پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۷:۲۹

در نشست خبری هفته مبارزه با مواد مخدر مطرح شد/

وجود 30 هزار معتاد در قم/ بانوان هدف جدید سوداگران مرگ هستند

وجود 30 هزار معتاد در قم/ بانوان هدف جدید سوداگران مرگ هستند

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم می‌گوید 30 هزار معتاد در استان زندگی می‌کنند. آماری که با اما و اگرهایی روبه‌رو است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری معاون سیاسی امنیتی استاندار قم به عنوان جانشین ستاد مبارزه با مواد مخدر استان ظهر سه شنبه در حالی برگزار شد که نه آمار ارائه شده در زمینه اعتیاد در قم می‌توانست خبرنگاران را راضی کند و نه برنامه‌های مطرح شده برای این هفته چندان تناسبی با حساسیت موضوع داشت.  

آمار 30 هزار نفری معتادان استان قم که با اما و اگرهای بسیاری روبه‌رو شد، از سوی مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم در این نشست مطرح شد. آماری که در گذشته از سوی خود او نیز نقض شده بود. ابراهیم حاجی مظفری منبع این آمار را ادعای عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور مبنی بر وجود 6/2 درصد معتاد در کشور می‌داند. بر این اساس استان قم 30 هزار معتاد دارد اما به نظر می‌رسد قرار گرفتن در چهارراه مواصلاتی کشور و حضور نماینده 100 ملیت و اقوام مختلف در استان تأثیری در اعلام این آمار از سوی مدیرکل اجتماعی استانداری قم ندارد.

این در حالی است که چندی پیش استاندار قم به حضور 50 هزار معتاد در قم اشاره کرده بود و حاجی مظفری هم که پیش از این در سمت مدیرکل بهزیستی استان فعالیت‌ می‌کرد عدد 40 هزار معتاد را صحیح می‌دانست.

از پیشگیری تا درمان

اجرای نمایشگاه‌، برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی، امحای یک تن مواد مخدر و مسابقات ورزشی از جمله برنامه‌های تدارک دیده شده برای هفته مبارزه با مواد مخدر است. هفته‌ای که به گفته حجت‌الاسلام علی بنایی قمی تنها نمادی از اهمیت موضوع مبارزه با مواد مخدر است. او با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه نباید اقدامات مبارزه با مواد مخدر به این هفته محدود شود گفت: اقدامات در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سه سطح پیگیری می‌شود نخستین و مهم‌ترین آن پیشگیری است.

وی که مسئولیت در قوه قضاییه را نیز تجربه کرده با اشاره به ایجاد معاونت پیشگیری در این حوزه افزود: امروز همه به این نتیجه رسیده‌اند که پیشگیری ارزان‌تر و مؤثرتر از درمان است. در زمینه اعتیاد هم اگر آگاهی به مردم و خانواده‌ها داده شود کار بسیار آسان‌تر خواهد بود.

بنایی با اشاره به تأثیرات اقتصادی اعتیاد ادامه داد: سالانه هزینه‌های بسیار بالایی در کشور برای اعتیاد صرف می‌شود. در استان قم تقریباً 30 هزار معتاد داریم. در روز اگر اینها 10 هزار تومان مواد مخدر مصرف کنند؛ در ماه این عدد به 9 میلیارد تومان می‌رسد. اگر این منابع در جای دیگر صرف شود بسیار شرایط اقتصادی جامعه بهتر خواهد بود.

دومین مرحله مبارزه با مواد مخدر به گفته جانشین ستاد مبارزه با موارد مخدر قم پیگیری می‌شود، اقدام به موقع در زمینه درمان است.

در این مرحله فرد به بیمارستان و بهزیستی برای درمان معرفی می‌شود. کمپ‌های ترک اعتیاد و مراکز درمانی که عددشان در قم به بیش از 80 می‌رسد در این عرصه وارد می‌شوند.

در مرحله سوم که بازگشت معتاد بهبودیافته به جامعه است، مسئله اشتغال و کار مهم اهمیت دارد. جامعه‌پذیری فرد یکی از چالش‌های این حوزه است. مردم به راحتی معتاد بهبودیافته را نمی‌پذیرند و او مجال نشان دادن توانایی‌های شغلی و اجتماعی را نمی‌یابد. همین موضوع موجب می‌شود که پس از مدتی دوباره معتاد به شرایط قبل بازگردد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار قم با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع جامعه‌پذیری خاطرنشان کرد: اگر به معتاد به عنوان یک بیمار در حال درمان نگاه کنیم موجب می‌شود که بتواند به جامعه بازگردد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم هم با اشاره به اینکه در حوزه درمان در گذشته اقدامات خوبی انجام شده اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 80 مرکز درمان سرپایی در استان قم داریم که توسط دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی مدیریت می‌شوند. حتی در بخش‌های استان مراکزی وجود دارد تا رفت و آمد به شهر قم مشکل‌ساز نشود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 9 کمپ ترک اعتیاد در قم مجوز فعالیت دارند گفت: در کنار این درصدی از معتادان پرخطر هستند که سه مرکز کاهش آسیب برای آن فعالیت می‌کند.

فرهنگ‌سازی؛ واژه‌ای که آچار فرانسه شده

فرهنگ‌سازی در زمینه اعتیاد واژه‌ای بود که بارها از سوی معاون سیاسی امنیتی استاندار قم و مدیرکل امور اجتماعی تکرار شد. واژه‌ای که این روزها آچار فرانسه تمام مشکلات شده اما بین حرف تا عمل در این حوزه راه زیادی وجود دارد.

تهیه برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی و یا برگزاری کلاس‌های آموزشی نکاتی هستند که در این نشست به عنوان مصادیق فرهنگ‌سازی ذکر شدند.

احداث پایگاه‌های اجتماعی، فعالیت 33 موسسه پیشگیری، اعطای مجوز سلامت روان در محلات، پیگیری برنامه‌های آموزشی در محلات، دانشگاه‌ها، مدارس، مهد کودک‌ها و... از جمله اقداماتی هستند که حاجی مظفری به عنوان اقدامات پیشگیرانه به آن اشاره می‌کند.

به گفته وی سال گذشته 25 درصد جمعیت استان قم مخاطب این برنامه‌ها بوده‌اند. هر چند نمی‌توان اهمیت اینگونه اقدامات را نادیده گرفت اما واقعیت این است که تا بازخوردگیری جدی از میزان تأثیرگذاری این برنامه‌های فرهنگی وجود نداشته باشد، صرف اجرای یک سری برنامه‌ها روتین و ارائه گزارش کار در این زمینه نمی‌تواند دردی را درمان کند.

نکته دیگری که توسط خبرنگار مهر در این نشست مطرح شد، توجه به محلات آسیب‌خیز شهری در موضوع اعتیاد و اقدامات انجام شده در ایجاد بستر تفریحات سالم و ورزش برای جوانان این مناطق بود. معاون سیاسی امنیتی استاندار قم در پاسخ به این پرسش با اشاره به جذب تیم صبا به قم افزود: جذب این تیم یکی از اقدامات برای ایجاد زمینه ورزش در استان قم بود. حتی به این تیم تکلیف کردیم که باید در قم مستقر شود تا این فضا توسعه یابد.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات فوتبال محلی در تابستان برای ترویج ورزش همگانی ابراز داشت: توزیع امکانات ورزشی نامتناسب است اما این نباید مانع از انجام فعالیت‌های ورزشی شود چرا که ما نمی‌توانیم برای هر شهروند در نزدیکی محل زندگی‌اش ورزشگاه بسازیم.

اعتیاد زنان؛ چالش امروز جامعه

بنایی در این نشست خبری ضمن ارائه مطالبی درباره آمار کشته‌شدگان اعتیاد در کشور به یک خطر بزرگ دیگر هم اشاره کرد. وارد شدن زنان به جامعه هدف سوداگران مرگ.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌های اعتیاد زنان به مراتب بیشتر است گفت: لازم است در این زمینه تمام دستگاه‌های تأثیرگذار تلاش خود را برای فرهنگ‌سازی و پیشگیری از ابتلای بانوان به اعتیاد انجام دهند.

حاجی مظفری هم با اشاره به اینکه سوداگران مرگ برای استمرار سودهای کلانی که از این راه به دست می‌آورند، هر روز حیله جدیدی به کار می‌برند، ابراز داشت: ترویج مواد مخدر صنعتی که بسیار آسیب‌زاتر از مواد سنتی است یکی از روش‌هایی است که این شغل کثیف برای بقای سودهای کلان به کار می‌برد. مسئله دیگر اعتیاد زنان است که موجب می‌شود اعتیاد در خانواده‌ها ریشه بدواند.

وی با اشاره به راه‌اندازی یک کمپ اعتیاد برای زنان در قم افزود: دو مرکز درمان در حال حاضر برای بانوان در قم فعالیت می‌کند و احداث این کمپ هم با در نظر گرفتن حساسیت‌هایی که در موضوع بانوان وجود دارد، در حال پیگیری است.

تناسب اندام و شادی افزایی دو انگیزه گرایش زنان به اعتیاد است که مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم به آن اشاره می‌کند. دو هدفی که هیچ‌گاه پس از اعتیاد به مواد افیونی حاصل نخواهد شد و تنها یک خانواده و جامعه را در حسرت زندگی سالم و روزهای خوش رها خواهد کرد.

کد خبر 2318903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha