به گزارش خبرنگار مهر، پارک موزه دفاع مقدس تبریز در پنج هزار و 600 مترمربع زیربنا و در 4 طبقه احداث می شود که دارای یک باب موزه برای حفظ آثار ارزشمند باقی مانده از دفاع مقدس، یک باب کتابخانه مجهز به کتاب های خاطرات جنگ تحمیلی است و در محوطه پارک موزه نیز رواق های متعدد، آبشار و فضای سبز ساخته خواهد شد.
کلنگ این پروژه در سال 1374 با هدف ارج نهادن به مقام شهدا و رشادت هاي جان بركفان هشت سال دفاع مقدس آذربایجان شرقی و زنده نگه داشتن ياد و خاطره اين دوران به زمین زده شد.
درحالی که فقط چند سال کار مفید نیاز بود تا این پروژه افتتاح شود بعد از گذشت سال ها و در مرداد ماه سال 88 فاز نخست آن با سرمايه گذاري بالغ بر 14 ميليارد ريال افتتاح شد و شهردار وقت تبریز در آن از احداث امكاناتي چون سالن ورزشي چند منظوره، 45 عدد آلاچيق، بوستان هاي فرعي ، تجهيزات ورزشي، امكانات بازي كودكان، زمين هاي ورزشي و ديگر امكانات رفاهي تفريحي خبر داد.
از مرداد ماه سال 88 تا الآن نیز چندان پیشرفتی در پروژه حاصل نشد و در مقابل برخی ساخت و سازها نیز با گذشت زمان فرسوده تر شد تا اکنون بعد از گذشت 19 سال همچنان بسیجیان و مردم تبریز برای بهره برداری از این پروژه انتظار بکشند.
البته به گفته یکی از مدیران شهرداری در سال های گذشته، وجود اختلاف بین شهرداری تبریز و استانداری آذربایجان شرقی برای تامین اعتبار پروژه باعث شد تا این پروژه بدون پیشرفت خاصی وارد نوزدهمین سال کلنگ زنی خود شود.
پارک موزه باید تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد
در این بین طاقت استاندار آذربایجان شرقی در دولت یازدهم نیز سر رفت و به شهرداری تبریز دستور داد تا پایان سال جاری این پروژه به اتمام برسد و مردم بیش از این منتظر نمانند.
اسماعیل جبارزاده در خصوص شایعات وجود اختلاف بین شهرداری تبریز و استانداری آذربایجان شرقی برای تامین اعتبار پروژه در سال های گذشته نیز به خبرنگار مهر گفت: اختلافی وجود ندارد و هر نهادی وظیفه خود را می داند، قرار است احداث آن بر عهده شهرداری تبریز باشد و استانداری نیز در تامین منابع مالی کمک کند.
وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات موجود طرح پارک موزه دفاع مقدس تبریز با حضور هیئت امنای پارک و تعدادی از مسئولان زیربط استانی چند روز پیش مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: البته مقرر شده است در جلسه ای تخصصی با حضور کارشناسان و مسئولان شهرداری تبریز و معاونت عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نحوه اجرای عملیات عمرانی پروژه مورد بحث و بررسی کلی قرار گیرد تا هرچه سریعتر عملیات احداث آن شروع شده و زمان بندی های پروژه تعریف و تکمیل شود.
شهرداری تبریز با اهتمام بیشتری این پروژه را پیگیری کند
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی نیز با ضروری خواندن افتتاح هرچه سریعتر این پروژه، به خبرنگار مهر گفت: افتتاح هر چه زودتر این پروژه به نوعی ارج نهادن به مقام شهیدان و دلاوران آذربایجانی هشت سال دفاع مقدس است.
سردار عزت الله جعفری با تاکید بر اینکه شهرداری تبریز با اهتمام بیشتری این پروژه را پیگیری کند، ادامه داد: شناختی که از مدیران شهرداری تبریز مخصوصا شهردار منطقه دو دارم، اطمینان دارم تا این پروژه از این پس با سرعت بیشتری پیگیری شده و به نتیجه منجر شود.
