به گزارش خبرنگار مهر، احد ظفری بعدازظهر یک شنبه در جمع کشاورزان گشنیز کار شهرستان نهاوند در اداره جهاد کشاورزی اظهار داشت: سالانه بیش از هفت هزار و ۴۰۰ تن گشنیز در کشور تولید میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: از این میزان تولید، شهرستان نهاوند با تولید بیش از چهار هزار تن گشنیز 68 درصد تولید کشور را انجام می دهد.
ظفری گفت: از محصول گشنیز در زمینههای تولیدات عطر، مواد شیمیایی، صنایع بهداشتی، آرایشی، مواد غذایی، شکلاتسازی و به صورت سبزی خوراکی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه شهرستان نهاوند 80 درصد بذر گشنیز مورد نیازسایر نقاط کشور را تأمین می کند، ادامه داد: در نهاوند سالانه دو هزار هکتار به کاشت گیاه گشنیز اختصاص داده می شود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند اضافه کرد: به طور متوسط از هر هکتار دو تن و ۳۰۰ کیلو گرم گشنیز در نهاوند برداشت می شود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند عنوان کرد: در سطح شهرستان نهاوند بیش از سه هزار نفر در کار کشت و برداشت گشنیز فعالیت دارند و هر سال به تعداد کشاورزانى که به این سمت کشیده مى شوند افزوده مى شود.
ظفری عنوان کرد: علت این امر تولید و فروش راحت و مقرون به صرفه گشنیز است و کشاورزان براى امرار معاش خود به کشت و برداشت گشنیز علاقه بیشترى نشان مى دهند.
احد ظفری با اشاره به اینکه گشنیز تولیدی شهرستان نهاوند به کشورهای پاکستان، افغانستان،حاشیه خلیج فارس و تعدادی از کشورهای اروپایی صادر میشود، گفت: هر کیلوگرم آن بین دو تا چهار دلار ارزآوری برای استان و کشور دارد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: بیش از 120 نوع گیاه دارویی در شهرستان نهاوند بخصوص در سراب های گیان، فارسبان،گاماسیاب، بنفشه،کنگاور کهنه و سایر نقاط کوهستانی نهاوند رشد و پرورش می یابد.
نظر شما