خبرنگار مهر، قربان محمدي چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار نوسازی و مقاوم سازي واحدهاي گلي و کم دوام روستایی را نیازمند اجراس سیاست های کلانی دانست ئ اظهار داشت: این سیاست ها و راهبردها مي توانند از منظر کالبدی، اقتصادی و زیست محیطی بسترهای لازم برای احیای این بافت های سنتي و فرسوده را فراهم کنند.
وی در ادامه به نقش مردم در احیای این بافت ها اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه بافت های فرسوده به دليل كيفيت نامناسب و كم دوام بودن در مقابل خطراتی چون زلزله، طوفان و سيل تخريب شده و باعث بوجود آمدن حوادث ن ناگواری در سطح جامعه می شوند، مشارکت همه جانبه مردم با فرمانداري ها، بخشداري ها، دهياري ها و بویژه با نهاد بنیاد مسکن درروستا ها حائز اهميت است.
وی مشاركت مردمي در احیای بافت هاي فرسوده روستایی را ضروری دانست و گفت: دادن آگاهی لازم به مردم و ترغيب و تشویق آنها در مشارکت به بهسازی بافت های فرسوده ای که در آن زندگی می کنند، نکته مهمی است که باید مورد توجه جدی مسوولان وكارشناسان این حوزه قرار گیرد تا چالش های پیش روی این مسئله مهم از بین رود.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان خاطر نشان كرد: در جوامع روستایی ایران ویژگی هایی چون وجود اعتماد بین اعضای جامعه روستایی ، همبستگی موجود بین آنان و ضرورت پایبندی به آن ، ارجحیت همنوایی و همرنگی ، همگی زمینه های ظهور و پایداری مشارکت اجتماعی ومردمي را فراهم کرده است.
محمدی در پايان تصریح کرد: بدلیل همدلي جوامع روستایی ایران مبتنی بر نظام ایلی و قومی، مشارکت افراد روستایی در امور اجتماعی نه به خاطر انگیزه های فردی بلکه عمیقاً تحت سیطرۀ گروه گرایی است و چنین ویژگی در کنار همراهی مسوولان نقطه قوتي در روند اجرايي پروژه هاي عمراني روستایی خواهد بود.
نظر شما