وی هدف از احداث پارک موزه دفاع مقدس تبریز را رساندن پیام شهدایی دانست که برای دفاع از این خاک جان خود را دادند تا این نظام همچنان پا برجا بماند و گفت: این پروژه مربوط به دوران دفاع مقدس است و قرار است یادگارهای آن دوران در معرض دید علاقه مندان قرار گیرد.
جعفری افزود: اگر مثل آن دوران که جهادی کار می شد، امروز نیز با برنامه و بسیجی وار کار شود مطمئن هستم تا پروژه تا پایان سال جاری تکمیل می شود.
وی با اشاره به اینکه پروژه پارک موزه دفاع مقدس در 57 هکتار اجرا می شود، ادامه داد: تعامل و همکاری شهرداری و استانداری می تواند گره گشای این پروژه باشد.
تسریع در عملیات اجرایی این پروژه اولویت کاری شهرداری تبریز است
شهردار تبریز نیز در این خصوص با انتقاد از طولانی شدن ساخت این پارک موزه، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تسریع در عملیات اجرایی این پروژه اولویت کاری شهرداری تبریز است.
صادق نجفی با بیان اینکه امیدواریم هرچه زودتر شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم، گفت: پارک موزه دفاع مقدس تبریز در پنج هزار و 600 مترمربع زیربنا و در 4 طبقه احداث می شود که دارای یک باب موزه برای حفظ آثار باقیمانده از دفاع مقدس است.
وی تکمیل ساخت این پارک موزه را مطالبه برحق مردم تبریز دانست و گفت: سعی می کنیم این پروژه بزرگ کلانشهر تبریز را با جذب اعتبارات لازم و با در نظر گرفتن اولویت کاری به زودی به بهره برداری برسانیم.
نجفی همچنین با بیان اینکه پارک موزه دفاع مقدس تبریز يادگاري از دوران تجاوز دشمن به خاک کشور عزیزمان خواهد بود که با سلحشوري و رشادت فرزندان اين سرزمین ناکام ماند، ادامه داد: جوانانی که آن روزها را ندیده اند امروز به دنبال تاریخی ملموس تر از دفاع مقدس هستند که ساخت پروژه پارک موزه برای این منظور می تواند نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری ایفا کند.
200 میلیارد ریال هزینه اتمام اجرای این پروژه است
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تبریز نیز با تاکید بر اینکه تاکنون 200 میلیارد ریال برای اجرای این پروژه هزینه شده است، افزود: این پارک موزه دارای پیشرفت 50 درصدی است که با توجه به شروع کار به نظر می رسد تا سال آینده به بهره برداری برسد.
علی باغبان با تاکید بر اینکه 19 سال از کلنگ زنی این پروژه می گذرد گفت: اتمام این پروژه مطالبه جدی مردم شهید پرور تبریز است.
وی ادامه داد: تاکنون 200 میلیارد ریال برای اجرای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل مراحل باقی مانده نیز باید شاهد تخصیص اعتباری به همین میزان باشیم.
باغبان با اشاره به اینکه شورای شهر تبریز با جدیت در پی بهره برداری از این طرح است، گفت: برای بهره برداری از این طرح شورای شهر 150 میلیارد ریال در سال جاری اختصاص داده که اگر این رقم هرچه زودتر تخصیص یابد بخش عمده ای از عملیات اجرایی این بنا در سال جاری به اتمام می رسد.
وی ادامه داد: به احتمال فراوان سال آتی شاهد اتمام احداث این طرح خواهیم بود.
با همه این اوصاف و نیز همه وعده هایی که مسئولان برای اتمام این پروژه بزرگ که حقیقتا در صورت افتتاح یکی از به یادماندنی ترین پروژه های کلانشهر تبریز خواهد بود، امیدواریم انتظار و حسرت 19 ساله مردم تبریز بالاخره به پایان رسد و این پارک موزه به قطب گردشگری استان و یک ظرفیت بزرگ دفاع مقدس برای شمال غرب کشور تبدیل شود.
........................................
گزارش از محمدرضا علی اشرفی
عکس از پویا عباسی
نظر شما