۵ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۳۷

عاملی:

برنامه توسعه معادن اردبیل آغاز می شود/خلا نگاه علمی در نظرات ارائه شده

برنامه توسعه معادن اردبیل آغاز می شود/خلا نگاه علمی در نظرات ارائه شده

اردبیل – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از آغاز به کار برنامه پنج ساله توسعه معادن استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حامد عاملی بعد از ظهر پنج شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه گفت: این برنامه بر اساس مطالعات کارشناسان تدوین شده و قرار است به مدت پنج سال توسعه معادن استان را جهت دهی کند.

وی با بیان اینکه تاکنون نظرات ارائه شده در خصوص معادن استان با خلا علمی مواجه بود، اضافه کرد: همین خلا ما را بر آن داشت جهت توسعه معادن برنامه ریزی منسجم را در دستور کار قرار دهیم.

به گفته عاملی اینکه هر از گاهی عنوان می شود استان اردبیل برخوردار از معادن غنی است، باید به صورت علمی و کارشناسی شده و طرح موضوع شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجار استان  در خصوص برآیند مطالعات معدنی استان، ادامه داد: مطالعات نشان می دهد رگه های معادن فلزی از جمله مولیبدن، سرب، روی، آهن، مس، طلا وکرومیت در استان موجود است.

وی تاکید کرد: با این وجود اینکه عیار هر رگه به چه میزان بوده و چقدر قابلیت استخراج دارد باید در ادامه مطالعات و اکتشافات شناسایی شود.

وی با بیان اینکه این مطالعات حداقل به پنج سال زمان نیاز دارد، بیان داشت: پیش بینی می شود بهره برداری از معادن استان تحول قابل توجهی در اقتصاد منطقه را موجب شود.

عاملی تصریح کرد: معدن می تواند حتی گردش مالی 300 میلیارد تومانی را در سال به دنبال داشته و زمینه اشتغال قابل توجهی را فراهم کند.

حاضر به واگذاری معادن گروه یک به جهاد کشاورزی هستیم

وی در خصوص برداشت های غیر مجاز از معادن استان اضافه کرد: اگر برداشت بیش از حدمجاز باشد صنعت و معدن مسئول برخورد با فرد خاطی است.

عاملی با بیان اینکه در برداشت معادن آب منطقه ای، منابع طبیعی، محیط زیست و حتی گردشگری نظارت دارند، بیان داشت: در این نظارت ها برخی اختلاف دیدگاه ها وجود دارد.

رئیس سازمان صنعت، کعدن و تجارت استان تاکید دارد که همین  محدودیت در نظارت موجب شد طرح واگذاری معادن گروه یک شامل شن و ماسه را به جهاد کشاورزی بدهیم.

وی افزود: برنامه های معدنی نیازمند بازنگری است تا مطالعات و طرح های پراکنده گذشته ساماندهی شود.

خروج فعالان تجارت خارجی از استان

عاملی در حوزه تجارت خارجی مهمترین چالش را نبود نسل جدید در این عرصه دانست و خواستار بررسی علت خروج فعالان این حوزه از استان و سرمایه گذاری در استان های دیگر شد.

وی با بیان اینکه مطالعات جامعی از وضعیت تجارت خارجی صورت گرفته است، اضافه کرد: نتایج این مطالعات در قالب یک کتاب منتشر شده و در ماه های آتی در اختیار دستگاه های مسئول قرار خواهد گرفت.

ره گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این کتاب وضعیت توسعه تجارت خارجی به کشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا 15 کشور مستعد صادرات انتخاب شده اند.

 

کد خبر 2320094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha