۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۵:۵۹

خاتمی مقدم:

سهم غذا در هزینه خانوار شهری مازندران 28 درصد است

سهم غذا در هزینه خانوار شهری مازندران 28 درصد است

ساری –خبرگزاری مهر: رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران سهم غذا در هزینه خانوار شهری استان را حدود 28 درصد و در خانوار روستایی را حدود 35 درصد عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل خاتمی مقدم بعد از ظهر سه شنبه در مراسم آیین رونمایی از بانک اطلاعات و آمار صنایع غذایی مازندران در اتاق بازرگانی با بیان اینکه حدود 200 واحد صنایع غذایی در سطح استان در حال فعالیت نسبی هستند، گفت: بخش عمده صنایع غذایی مازندران در 10 سال اخیر و بر اساس حمایت از طرح های کوچک و زودبازده و با حمایت های یارانه ای شکل گرفته اند که با حذف یارانه ها از سال 89 و ناتوانی در رقابت عموما ناکارآمد تر و یا حذف شده اند.
 
وی با اشاره به اینکه صنایع غذایی مازندران جزو صنایع کوچک هستند، اظهارداشت: کمتر از 30 درصد مواد اولیه اصلی صنایع تبدیلی غذای مازندران در خود استان تامین می شود.
 
این مسئول صنایع غذایی استان را به اولویت ارزش در سبد خانوار، مقدار تولید، اشتغال و سرمایه گذاری عنوان و افزود:  صنایع لبنی، صنایع آرد و غلات، فراورده های گوشتی، روغن، کنسروهای غیرگوشتی و نوشیدنی به ترتیب در اولویت هستند.
 
خاتمی مقدم بیان کرد: تا پایان سال گذشته سازمان صنایع و جهاد کشاورزی برای حدود 450 واحد غذایی پروانه بهره برداری صادر کردند که با این تعداد، حدود 45 درصد از صنایع غذایی استان  فعال هستند.
 
وی کل تولیدات صنایع غذایی مازندران بیش از دو میلیون و 800 هزار تن در سال است و سرانه تولید محصولات صنایع غذایی هر مازندرانی با احتساب جمعیت را 900 کیلو گرم عنوان کرد.
 
خاتمی مقدم با اشاره به اینکه ظرفیت عملی نیروی شاغل مستقیم در صنایع غذایی مازندران بیش از 13 هزار نفر و حدود 70 درصد از کل ظرفیت اسمی آن است گفت: این صنعت با احتساب ضریب چهار برای اشتغال غیر مستقیم، بیش از 60 هزار شغل را پوشش می دهد.
 
وی اذعان داشت: اشتغال مستقیم در صنایع لبنی، کشتارگاه طیور، صنعت روغن، فراورده های گوشتی، کنسروهای غیر گوشتی، فراورده های آردی، صنایع نوشیدنی، بسته بندی غذایی و کارخانجات آرد توزیع می شود که بیشترین اشتغال با 43 درصد در صنایع لبنی و کمترین آن با سه درصد در کارخانجات آرد است.
 
وی سهم دولت از واحدهای صنایع غذایی فعال استان در حال حاضر را در دولت نهم و دهم 53 درصد، دولت هفتم و هشتم 24 درصد و دولت های ماقبل را 23 درصد عنوان و اذعان داشت: نسبت ظرفیت فعال در این دولتها 50 درصد و نسبت اشتغال 51 درصد است.
 
رئیس انجمن صنایع غذایی مصرف سالانه مواد اولیه این صنعت را شیر خام حدود 700 هزار تن، شیرخشک حدود چهار هزار تن، گندم 500 هزار تن، آرد بیش از 13 هزار تن، روغن بیش از 17 هزار تن، شکر بیش از 36 هزار تن، انواع گوشت 140 هزار تن، روغن خام بیش از 250 هزار تن و انواع محصولات باغی و کشاورزی بیش از 21 هزار تن عنوان کرد و افزود: سهم دریافت از استان کمتر از 30 درصد است و مابقی از خارج از کشور یا استان های دیگر تهیه می شود.
 
خاتمی مقدم خاطرنشان کرد:  واحدهای فعال صنایع غذایی در شهرهای آمل، ساری و بابل است که سهم اصلی ظرفیت تولید و اشتغال مربوط به آمل است.
 
وی چالش های ویژه صنایع غذایی استان را محدودیت دسترسی به مواد اولیه اصلی و با کیفیت برتر در استا، افت کیفی تولیدات صنایع غذایی، طرح انتزاع و مشکلات قابل پیش بینی آن، ناهماهنگی و بخشی نگری دستگاههای اجرایی، تولیدات سنتی خانگی و پله ای، تکنولوژی ضعیف، کوچک و محلی بودن بخش بزرگی از صنایع غذایی و عقب ماندگی و ناکارآمد کشاورزی و دامپروری استان عنوان کرد.
 
خاتمی مقدم همچنین مزیت های نسبی استان برای صنایع غذایی را جمعیت متراکم سه میلیون نفری، نزدیکی به بازار تهران، بنادر و کشورهای شمالی، جاذبه گردشگری، وجود تشکل های گوناگون و تخصصی غذا، نیروی کار ارزان و اقلیم مناسب تولید مواد اولیه کشاورزی در داخل استان عنوان کرد.
 
وی بیان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف کرده را نیاز روز افزون جامعه به غذا، رشد سریع جمعیت و کاهش منابع غذایی است.
 
خاتمی مقدم اذعان داشت:  صنایع غذایی سهم جدی در اشتغال بویژه روستاها دارد.
کد خبر 2318817

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha