۷ تیر ۱۳۹۳، ۱۶:۵۲

در جلسه شورای اداری مطرح شد:

شاخص های توسعه در کرمانشاه نگران کننده است/ توصیف استان به یک بیمار اورژانسی

شاخص های توسعه در کرمانشاه نگران کننده است/ توصیف استان به یک بیمار اورژانسی

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: استاندار کرمانشاه و معاون برنامه ریزی و معاون عمرانی استانداری در حضور وزیر کشور به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی، اجتماعی و عمرانی استان کرمانشاه پرداخته و از وضعیت شاخص های استان کرمانشاه در این بخش ها اظهار نگرانی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، استاندار کرمانشاه و معاونین عمرانی و برنامه ریزی استانداری در جلسه شورای اداری ظهر امروز استان که با حضور وزیر کشور برگزار شد در خصوص وضعیت فعلی استان کرمانشاه از ابعاد اقتصادی اجتماعی و عمرانی گزارش های خود را ارائه کردند.

گزارش هایی که برایند آن وضعیت نامطلوب رشد و توسعه در استان کرمانشاه را نشان می دهد و همه مسئولان قریب به اتفاق به کمک دولت برای خروج از یک وضعیت اورژانسی تأکید دارند.

توجه ویژه به مرزها و مرزنشینان در دستور کار باشد

استاندار کرمانشاه در این نشست اظهار داشت: با توجه به انجام 54 درصد صادرات کشور از مرزهای استام کرمانشاه بدیهی است که باید نسبت به بهسازی و تقدیت زیرساختهای آن توجه اساسی شود.

ابراهیم رضایی بابادی گفت: استان کرمانشاه از نظر نرخ بیکاری در سالهای اخیر مخصوصا سه سال گذشته وضعیت مناسبی نداشته و در جایگاه سوم کشور قرار داشته است. این درحالی است که ما از نظر نرخ بیکاری در زمستان سال 92 در صدر استانهای کشور قرار داشتیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایل این موضع شاید مهاجرت بی رویه مرزنشینان باشد که البته در این زمینه به بهسازی شرایط شهرهای مرزی مشغولیم و امیدواریم که دولت نیز با کمک های ویژه خود به این حوزه در جهت رفع مشکلات مرزها گام های مؤثری بردارد.

وی با اشاره به تلاش های انجام گرفته برای مهر آبهای مرزی گفت: این مسئله از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در سفر به کرمانشاه بود که امیدواریم در سالهای آینده به این مهم دست یابیم.

رضایی همچنین به چشم انداز صادرات استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: دورنمای رسیدن به صادرات 10 میلیارد دلاری را در نظر گرفتیم و برای تحقق ای هدف نیز در حال تدوین برنامه اعلام وظایف دستگاه های مختلف و البته کمک و تقویت آنها هستیم.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: راه های مواصلاتی در استان از جمله مسائل مهم در توسعه کرمانشاه است که در این راستا بزرگ راه کربلا و راه آهن کرمانشاه خسروی را داریم که با جدیت خاصی به دنبال تکمیل و به بهره برداری رسیدن صد در صدی آنها هستیم.

وی همچنین به تلاشها برای تکمیل پالایشگاه آنهاهیتا اشاره ابراز امیدواری کرد مشکلات بر سر راه این پروژه ملی برطرف شود.

شفافیت در اطلاع رسانی به مردم/ 575 نفر به زودی استخدام می شود

رضایی همچنین با اشاره به شفافیت لازم در اطلاع رسانی و ارتباط با مردم گفت: امروز گزارش کار روزانه به افکار عمومی ارائه می شود و در زمینه سرمایه گذاری نیز هرکس بخواهد وارد عمل شود همان روز با استاندار دیدار خواهد داشت.

این مسئول همچنین به اجرایی نشدن مصوبات سفر رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: بودجه های پیش بینی شده نیاز به تخصیص اعتبار از سوی معاونت راهبردی رئیس جمهور دارد.

وی همچنین از تبدیل شدن کرمانشا به اولین استان مجازی کشور در راستای برخی توافق نامه خبر داد.

رضایی بابادی همچنین با اشاره به برخی مشکلات شهری کرمانشاه گفت: این شهر دارای بیش از یک هزار و 200 هکتار بافت فرسوده است که بافت شهری کرمانشاه به دلیل داشتن موانع زیاد بر سر راه به راحتی قابل نوسازی نیست. همچنین خیابان های شهری از لحاظ نوسازی آسفالت و جاده ها تحول خاصی نداشته اند.

رضایی بابادی در پایان گفت: استخدام 575 نفر از فرزندان خانواده‌های شهدا که مراحل استخدامی را طی کرده‌اند در دستور کار است و قرار شده ماه جاری و ماه‌های اینده به کار گرفته شوند.

75 درصد اعتبارات سفر رهبر انقلاب که تعهد دولت بوده محقق نشده است

در ادامه این جلسه معاون برنامه‌ ریزی استانداری کرمانشاه نیز گفت: تمرکز گرایی، عدم وجود مشوقات سرمایه‌گذاری، نرخ بیکاری، درآمد سرانه پایین، سهم پایین تولید ناخالص داخلی، سپرده پایین، عدم تمرکز اختیارات در استان نسبت به اعتبارات عمرانی، وضعیت نامناسب صنایع، تعطیلی واحدهای تولیدی و رتبه 17 از نظر صنعت در کشور، رتبه 28 در فضای کسب و کار، اختیارات محدود بانک‌ها برای اعطای تسهیلات و  مشکلات مرزی از جمله مشکلات استان کرمانشاه است.

اصغر میرزایی ادامه داد: استان کرمانشاه در نرخ باسوادی رتبه 25 کشور است که جای تأمل دارد.

وی افزود: درحال حاضر میانگین آبی شدن مزارع کرمانشاه  21 درصد است و این در حالی است که میانگین کشوری 48 درصد گزارش می شود.

میرزایی با اشاره به برخی شاخص های اقتصادی و اجتماعی در کرمانشاه گفت: نرخ تورم در استان کرمانشاه 27 درصد است که رتبه 23 کشور را داریم و نرخ رشد جمعیت در استان نیز 69 صدم درصد است. (در شش شهرستان یعنی 42 درصد استان نرخ جمعیت رشد منفی دارد).

وی همچنین ادامه داد: کرمانشاه از نظر نرخ طلاق رتبه اول و از نظر آمار ازدواج در جایگاه 15 کشور قرار دارد و از نظر آمار خودکشی استان ششم هستیم.

میرزایی با اشاره به عدم اجرایی شدن مصوبات رهبر انقلاب به کرمانشاه تصریح کرد: 75 درصد اعتبارات برای مصوبات سفر رهبری که تعهد دولت و معاونت راهبردی بوده تامین نشده است.

معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه به مشکلات بخش صنعت استان اشاره کرد و گفت: مسائل ارزی، تورم، مواد اولیه و مشکلات بانکی گریبان‌گیر بخش صنعت کشور بوده که استان کرمانشاه نیز از این امر مستثنی نیست.

وی خاطر نشان کرد: معوقات بانکی، چک‌های برگشتی، سرمایه‌های در گردش با ارقام بالا از جمله مشکلات تهدید کننده صنعت در استان کرمانشاه است که باید با همکاری مراجع مربوطه آن‌ها را برطرف کرد. برخی صنایع از سال 88 تاکنون موفق به دریافت معوقات خود از خریداران نشده‌اند.

5 هزار پروژه نیمه کاره در استان کرمانشاه است

در ادامه این نشست معاونت عمرانی استاندار کرمانشاه هم گزارشی از وضعیت حوزه مدیریتی خود را در حضور وزیر کشور ارائه داد.

مجتبی نیک کردار گفت: پنج هزار پروژه نیمه کاره در استان کرمانشاه وجود دارد که بیش از 20 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام این پروژه‌ها مورد نیاز است.

معاون عمرانی استاندار گفت: رتبه استان کرمانشاه از نظر تمام شاخص های توسعه 23 است و جزو  هفت استان آخر کشور هستیم.

وی با اشاره به برخی از دلایل روند کند توسعه در استانهایی مانند کرمانشاه گفت: سیاه چاله تهران و مناطق برخوردار تمام سرمایه کشور را بلعیده‌اند و باید در برنامه ششم این فرصت را از دست ندهیم تا این مدل غلط و ناکارآمد تغییر کند. پیشنهاد می‌شود یک کمیته مشترک بین استان و وزارت کشور تشکیل شده و مشکلات استان بررسی و منتقل شود.

نیکردار با ارائه پیشنهادهایی به وزیر کشور در جهت رفع مشکلات کرمانشاه گفت: پیشنهاد می کنم کرمانشاه با بررسی های لازم رسما به کلان شهر تبدیل و به 200 روستای بالای 30 خانوار مجوز تاسیس دهیاری داده شود.

وی افزود: نیازمند تجدید نظر اساسی برای توسعه مناطق محروم کشور هستیم. تا 10 سال پیش نگاه از آن سوی مرز به این سوی مرز بود، اما امروز اوضاع دارد برعکس می شود که چنین شرایطی هرگز پذیرفتنی نیست.

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: شهر کرمانشاه با روستاهایی که به آن الحاق شده جمعیتش بالای یک میلیون نفر است و نهمین کلانشهر کشور محسوب می شود و ما انتظار داریم که هیات دولت کرمانشاه را به عنوان یک کلانشهر بشناسند و این شهر بتواند از مزایای آن بهره مند شود.

وی تاکید کرد: در مجموع کرمانشاه یک بیمار اورژانسی است که می تواند با کمک های دولت فعلا سرپا بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، باید در انتظار بود و دید که برنامه های مدیریت ارشد استان و مشکلاتی که به گوش وزیر کشور رسید چه دردی از زخم های توسعه نیافتگی استان کرمانشاه را مداوا می کند

کد خبر 2321296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha